Jack Dorsey geeft Nigeria tips om Afrika te leiden bij de Bitcoin acceptatie

De afgelopen jaren zien we een groeiende Bitcoin acceptatie. Volgens de CEO van Paxful, een peer-to-peer leenplatform, heeft Nigeria met USD 1,5 miljard bijgedragen aan het handelsvolume in Bitcoin en maken maar liefst 1,5 miljoen Nigerianen gebruik van Bitcoin. Jack Dorsey, de oprichter en CEO van Twitter zegt dat Nigeria de toekomst is van de Bitcoin-handel.

Dorsey gelooft in Afrika als toekomst van Bitcoin

In februari 2021 maakte de Centrale Bank van Nigeria (CBN) duidelijk dat Bitcoin en andere cryptovaluta geen wettig betaalmiddel zijn. CBN beval banken om alle rekeningen te sluiten die gekoppeld zijn aan soortgelijke digitale activa. Ondanks de onzekerheden qua regelgeving heeft Jack Dorsey, de CEO van Twitter Inc en oprichter van Square Inc, Nigeria tips gegeven als het land van de toekomst van Bitcoin-handel.

Zijn geloof in Afrika als de toekomst van cryptocurrencies komt voort uit zijn reis naar Afrika in 2019. Na het waarnemen van de economische situatie van Afrika, voorspelde Dorsey dat Afrika het hart van Bitcoin gaat worden. Ook heeft Dorsey de handen ineengeslagen met Jay-Z om een Bitcoin Trustfonds op te richten ter waarde van 500 BTC specifiek bedoelt voor Afrika en India. 

In een tweet over dit onderwerp toonde Dorsey een afbeelding van Afrika en zei hij dat Afrika de wereld leidt in de peer-to-peer Bitcoin handel.  

Bitcoin acceptatie door Nigeria

Groeiende Bitcoin acceptatie in Afrika

De Bitcoin acceptatie heeft in sommige landen in Afrika een gestage groei doorgemaakt. Vooral Nigeria heeft hier een leidende rol in gehad, maar ook Zuid-Afrika, Kenia, Ghana, Nigeria en andere Afrikaanse landen. Voor de peer-to-peer handelsvolume van Bitcoin is Nigeria ongetwijfeld de grootste markt geweest. Dit ondanks het strikte regelgevingsbeleid die in dit land wordt gehanteerd.

De Bitcoin bood het sprankje hoop dat veel Nigerianen hard nodig hadden. In de Bitcoin zagen ze de kans om eindelijk financiële vrijheid te bereiken. De Bitcoin acceptatie heeft op diverse gebieden succes weten te realiseren op de cryptomarkt in Nigeria.

Bitcoin acceptatie Afrika

De redenen van deze groeiende Bitcoin acceptatie

De voornaamste reden voor de groeiende Bitcoin markt is dat de gemiddelde Nigeriaanse inwoner het momenteel erg lastig heeft in de huidige Nigeriaanse economie. Hierdoor zijn veel inwoners gedwongen om naar alternatieven te zoeken die hun naast hun baan de mogelijkheid bieden om geld te verdienen.

Toen de cryptocurrency exchanges in Nigeria vestigden, maakten ze het kopen en verkopen van Bitcoin vooral voor deze doelgroep een stuk makkelijker. Ze hoefden nu niet langer meer Bitcoin te kopen van vreemden en kregen zo de zekerheid dat ze ook daadwerkelijk hetgeen kregen waar ze voor betaalden. Het resultaat hiervan was dat de cryptocurrency gemeenschap flink groeide in Nigeria en het Bitcoin acceptatie blijft in Nigeria nog jaarlijks groeien. In Afrika is de cryptomarkt immers de grootste economie.

De belangrijkste functie die de Bitcoin vervult in Nigeria is als waarde opslag. Velen hebben hun vertrouwen in Naira verloren vanwege de voortdurende inflatie. De Bitcoin biedt een beter alternatief, omdat de Bitcoin acceptatie over de hele wereld toeneemt en de vraag en de prijs wordt verhoogd.

Ook is de Bitcoin het beste beleggingsalternatief voor de Nigerianen. Veel Nigerianen zijn begonnen met het handelen en beleggen in de Bitcoin om passief inkomen te genereren. Ondanks de volatiliteit van de cryptomunten, hebben velen grote winsten kunnen boeken en heeft de munt voor vele miljonairs gezorgd.

Tot slot heeft de Bitcoin acceptatie ook het verzenden en ontvangen van grensoverschrijdende geldtransacties erg vergemakkelijkt. Dankzij de Bitcoin is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om geld over de grens te verzenden of te ontvangen voor de betaling van goederen en diensten of aan familie. Dit komt door het goedkopere netwerktarief en de snellere overdrachtstijd ten opzichte van traditionele remisesystemen.

Bitcoin acceptatie in Afrika

De toekomst van crypto in handen van Afrika

Ray Youssef, CEO van peer-to-peer leenplatform Paxful maakte vorige week bekend dat Nigeria tot nu toe de grootste Bitcoin markt is. Volgens Youssef heeft het land meer dan 1,5 miljoen gebruiker en heeft het ruim USD 1,5 miljard aan handelsvolume bijgedragen.

De volatiele wisselkoers, de inflatie van het land en het grote aantal volwassenen zonder een betaalrekening hebben voor het grootste gedeelte bijgedragen aan de ongekende Bitcoin acceptatie en dat van andere cryptovaluta.

Kortgezegd heeft de Bitcoin acceptatie dus zoveel succes binnen Nigeria doordat deze cryptomunt meer toekomst biedt dan de huidige munt uit het land, de naira. 

https://www.youtube.com/watch?v=imrbZn1G7gI

Plaats een reactie