De nieuwe betaalmethode voor winkels

De betaalmethode waar je niet meer omheen kan. Het is nu al een week geleden sinds er in Utrecht een opvallende ontwikkeling is aangekondigd over de Nederlandse crypto wereld. Knaken, een Nederlands crypto-platform, slaat de handen ineen met Buckaroo, een Nederlands online betalingsverwerker. De twee Nederlandse partijen rollen samen een gloednieuw betaalsysteem uit, genaamd ‘Settle’. Settle moet het mogelijk maken voor consumenten om met crypto valuta als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te betalen bij hun favoriete online winkels.

Betaalmethode

De betaaldienst voor betaalmethode

Settle is ontworpen om de kloof tussen de crypto-markt en alledaagse betalingen wat meer te overbruggen. Naast bitcoin en ethereum ondersteunt Settle nog ongeveer 150 andere cryptovaluta die beschikbaar zijn op Knaken.

Het meest opvallende aan Settle is dat het gebruikers in staat moet stellen om met crypto te betalen bij webshops zonder dat ze überhaupt een crypto wallet nodig hebben. Dat moet het eenvoudiger dan ooit maken voor Nederlanders om met crypto te betalen.

In een eerder persbericht is wel te lezen dat Settle ook de mogelijkheid ondersteunt om betaalverzoeken te sturen naar vrienden en familie. Ook is daarin te lezen dat het gebruik van Settle gratis is. Het heeft geen verborgen kosten, Knaken verdient slechts aan de wisseling van crypto naar euro en omgekeerd.

Naast de introductie van Settle, maakt Knaken ook gelijk bekend dat het kickbokser Rico Verhoeven heeft betrokken als zakenpartner. Hij zelf zegt hierover het volgende:

“Jarenlang keken mensen nogal sceptisch naar kickboksen, net zoals dat nu het geval is met cryptobetalingen. Maar we staan op het punt van een grote verandering. Ik heb altijd vooropgelopen in vernieuwing, zowel in de ring als in mijn zakelijke avonturen. Met ‘Settle’ laten we zien dat het aangaan van uitdagingen en nieuwe ideeën omarmen echt te gekke dingen kan opleveren.”

Volgens het persbericht is maar liefst 10% van de Nederlandse bevolking actief op de crypto-markt. Daardoor neemt langzaamaan ook de vraag toe om betalingen te kunnen doen bij reguliere winkels met crypto. Knaken en Buckaroo willen met deze samenwerking hierop inspelen.

Een langer process

Het is niet dat het nu pas een hit is in Nederland en de rest van de wereld, want in 2023 steeg het aantal winkels dat bitcoin accepteerde al met 174%. Op basis van de data van BTC Map is het aantal restaurants, bars, shops en dienstverleners die bitcoin accepteren als betaalmiddel zelfs toegenomen van 2.207 naar 6.126 winkels in het afgelopen jaar.

BTC Map gebruikt open-source map data van OpenStreetMap om bedrijven en bitcoiners de mogelijkheid te geven om partijen te taggen waar mensen kunnen betalen met bitcoin.

De map liet in 2023 grote concentraties van BTC-accepterende winkels zien in Centraal- en Zuid-Amerika. Amerika en Europa lieten ook betere cijfers zien voor winkeliers die bitcoin accepteren als betaalmiddel.

In Zuidoost-Azië zijn de Filipijnen de baas op het gebied van het accepteren van bitcoin, terwijl er amper winkels te vinden zijn in China, India en Rusland waar je met bitcoin kunt betalen volgens de kaart.

Terwijl een transactie op de blockchain al snel behoorlijk in de papieren kan lopen. Op dit moment betaal je voor een gemiddelde bitcoin-transactie op de blockchain ongeveer 10 dollar. Wie weet wat dit in de toekomst voor bedrag zal worden.

geld

De Westlandse betaalmunt

Op 12 februari 2024 organiseert de Vereniging Nieuw Westland een informatieavond over cryptocurrency en de blockchain. Monsternaar Jeroen Slaman geeft dan uitleg over deze steeds populairdere fenomenen. Hij geeft in een interview al wat antwoorden:

“De Kash is een wettig betaalmiddel, net als de euro. Eén Kash = één euro. Maar dan wordt hij alleen gebruikt tussen mensen die zijn aangesloten bij de community. Zij maken gebruik van een eigen digitale ‘portemonnee’, een crypto-wallet. Met Kash kunnen ze betalen bij elke ondernemer die zich bij de community heeft aangesloten.”

“We zijn nu ondernemers aan het werven en hebben een lijst van veertig. Het gaat nu nog vooral om kleine ondernemers, zoals inderdaad de kapper, of masseurs. Maar ik verwacht dat we er binnen twee tot drie jaar klaar voor zijn om ook de grotere ondernemingen te ondersteunen, zoals supermarkten.”

Dat Slaman grote plannen heeft, is wel zeker te lezen. Hij vertelt op maandag 12 februari van 19.15 tot 21.30 uur in ‘s-Gravenzande nog veel meer over cryptocurrency en de blockchain. Iedereen is welkom op deze informatieavond en wellicht dat er dan nog wel meer duidelijk wordt.

Zoals je ziet stoppen de ontwikkelingen niet en om hier deel vanuit te maken, kun jij je aanmelden bij Bitvavo om zelf ook de handelen in crypto en in de toekomst wellicht ook gebruik te maken van de nieuwe betaalmethodes.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie