Cryptodiefstal

Afgelopen dinsdag vond er een mega cryptodiefstal plaats. Een hacker heeft voor maar liefst $600 miljoen gestolen van het Poly Network DeFi-platform. Maar de hacker is wel zo “eerlijk” geweest om een deel van zijn buit terug te geven aan Poly Network. Het is niet de eerste keer dat er zo’n grote megadiefstal heeft plaatsgevonden. Het aantal cryptodiefstallen is dit jaar explosief gestegen.

Dinsdag werden cryptocurrencies ter waarde van meer dan $600 miljoen gestolen van Poly Network. Dit is een crypto handelsplatform voor gedecentraliseerde financiële (DeFi) diensten. Poly Network is gespecialiseerd in de transfer van cryptovaluta. De cryptodiefstal werd vermeld via de website van Poly Network. Dit is een van de grootste cryptodiefstallen in de geschiedenis van de cryptosector.

Vraag je jezelf af hoe deze cryptodiefstal heeft kunnen gebeuren? De hacker heeft gebruikgemaakt van een kwetsbaarheid in het Poly Network systeem en vervolgens kon hij duizenden digitale tokens stelen. De hacker is momenteel nog anoniem. De cryptomunten zijn gebaseerd op de bekende blockchain technologie. Hierdoor zijn er geen banken nodig om te kunnen handelen in cryptovaluta. Maar deze anonimiteit maakt de cryptohandel dus ook kwetsbaar voor misbruik, zoals blijkt.

Poly Network kondigde de hack aan op Twitter en wees erop dat de aanval betrekking had op de cryptoplatformen van Binance, Polygon en het Ethereum-netwerk. Er werden verschillende soorten cryptocurrencies geplunderd, waaronder Shiba Inu, wrapped ether, wrapped bitcoin, uniswap en een serie stablecoins.Het bedrijf gaf aan dat ze ontdekten hoe de hacker digitale munten kon stelen. Later deze week gaf het bedrijf op Twitter te kennen dat het tot nu toe voor meer dan $ 4 miljoen aan cryptocurrency van de hackers heeft teruggekregen.

Grootste cryptodiefstal

Poly Network roept hacker op via Twitter

Poly Network-beheerders hebben op Twitter een oproep gedaan en de hackers gevraagd het geld terug te geven – de dief lijkt hierop te hebben gereageerd.

Coindesk meldde afgelopen woensdag dat de hacker reageerde door te zeggen dat hij het geld zou teruggeven. De hacker liet dit weten in een versleuteld bericht aan zichzelf dat verborgen was in de Ethereum-transactie. In een afzonderlijke transactie voegde hij eraan toe dat Poly Network niet kon worden bereikt en dat hij een multisig-wallet nodig had.

Een multisig-wallet is een online portemonnee die sleutels kan gebruiken om toegang te verlenen aan meerdere personen. Alleen wanneer elke gebruiker hiermee instemt, kunnen transacties vanuit deze portemonnee worden gedaan. Poly Network maakte vervolgens de gevraagde multi-sig wallet aan en reikte de hand aan de hacker.

Het platform publiceerde daarnaast ook de wallet-adressen van de hacker en drong er bij cryptocurrency-uitwisselingen en mijnwerkers op aan om tokens van deze adressen te blokkeren.

Als reactie daarop bevroor de uitgever van de cryptocurrency Tether (een zogeheten “stablecoin” gekoppeld aan de Amerikaanse dollar) voor ongeveer $ 33 miljoen aan tokens als onderdeel van de hack. Dat meldt Paolo Ardoino, de technische leiding van Tether, op Twitter.

“De justitie van elk land zal dit beschouwen als een zwaar economisch misdrijf en u zult worden vervolgd. Het is uiterst onverstandig van u om verdere transacties uit te voeren. De fondsen die u hebt gestolen zijn afkomstig van tienduizenden mensen uit de crypto gemeenschap. U moet met ons praten om tot een oplossing te komen “, schreef de ontwikkelaar van het netwerk op Twitter.

Cryptodiefstal poly network

De grootste cryptodiefstal in de historie van DeFi

Deze mega cryptodiefstal is de laatste in een groeiend aantal cryptohacks en misschien wel de grootste tot op heden.  Poly Network verklaarde dat dit het grootste cryptodiefstal is in de gehele geschiedenis van DeFI (platforms voor gedecentraliseerde financiële diensten) gestolen is.

Onderzoeks- en adviesbureau Ciphertrace merkte in een recent rapport op dat DeFi-hacks meer dan 75% uitmaakten van alle cryptodiefstallen tot nu toe dit jaar. Tot eind juli dit jaar is er voor maar liefst $361 miljoen dollar gestolen in DeFi-hacks, vergeleken met $111 miljoen in andere cryptodiefstallen.

Uit een rapport van Ciphertrace blijkt dat alle DeFi-hacks in 2020 “slechts” een waarde hadden van $129 miljoen. Dit komt overeen met een kwart van de totale $516 miljoen aan cryptodiefstal afgelopen jaar.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »