Cryptoproblemen in Azië nemen toe

Wanneer je het cryptonieuws een beetje volgt dan zal het je niet zijn ontgaan dat het regiem van landen in Azië steeds harder optreedt tegen de ontwikkeling van cryptocurrencies. Met allerlei verschillende wet- en regelgevingen proberen zij de macht van de cryptomunten te beperken of de ontwikkeling te remmen. Op deze manier proberen de overheden grip te houden op het financiële systeem in hun land. Zo heeft China recentelijk een nieuwe wetgeving ingevoerd waardoor het verboden is geworden om transacties te doen met andere cryptomunten dan de digitale yuan. Eerder werd Bitcoin mining in het land ook al verboden. Deze wetten zorgen voor veel cryptoproblemen in Azië en dan met name in China.

Maar China is niet het enige Aziatische land dat optreedt tegen de ontwikkelingen van de cryptowereld. Ook in Zuid-Korea worden allerlei regelgevingen bedacht om de cryptowereld te beperken, hetgeen cryptoproblemen in het land veroorzaakt. Zo moesten exchanges in het land onlangs voldoen aan een zware regelgeving. Hierdoor is het aantal exchanges in het land gedaald tot slechts 28 stuks. En nu is de overheid in Zuid-Korea ook nog bezig met een regelgeving voor het belasten van NFTs.

Cryptoproblemen in China

Nu de wetgeving in China rondom cryptocurrencies zo streng is verlaten steeds meer Chinese cryptobedrijven het land. Ze hebben er alles aangedaan om de strenge regels ongedaan te maken of te omzeilen maar op het moment lijkt dit amper mogelijk. Zelfs grote bedrijven zoals Huobi en Poloniex moeten toegeven aan hun ondergang in het land. Onlangs is er een rapport opgesteld waarin de statistieken met betrekking tot Chinese bedrijven is bijgehouden. Volgens de China Securities Journal staat hierin dat meer dan 20 crypto-gerelateerde bedrijven in de afgelopen dagen de keuze hebben gemaakt om zich terug te trekken van de markt in China.

Bedrijven verlaten niet alleen vrijwillig China. Ook de handhaving binnen de cryptowereld van het land neemt toe. Autoriteiten gaan opzoek naar bedrijven die proberen om de wet- en regelgeving te omzeilen en pakken deze aan. Zo zijn er in de streek Binnen-Mongolië onlangs 10.100 crypto mining platforms in beslag genomen en zijn er 45 mining projecten gesloten. Deze sluiting leidde tot allerlei cryptoproblemen in Azië. Maar de cryptogebruikers in Binnen-Mongolië werden het meest getroffen.

Het verdwijnen van allerlei crypto-gerelateerde bedrijven in China brengt veel cryptoproblemen met zich mee voor inwoners van het land die gebruik maken van cryptocurrencies. Het kan namelijk leiden tot een black-out. Deze black-out wordt ook wel de crypto crackdown in China genoemd. Chinese inwoners zullen in deze black-out afgezonderd worden van de cryptowereld. Vermoedelijk probeert de Chinese overheid op deze manier de weg vrij te maken voor de ontwikkeling van de digitale yuan. Echter, het vrijmaken van de weg leidt telkens tot allerlei cryptoproblemen in Azië.

Azie cryptoproblemen

NFT-belasting en praktische cryptoproblemen in Zuid-Korea

Afgelopen week wilde de minister van Financiën in Zuid-Korea een duidelijke belastingheffing op crypto winsten. Het gaat om een heffing van 20% over alle winsten die gegenereerd worden met het handelen in cryptocurrencies. De heffing zal gelden voor winsten boven de 2100 dollar en zal vanaf 2022 ingaan. Maar het lijkt erop dat Zuid-Korea niet alleen een belastingheffing wil over de winsten die gegenereerd worden met cryptohandel. Ook NFT handelaren moeten in de toekomst mogelijk toegeven aan het betalen van een belasting. Dit schemerde namelijk door tijdens de Nationale Vergadering in Zuid-Korea.

Afgelopen vrijdag heeft het oppositielid in de Zuid-Koreaanse overheid zijn bezorgdheid geuit over NFT belasting. Wanneer de regelgeving wordt bekeken dan is het erg onduidelijk of de winst gemaakt uit NFTs wel of niet behoren tot het belastbare inkomen. Door deze onduidelijkheid is de kans groot dat het aantal belastingonderduikers zal toenemen. Sommige van hen zullen de regels expres misbruiken. Anderen zullen simpelweg geen idee hebben dat ze een fout hebben gemaakt. De onduidelijkheid in de regelgeving kan op deze manier zorgen voor veel praktische cryptoproblemen in Azië en dan met name in Zuid-Korea.

De discussie tijdens de vergadering geeft al wel aan dat het belasten van cryptocurrencies makkelijker is gezegd dan gedaan. Door alle praktische problemen die er kunnen ontstaan als gevolg van de nieuwe regelgeving in Zuid-Korea gaf een parlementslid aan dat het land wellicht helemaal nog niet goed voorbereid was op het belasten van cryptomunten. De onduidelijkheid zit hem vooral ook in het door elkaar gebruiken van de termen ‘virtuele activa’ waaronder NFTs wel vallen, en ‘cryptocurrencies’ waarin NFTs niet meegerekend worden.

https://www.youtube.com/watch?v=AsmtINTrYAY

Plaats een reactie