Bijna 50% van de Duitsers wil investeren in crypto, zo blijkt uit KuCoin rapport

Vierenveertig procent van de Duitsers is gemotiveerd om te investeren in crypto. Zo blijkt uit een door KuCoin uitgebracht rapport. De statistieken die verzameld zijn in het rapport “Into The Cryptoverse 2022” geven cruciale inzichten in de effecten die de goedkeuring van een reeks duidelijke regels voor cryptocurrencies in 2013 had op de adoptiecijfers in Duitsland. Het land was de eerste die erkende dat Bitcoins “waarde-eenheden” zijn en als “financieel instrument” kunnen worden aangemerkt.

De helft van de Duitse bevolking wil investeren in crypto

Het rijkste land van Europa investeert steeds meer in crypto. Bijna de helft van Duitsers wil investeren in crypto. Dat blijkt uit een rapport van KuCoin, dat enkele interessante statistieken deelde richting de toekomst van crypto in Deutschland.

Het onderzoek is uitgevoerd door KuCoin. Deze wereldwijde cryptocurrency exchange werd in september 2017 gelanceerd en biedt meer dan 600 crypto activa. Ze biedt momenteel Spot trading, Marge trading, P2P fiat trading, Futures trading, Staking en Lending aan haar 10 miljoen gebruikers in 207 landen over de hele wereld. Volgens CoinMarketCap behoort KuCoin momenteel tot de top 5 crypto exchanges.

Maar liefst 44% van de Duitsers is gemotiveerd om te investeren in crypto als onderdeel van de ‘de toekomst van financiën’. Van de Duitse crypto-beleggers handelt 37% al meer dan een jaar in cryptocurrencies. Cointelegraph had eerder het indrukwekkende en productieve jaar van crypto in Duitsland opgepikt, maar het is van cruciaal belang om het crypto-sentiment ter plaatse te controleren.

Johnny Lyu, CEO van KuCoin die het rapport heeft gepubliceerd, legde aan Cointelegraph uit wat de huidige situatie is bij de Duitse cryptobeleggers. Hij zei dat cryptocurrencies erg populair zijn onder de aanhangers van de accumulatiestrategie. Met name de jongere generatie wil investeren in crypto of heeft dit inmiddels al gedaan. Deze generatie spaart liever op eigen kracht voor hun pensioen en diversifiëren hun spaargeld door het investeren in cryptocurrencies.

Lyu waarschuwde dat ondanks de grote vraag naar cryptocurrencies in Duitsland, het land nog geen specifieke regelgeving heeft ontwikkeld die het gebruik van digitale valuta duidelijk regelt.

44% wil investeren in crypto

Duitsland is een rolmodel voor EU-landen

Het rapport vermeldde dat Duitsland het eerste land was dat erkende dat Bitcoins ‘waarde-eenheden’ zijn en geclassificeerd kunnen worden als een ‘financieel instrument. Echter, tot nu toe heeft de Duitse regelgever slechts enig succes geboekt met het reguleren van crypto.

Duitsland was echter het eerste land ter wereld dat een blockchainstrategie aannam en interessant genoeg kwam de politieke positie van Duitsland ten opzichte van cryptocurrencies ter sprake tijdens recente parlementsverkiezingen.

Florian Döhnert-Breyer, de CEO van F5 Crypto, zegt dat Duitsland een rolmodel is voor andere EU-landen. De Duitse bevolking staat over het algemeen meer open voor langetermijninvesteringen. Duitsland is het grootste land in de EU en met haar bekende risicomijdende blik op financiële activa, heeft het land een speciale rol te spelen.

In het rapport staat dat “69% van de crypto-investeerders man is, terwijl vrouwen 53% van de crypto-geïnteresseerden uitmaken. De F5 Crypto managing director zei hierover dat het hoge aantal vrouwen dat geïnteresseerd is in investeren in crypto bijzonder bemoedigend is. Dit omdat vrouwen gemiddeld genomen minder actief zijn op de financiële markt (bijv. aandelenmarkt).

investeren in crypto

Veranderende demografie van mensen die investeren in crypto

Katharina Gehra, CEO & mede-oprichter van Immutable Insight, ziet een veranderende demografie van crypto-investeerders. Jongere demografen vertonen een meer zelfsturende en op aandelen gerichte beleggingsstijl en zijn zich over het algemeen aanzienlijk meer bewust van met name inflatierisico’s.

Juist in deze tijden zien we dat de toekomst onzeker blijft. Dit geldt ook op het gebied van crypto regelgeving. BaFin is de federale financiële toezichthouder voor Duitsland en is verantwoordelijk voor het reguleren van crypto. Uit hun acties blijkt dat ze positief staan ten opzichte van crypto. Zo gaf BaFin onlangs groen licht aan N26 om in 2022 met cryptohandel te beginnen.

Döhnert-Breyer heeft er vertrouwen in dat Duitsland cryptovriendelijke wetgeving zal blijven nastreven. De recente acties van BaFin, zoals het goedkeuren van bewaarvergunningen en op Bitcoin gebaseerde security tokens, zijn veelbelovende tekenen. Duitsland heeft misschien niet hetzelfde gelijke speelveld als “in vergelijking met Zwitserland, het VK,” zegt Gehra, maar “er is wat beweging aan de wetgevende kant.”

Vorig jaar zette Duitsland de eerste stap om crypto-investeringen officieel te accepteren door een speciaal fonds voor crypto-investeringen goed te keuren. Hiermee heeft Duitsland een goede basis gelegd voor het creëren van een gunstig klimaat voor crypto-beleggers.

https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E

Plaats een reactie