Alles wat je moet weten over de nieuwe exchange-traded fund (ETF)

In april 2024 zou het eindelijk zover moeten zijn: de goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. De volgende halving wordt ook rond die periode verwacht, dit zou volgens experts niet alleen de BTC-prijs kunnen opstuwen, maar ook een grote impact kunnen hebben op crypto-exchanges. Er is nu zelfs al een reclame de wereld in gebracht over de ETF. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Hier vind je het allemaal.

Wat is een exchange-traded fund?

Mocht je nog niet al te bekend zijn in de crypto scene is het wel handig om te weten wat ETF’s precies inhouden. Het is een type beleggingsfonds dat op een beurs verhandeld kan worden, net als de normale individuele aandelen. Het doel van een ETF is om de prestaties van een bepaalde index of een mandje van activa na te bootsen.

ETF’s worden beschouwd als een vorm van passieve belegging. Dit, omdat ze helemaal niet actief proberen de markt te verslaan zoals actief beheerde fondsen dat doen. In plaats daarvan willen ze de prestaties van de gekozen index of activa zo goed mogelijk volgen. Dit wordt meestal gedaan door de onderliggende activa van de ETF te kopen en te behouden in akkoord met de samenstelling van de gevolgde index.

Mensen vinden ETF’s fijn, omdat ze gemakkelijk te kopen en verkopen zijn op de beurs en ze zijn vaak minder duur dan andere beleggingsfondsen. Ze bieden ook een handige manier om te investeren in een hele groep dingen zonder elk afzonderlijk te hoeven kopen. Het brengt al met al dus een hoop voordelen met zich mee.

Nieuwste ETF

De nieuwe ETF

Pando Asset AG is een erg dominant vermogensbeheerbedrijf gevestigd in Zwitserland. Ze zijn het 13e bedrijf dat in de strijd is om de eerste Amerikaanse spot ETF op de markt te brengen. Ze hebben concurrentie van vermogensbeheer giganten als BlackRock en Fidelity tot meer gespecialiseerde ETF-aanbieders zoals ARK Investments.

De crypto wereld kijkt enorm uit naar de beslissing over een Amerikaanse Bitcoin ETF, een beslissing die een zeer grote impact kan hebben op de cryptomarkt. Tijdens al deze spanning geeft een bekende analist nog een waarschuwing mee. Nate Gerac geeft aan dat de crypto wereld de grootste prijsdaling in de geschiedenis kan zien zodra de Bitcoin ETF niet wordt goedgekeurd, hoewel hij gelooft dat de kans op goedkeuring zeer groot is. Het is toch wel iets om te blijven onthouden. Realistisch zijn is erg belangrijk als het om crypto aankomt.

De goedkeuring aan de andere kant kan een enorme prijsstijging kunnen veroorzaken. Zo was twee dagen geleden nog in het bitcoin nieuws te lezen dat Adam Back, CEO van Blockstream, voorspelt dat de prijs van Bitcoin zelfs zou kunnen stijgen naar 100.000 dollar.

De eerste reclame

Doordat er zoveel bedrijven met elkaar aan het concurreren zijn en april toch wel steeds dichterbij begint te komen, is het ook zo dat iedereen nu publiek probeert te trekken. Bitwise doet dit door middel van een nieuwe reclame. Een hoop mede-aanbieders zullen er misschien wel van geschrokken zijn of juist kwaad dat ze er zelf niet aan gedacht hebben. Het is namelijk een goede zet van Bitwise.

In de reclame is auteur Jonathan Goldsmith te zien, die “The Most Interesting Man in the World” speelde in een campagne voor Dos Equis Beer. Dat personage probeert Bitwise in de reclame opnieuw leven in te blazen. In plaats van de woorden “Stay thirsty, my friends” van de bier-reclame, zegt hij nu “Weet je wat interessant is deze dagen? Bitcoin. Let op Bitwise, mijn vrienden.”

De beslissing om op dit moment een reclamecampagne te lanceren is niet alleen heel gedurfd als het gaat om marketing, maar het is daarnaast ook een strategische zet. Deze commercial vergroot niet alleen de zichtbaarheid van Bitwise, maar geeft blijk van het vertrouwen in een gunstige uitkomst. Er zijn genoeg mensen die dit dus wel kunnen waarderen.

Exchange-traded fund nieuw

Het is nogal een gok aangezien er nog geen goedkeuring is, maar het laat wel zien dat er enorm veel vertrouwen is bij Bitwise zelf. Mogelijk is het om die reden dat vandaag weer een plus op de borden te zien is voor de Bitcoin koers. Dat was in de afgelopen weken nog wel eens anders. Het is nog maar te zien hoelang dit voortzet en wat er in de eerste maanden van 2024 gaat gebeuren.

Ben je zelf ook benieuwd naar wat deze mogelijk nieuwe ETF’s voor jou kunnen betekenen of ben je benieuwd naar andere vormen van crypto? Wordt dan zo snel mogelijk lid van Bitvavo. Op dit platform kun je namelijk veilig kennis maken met verschillende cryptocurrencies.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie