Toename van cryptocurrencies adoptie in Cuba

Cuba is een land dat al jaren financiële problemen ervaart. Deze problemen zorgen er regelmatig voor dat er onrust ontstaat onder de Cubaanse bevolking. De corona pandemie heeft deze onrust en financiële problemen de afgelopen tijd verergerd. Met name de inflatie in het land is flink gestegen. De bevolking op Cuba heeft baat bij een valuta zonder inflatie. En daarin kan een cryptocurrencies adoptie een goede uitkomst bieden.

De wereld van cryptocurrencies is gedecentraliseerd en het aantal cryptomunten staat vast op het moment dat de munt gelanceerd wordt. Hierdoor kent de wereld van cryptocurrencies geen inflatie. Daarom werd in april van dit jaar gesproken over een mogelijke adoptie van cryptomunten om de economie in Cuba een handje te helpen. Het voorstel voor het adopteren van cryptomunten is gedaan door de Communistische Partij van Cuba (PCC).

Een gereguleerde cryptocurrencies adoptie

De overheid van Cuba wil uiteraard wel grip houden op het financiële systeem van Cuba. Dit werd duidelijk uit de openbaring die de Banco Central de Cuba (BCC) recentelijk heeft gedaan. In een bericht van de centrale bank stond namelijk genoemd dat er een reeks aan regels opgesteld zal worden. Deze regels zullen de cryptowereld reguleren en zullen duidelijk maken hoe een aanbieder een licentie voor cryptocurrencies kan ontvangen.

Maar waarom kan de Cubaanse centrale bank de cryptocurrencies adoptie toestaan? In de verklaring staat genoemd dat dit mogelijk is vanwege sociale en economische redenen. Omdat het land in nood is kan het gebruik van virtuele cryptomunten toegestaan worden. De munten kunnen gebruikt worden tijdens commerciële transacties wanneer de aanbieders een geldige licentie bezitten. Deze speciale licentie zal ervoor zorgen dat je veilig aan cryptomunten kunt komen, en dat je deze ook veilig als betaalmiddel kunt ontvangen van een ander.

Het document van de BCC laat ook weten dat de cryptomunten niet misbruikt mogen worden. Ze mogen niet ingezet worden om illegale activiteiten binnen en vanuit het land te financieren. De overheid zal dit gaan reguleren.

Cuba cryptocurrencies adoptie

De ontwikkelingen van crypto binnen Cuba

Voor de cryptowereld is de cryptocurrencies adoptie een ontzettend positieve stap wanneer Cuba de cryptocurrencies als betaalmiddel omarmt. Dit zal namelijk onder andere de positieve eigenschappen van crypto adoptie laten zien. Daarom worden de laatste ontwikkelingen binnen Cuba op de voet gevolgd. Momenteel is het bestuursorgaan van Cuba druk aan het bestuderen hoe cryptocurrencies veilig en betrouwbaar geïmplementeerd kunnen worden in het land, om zo de financiële problemen te verhelpen.

Toch kan de cryptowereld wel anticiperen op de komst van een rol voor de cryptomunten binnen de financiële wereld van Cuba. Voorafgaand aan de eerder genoemde openbaringen van de centrale bank is namelijk al een overleg geweest. De president van Cuba, genaamd Miguel Díaz-Canel, heeft al gesproken met adviserende instanties over mogelijke goedkeuringsplannen. Deze vergaderingen vonden virtueel plaats. Ook regionale gouverneurs en andere politici waren betrokken bij deze vergaderingen.

De cryptocurrencies adoptie binnen het land bleef ook niet onopgemerkt onder de journalisten van Cuba. Zo meldde de Associated Press binnen het land dat uit onderzoek is gebleken dat de populariteit van cryptomunten sterk is toegenomen onder de Cubaanse bevolking in de afgelopen jaren.

Naar verwachting is de populariteit van de cryptomunten en de cryptocurrencies adoptie binnen Cuba gestimuleerd door de regeling die Donald Trump heeft doorgevoerd. Donald Trump is de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft ervoor gezorgd dat er strengere embargoregels van kracht zijn gegaan. Hierdoor zijn meer inwoners van Cuba cryptocurrencies gaan gebruiken voor het doen van aankopen via het internet. Door online aankopen te doen en te betalen met cryptovaluta’s kunnen zij namelijk deze nieuwe embargoregels van Donald Trump omzeilen.

Zoals al eerder genoemd vindt de Cubaanse overheid het belangrijk dat er wel grip blijft op het financiële systeem in Cuba. Daarom houdt de CCP de online activiteiten van de burgers in het land goed in de gaten en grijpt de overheid zo nodig in. Bepaalde liberale partijen binnen Cuba hebben wel degelijk kritiek op deze regulering en noemen het schending van de vrije meningsuiting in het land. Echter, zonder regulering zal de cryptocurrencies adoptie in Cuba op dit moment niet mogelijk zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=bvmB1neTIE4

Plaats een reactie