Veel ingenieurs en techneuten zeggen traditionele, lucratieve banen op voor cryptocurrency

Er is een golf van tech executives en ingenieurs die Google, Amazon, Apple en andere grote bedrijven verlaten. Dit om achter wat ze zien als een eens-in-de-generatie kans aan te gaan. Sommigen van hen verlaten banen waar ze miljoenen dollars per jaar betaald krijgen. Volgens hen is crypto de toekomst en zal er een echte revolutie plaatsvinden. Ze zien ook veel potentieel de op blockchain gebaseerde niet fungibele tokens (NFTs).

Cryptocurrency werd eerst niet serieus genomen door bankinstellingen

Dit jaar overschreed de wereldwijde marktkapitalisatie van de cryptocurrency markt de $ 2,26 biljoen. Bitcoin steeg met meer dan 60% en Ethereum met 378%. Ook andere altcoins konden grote winsten boeken. En wat dacht je van NFT’s en de Metaverse? Stuk voor stuk succesvolle projecten. Maar een van de fascinerende aspecten van de evolutie van cryptocurrency’s is het tempo en de omvang van de adoptie.

De reden daarvoor is hun toekomstpotentieel, dat voortkomt uit de groeiende acceptatie van cryptocurrency door bedrijven, consumenten en instellingen. Andere redenen zijn de toegenomen betalingsmogelijkheden met crypto en de stijgende handelsvolumes, die deels te danken zijn aan hun gebruik als afdekkingen tegen fiat valuta.

De oprichters van Meta Platforms Inc. en Tesla Inc, zijn momenteel meer waard dan Citigroup Inc. Dit terwijl deze bedrijven nauwelijks van de grond kwamen tijdens de hoogtijdagen van Wall Street vóór de crisis. Citigroup was ooit de meest waardevolle bank in de Verenigde Staten.

Eerdere banken waren zo gekant tegen digitale activa, dat velen het als de volgende zeepbel zagen. Aan de andere kant zagen ze er geen bedreiging in die verder ging dan een modegril. Het zou snel overwaaien, volgens hen. Sindsdien hebben nieuwkomers die in crypto- en meme-aandelen handelen met hun enorme winsten gepronkt door zich in crypto te storten.

Ongeveer een jaar geleden merkte Sam Peurifoy dat zijn Goldman collega’s cryptocurrency behandelden als “een soort schattige, niche curiositeit”. Peurifoy, bekend van zijn gaming persona Das Kapitalist, vertrok in juni om bij Floating-Point Group te gaan werken. Dit bedrijf biedt crypto handelsdiensten Hij is nu een executive bij Hivemind, een cryptofonds van $1,5 miljard.

Bijzonder is dat nu ook steeds meer banken zich op de cryptomarkt storten. We hebben in 2021 ook meer en meer crypto adoptie vanuit de bankwereld gezien. Ook bieden steeds meer banken crypto-gerelateerde diensten aan. JPMorgan is daar een goed voorbeeld van. Ondanks het meevallende bankiersjaar hebben veel bankiers nu last van FOMO en denken ze aan manieren om ook op de cryptomarkt voet aan de grond te krijgen. 

Cryptocurrency

Silicon Valley bloeit met cryptocurrency omdat millennials het voortouw nemen

Millennials nemen het voortouw in het investeren in cryptocurrency. Vooral nu steeds grotere geldbedragen in Bitcoin en andere digitale munten gestort worden.

Volgens een nieuw onderzoek van CNBC bezit een op de vijf millennials (tussen de 25 en 40 jaar) nu cryptocurrency. Bijna de helft van de ondervraagden deed vorig jaar ook voor het eerst een investering in de aandelenmarkt, wat wijst op een opleving van de belangstelling onder jongeren tijdens de COVID-19 pandemie.

Dezer dagen zijn er verhalen in overvloed van millennials die schijnbaar belachelijke cryptocurrency investeringen deden en er nu miljonair door zijn geworden. Een groot aantal van hen investeerde in Dogecoin, een digitale munt gebaseerd op een hondenmeme, en zijn er miljonair of multi-miljonair mee geworden.

Sceptici stellen dat cryptocurrency niet verschilt van eerdere speculatieve zeepbellen zoals subprime hypotheken of de 17e-eeuwse tulpengekte. Ze stellen dat veel van de manie gebaseerd is op een verlangen om snel rijk te worden door te handelen in een activaklasse die op internetgrappen gebaseerd lijkt te zijn.

Hoewel de toekomst van cryptocurrency nog steeds zeer speculatief blijft, zijn er toch specifieke toepassingen waar cryptocurrency een levensvatbare oplossing is. Het is daarom begrijpelijk dat de jonge generatie die wel van uitdaging en sensatie houdt, nu hun vaak saaie banen inruilt voor een spannende en baanbrekende baan in een van de snelst groeiende markten.

https://www.youtube.com/watch?v=1rGqyGhSwkA

Plaats een reactie