Cryptobetalingen op Shopify binnenkort mogelijk door nieuwe Binance samenwerking

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling, blijft uitbreiden, zodat zijn klanten steeds meer cryptocurrencies kunnen gebruiken om dingen te kopen. Om dit te bereiken is Binance nu een nieuwe samenwerking aangegaan met Alchemy Pay om cryptobetalingen op onder andere Shopify mogelijk te maken.

Door de samenwerking tussen Binance en Alchemy Pay kunnen Binance Pay-gebruikers Bitcoin en andere cryptocurrencies gebruiken om betalingen te doen bij Alchemy Pay-partners. Grote namen zijn onder meer e-commercegigant Shopify en softwaretechnologiebedrijf Arcadier.

Cryptobetalingen bij meer dan 2 miljoen verkopers

Binance heeft gisteren een samenwerking aangekondigd met Alchemy Pay om peer-to-peer cryptobetalingen bij meer dan 2 miljoen verkopers mogelijk te maken. Dit gaat gebeuren via Binance Pay.

De nieuwe integratie stelt gebruikers en verkopers in staat om 40 verschillende cryptocurrencies (zoals Bitcoin en Ethereum) te gebruiken om te betalen en betalingen te accepteren. Binance Pay-gebruikers kunnen vervolgens dingen kopen van Alchemy Pay-partners (zoals e-commercegigant Shopify).

Dit maakt het voor cryptofans gemakkelijker om hun tokens te gebruiken om echte dingen te kopen. Als gevolg hiervan worden cryptocurrencies steeds meer beschouwd als “echte” valuta’s.

Cryptobetalingen

Binance Pay

Binance Pay is een contactloze peer-to-peer betalingsfunctie op Binance waarmee gebruikers wereldwijd cryptobetalingen kunnen verzenden en ontvangen. De app werd in maart 2021 gelanceerd.

Binance is van plan om de crytpobetalingsopties uit te en wil dit graag integreren op een steeds grotere schaal. Daarom werkt ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling samen met Alchemy Pay, een betalingsplatform dat geschikt is voor zowel cryptocurrency als fiat-valuta. Er zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen Binance Pay-gebruikers die kunnen profiteren van deze samenwerking.

Binance kreeg de laatste maanden te maken met veel slecht nieuws. Binance is in veel landen over de hele wereld strikt gereguleerd. Dit omdat Binance niet over de juiste vergunningen beschikte en verschillende overheden traden daarom hard op tegen Binance. Daarnaast is de beurs sinds kort gestopt met het aanbieden van futures in onder meer Nederland. Goed nieuws in de vorm van deze samenwerking is daarom heel welkom.

Alchemy Pay

Alchemy Pay is actief in achttien landen. De integratie van Binance Pay op het platform van Alchemy Pay stelt gebruikers in staat te betalen of betaald te worden met 40 cryptocurrencies die ondersteund worden. Bitcoin en ethereum (ETH) behoren uiteraard tot deze lijst.

Het bedrijf heeft ook een eigen cryptomunt, namelijk Alchemy Pay (ACH). De munt is sinds gisteren te verhandelen op Coinbase. De koers is in de afgelopen 24 uur met bijna 100% gestegen, wat betekent dat de digitale munt in de afgelopen 14 dagen met maar liefst 1.680% absoluut de lucht in is geschoten. ACH is gebaseerd op ETH en stelt bezitters in staat om onderdeel van het ecosysteem te zijn, door bijvoorbeeld bij het bestuur te horen.

John Tan, CEO van Alchemy Pay, is positief over de samenwerking met Binance en zegt dat het ‘de praktische backbone toepassingen die ze bouwen tussen de crypto- en fiat werelden aanzienlijk uitbreidt.’

Cryptobetalingen Binance en Alchemy Pay

Shopify

Shopify is Canadese e-commerce platform dat gebruikt kan maken om een winkel zowel online als offline te bouwen. Shopify maakt de handel voor iedereen beter met een platform en services die zijn ontworpen voor betrouwbaarheid en om de consument een betere winkelervaring te bieden. Shopify heeft haar hoofdkantoor in Ottawa, Canada. Het heeft meer dan een miljoen bedrijven, is in meer dan 175 landen actief en wordt vertrouwd door merken als PepsiCo, Allbirds, Gymshark, en nog veel anderen. 

Shopify heeft nu dus cryptobetalingen als betaaloptie toegevoegd. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee bij een betaling in een webshop:

  • Het gebruik van cryptobetalingen kan grensoverschrijdende betalingen goedkoper en gemakkelijker maken. Leveranciers hoeven zich geen zorgen hoeven te maken over het gebruik van meerdere betalingsverwerkers, zoals nu het geval is bij het accepteren van betalingen vanuit buitenland.
  • Klanten van over de hele wereld kunnen digitale valuta gebruiken om af te rekenen.
  • De cryptovaluta werkt net zoals contant geld.
  • De koper kan de transactie niet annuleren (in tegenstelling tot een creditcard of PayPal).
  • De klant kan ervoor kiezen betalingen in Bitcoins (betaald in zijn Bitcoin-wallet) te ontvangen, of in de lokale valuta rechtstreeks op een bankrekening.
  • Transacties zijn veilig en voldoen aan de hoogste normen voor e-commercebeveiliging.

Cryptobetalingen Shopify

Worden cryptobetalingen de nieuwe standaard?

De samenwerking met Shopify kan de aanwezigheid van cryptocurrencies op de wereldmarkt vergroten. De bedrijven hopen de acceptatie van cryptocurrencies in de normale wereld te versnellen. Verschillende andere e-commercebedrijven en betalingsreuzen zijn ook de wereldwijde cryptocurrency-wereld aan het betreden. Er zijn al bedrijven opgericht die innovatieve crypto creditcards en crypto facturering leveren. De industrie ondergaat momenteel een revolutie en het gebruik van cryptocurrency en blockchain-technologie wordt steeds meer mainstream.

https://www.youtube.com/watch?v=EZaj090OHsk

Plaats een reactie