Cryptobeurs Binance moet activiteiten in Groot Britannië stoppen

Cryptobeurs Binance moet stoppen met het aanbieden van zijn diensten in het Verenigd Koninkrijk. De beurs heeft namelijk geen vergunning voor de Britse markt. Zo liet de financiële waakhond, Financial Conduct Authority, FCA weten. De toezichthouders waarschuwt consumenten ook om niet via deze crypto handelsplaats te kopen of verkopen.

Cryptobeurs Binance mag niet langer activiteiten ondernemen in VK

De Financial Conduct Authority (FCAheeft cryptobeurs Binance bevolen om alle gereguleerde activiteiten in Groot-Brittannië stop te zetten. Binance is een bedrijf met dochterondernemingen over de hele wereld.

In een verklaring van de FCA werd duidelijk dat cryptobeurs Binance in Groot Brittannië niet is toegestaan om gereguleerde activiteiten mag ondernemen. De financiële waakhond maakte zaterdag bekend dat Binance Markets Limited en de Binance Groep niet het recht hebben om in het Verenigd Koninkrijk gereguleerde activiteiten uit te voeren. Toch biedt Binance een groot aantal online cryptodiensten aan in het VK. Hiermee moeten Binance nu dus stoppen.   

Cryptobeurs Binance stop UK

Binance Markets Limited niet erkend door FCA

Het in Londen gevestigde Binance Markets Limited had toestemming van de FCA om consumenten beleggingsdiensten in traditionele valuta’s aan te bieden. Binance slaagde hierin door een financieel bedrijf te kopen dat al bij de toezichthouder was geregistreerd. De transactie werd afgelopen juni door de FCA goedgekeurd, zo blijkt uit openbare documenten.

Niettemin is Binance Markets Limited dus niet erkend volgens het registratieregime voor crypto-ondernemingen van de FCA, dat vereist is voor Britse groepen die diensten voor digitale activa aanbieden.

De FCA heeft daarnaast ook gezegd de Binance moet stoppen met het adverteren voor Britse klanten en het verzamelen van informatie over haar Britse klanten. Binance heeft tot woensdagavond 2 juli de tijd om schriftelijk te bevestigen aan de FCA dat het heeft voldaan een de eisen van de financiële waakhond.  

Verder heeft de financiële waakhond aangegeven dat de cryptobeurs een bericht moet plaatsen op haar website en social mediakanalen waarin zij duidelijk maakt dat het niet is toegestaan om gereguleerde activiteiten in het VK te ondernemen.

De FCA heeft Binance dringend verzocht om uiterlijk 30 juni te stoppen met het uitvoeren van gereguleerde activiteiten in Groot-Brittannië. De FCA heeft de cryptobeurs Binance dus beperkt in het aanbieden van cryptodiensten in het VK. Wel kunnen Britse burgers nog steeds toegang krijgen tot de Binance diensten in andere rechtsgebieden.

Cryptobeurs Binance UK ban

Cryptobeurs Binance is tot medewerking bereid

Cryptobeurs Binance zei dat het “een coöperatieve aanpak hanteert in de samenwerking met toezichthouders”. Ook zei het dat het zijn “nalevingsverplichtingen zeer serieus” neemt. Hieraan voegde het toe dat de kennisgeving van de FCA geen directe gevolgen heeft voor de diensten die op Binance.com worden aangeboden”. Dit omdat Binance Markets Limited een afzonderlijke entiteit is.

De entiteit had een aanvraag ingediend om een geregistreerd cryptobedrijf te worden bij de toezichthouder, maar trok die aanvraag vorige maand in. De waakhond bevestigde dat de aanvraag was ingetrokken “na intensieve betrokkenheid van de FCA”. De FCA richt zich bij het al dan niet goedkeuren van dergelijke aanvragen op controles om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te voorkomen.

Cryptobeurs Binance

Meerdere landen houden cryptobeurs Binance in de gaten

Niet alleen in Groot Brittannië wordt cryptobeurs Binance in de gaten gehouden. Eerder deze week kreeg Binance ook al een waarschuwing door de Japanse Financial Services Agency (FSA). De cryptobeurs Binance ontving deze waarschuwing omdat het zonder licentie in Japan zou opereren.

Ook in de Verenigde Staten en Duitsland wordt cryptobeurs Binance onder de loep genomen. De Amerikaanse justitie onderzoekt momenteel ook mogelijke witwaspraktijken en belastingvergrijpen. In april werd cryptobeurs Binance als door de Duitse financiële toezichthouder gewaarschuwd dat het cryptomunten aanbood zonder daarvoor een prospectus te hebben opgesteld voor investeerders.

India onderzoekt momenteel ook de handel en wandel van WazirX, een cryptobeurs die onderdeel van Binance is. Dit omdat er mogelijk geld is witgewassen door fiatvaluta om te zetten in cryptomunten.

UK Ban Cryptobeurs Binance

De FCA interventie een van de meest significante stappen die tegen Binance zijn genomen

De cryptomarkt begeeft zich momenteel in een grijs gebied qua regulering. De interventie van de FCA is een van de meest significante stappen die wereldwijd door een toezichthouder werd genomen tegen Binance”, aldus de Financial Times. Het is een teken van hoe toezichthouders hard optreden tegen de cryptomarkt vanwege zorgen over de mogelijke rol ervan in illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en fraude, en vanwege de vaak zwakke consumentenbescherming.

Nu het Verenigd Koninkrijk als eerste is begonnen met het implementeren en handhaven van strengere regelgeving tegen cryptobedrijven, dan kan het zijn dat andere landen gaan volgen. En dat zou uiteraard slecht nieuws betekenen en een negatieve invloed hebben op de cryptokoersen.

Plaats een reactie