De daling van bitcoin is begonnen, dit is het laatste nieuws

Afgelopen nacht is de koers nog wat verder gedaald en hierdoor begint het allemaal wel wat spannender te worden. Verder is het nog eens een belangrijke dag, want de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) komt vandaag tot een nieuw rentebesluit. Er is van alles aan de hand dus, maar om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden, is hier de laatste duidelijke informatie.

De huidige koers

Gisteravond was het zover. De daling was al een aantal uur bezig en zat te schommelen tussen de 41.400 en 42.000 dollar. Uiteindelijk rond een uur of 19:00 was het raak. Het dieptepunt ligt onder de 40.700 dollar. Hierna schoot het wel weer even omhoog, maar dit hield het niet lang vol.

Op dit moment is de prijs van Bitcoin op de Bybit crypto exchange 41.051 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de prijs van Bitcoin in euro omgerekend dus €38.053. In de afgelopen 24 uur kun je dus stellen dat de waarde van Bitcoin met 1,08% is gedaald.

Ondanks dat Bitcoin het nu even wat lastiger heeft, gaat het nog wel goed met de altcoins in de cryptomarkt. Het is interessant om dit met elkaar te vergelijken. Aptos (APT) heeft een verbazingwekkende stijging doorgemaakt vandaag. Als je kijkt naar de laatste gegevens van CoinGecko wordt de munt nu verhandeld voor 8,96 dollar, wat dus voor een grote toename van meer dan 17% heeft gezorgd in nog geen 24 uur tijd.

Ook Cosmos (ATOM) maakt winsten doordat het de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains verbetert. Als laatst ervaart ook KuCoin (KSC) sterke groei. Ze zijn vooral geholpen door positieve ontwikkelingen in regelgeving.

Daling Bitcoin begonnen

Amerikaans rentebesluit

Vandaag is de aandacht op de Amsterdamse beurs vooral op dit onderwerp. De meeste gaan ervan uit dat de waarschijnlijk Amerikaanse centrale bank voor de vierde keer dit jaar een rentepauze houdt, nu de inflatie flink is afgekoeld.

In november gingen de prijzen voor consumenten in de VS met 3,1% omhoog vergeleken met november 2022. Dit was een kleine daling als je kijkt naar de 3,2% van de maand ervoor. Als je de invloed van voedsel- en energieprijzen uitsluit, wat de kerninflatie is, bleef deze in november hetzelfde als de maand ervoor. Dat is namelijk 4,0%. Deze cijfers komen overeen met wat de markt had verwacht.

Fed-voorzitter Jerome Powell, gaf begin deze maand nog aan dat een renteverlaging absoluut nog niet aan de orde is. Mocht je dit nieuws allemaal willen volgen, is het goed om te weten dat het rentebesluit wordt om 20:00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt. Handig om dus in de gaten te houden.

Wat voor gevolgen heeft dit voor de Bitcoin? De relatie tussen het rentebeleid en Bitcoin is nogal ingewikkeld. Het rentebesluit zou invloed kunnen hebben op de Bitcoin-prijs, maar wel op een indirecte manier. Meestal wordt er eigenlijk gezegd dat Bitcoin meer beïnvloed wordt door bijvoorbeeld grotere economische factoren en niet per definitie centraal bankbeleid.

Als de Federal Reserve uiteindelijk besluit de rentetarieven te verhogen, kan dit de originele financiële markten wel beïnvloeden. Hogere rentetarieven kunnen dan leiden tot een afname van risicovolle investeringen, waaronder dus Bitcoin. Beleggers kunnen de voorkeur geven aan activa met vast inkomen wanneer rentetarieven gaan stijgen.

Als er aan de andere kant juist lagere rentetarieven komen, hebben investeerders de kans om op zoek te gaan naar rendement in risicovollere activa en hier valt Bitcoin ook onder. Het is dus maar net waar jij je voordeel in ziet.

De daling van Bitcoin begonnen

Vooruitzicht daling Bitcoin

Bij velen is het nu de hoop dat de cijfers weer zullen stijgen voor Bitcoin. Op deze weg terug omhoog is het weerstandsniveau rond 42.500 dollar belangrijk om in je achterhoofd te houden.

Nog niet al te lang geleden waren de voorspellingen ook veelbelovend. Er wordt zelf nu nog gedacht dat er weer een stijging zal plaatsvinden in het begin van 2024. Wel moet de volgende halving hierbij in rekening worden gehouden.

Het geloof dat de eerste echte Bitcoin ETF’s de crypto markt zullen opschudden is er ook nog wel degelijk. Mensen tonen meer interesse in activa zoals bitcoin, die de Amerikaanse overheid niet gemakkelijk kan controleren. Als Bitcoin het aankomende jaar boven de 30.000 blijft is het al met al alsnog een prima resultaat.

Zelf ervaren hoe het is om als Bitcoin-eigenaar om te gaan met al deze veranderingen? Neem dan snel een kijkje bij Bitvavo. Dit platform heeft een groot aanbod aan cryptocurrencies voor handel en je kunt hiernaast ook nog digitale activa kopen, verkopen en ten slotte nog eens verhandelen.

 

 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie