Bitcoin node Duitsland

Volgens data-analysebedrijf Bitnodes heeft Duitsland het hoogste aantal Bitcoin nodes. Het is voor het eerst in de geschiedenis groter dat het Duitse aantal Bitcoin nodes hoger is dan in de Verenigde Staten.

Een bijzondere ontwikkeling voor de Duitse Bitcoin nodes

Wereldwijd zijn er ongeveer 10.000 actieve Bitcoin-knooppunten, die inkomende verbindingen toestaan. Daarvan zijn er nu 1.833 in Duitsland en 1.821 in de Verenigde Staten. Op de derde plek staat Frankrijk met 549 Bitcoin nodes. Ook de 389 Bitcoin nodes van Nederland doen het goed, met een vijfde plaats. Het aantal Bitcoin nodes in China is op dit moment slechts 152. Dit aantal was voorheen veel hoger, maar door het harde optreden van China tegen het Bitcoin mining en alle Bitcoin gerelateerde activiteiten is dit aantal flink gedaald.

Het is zeker een bijzondere ontwikkeling dat Duitsland de meeste Bitcoin nodes heeft, omdat de Verenigde Staten qua inwonersaantal een groter land is. Ook qua economie is de Verenigde Staten veel groter dan Duitsland, zeker vijf keer zo groot. Toch is Duitsland erin geslaagd de Verenigde Staten te overtreffen. Dit komt omdat het aantal Bitcoin-knooppunten in de Verenigde Staten drastisch is verminderd met ongeveer 700 knooppunten, terwijl het aantal Bitcoin-knooppunten in Duitsland stabiel is gebleven in Duitsland.

Op dit moment is nog onbekend waar en door wie deze knooppunten worden gebruikt. Het kan een groot aantal hobbyisten zijn die hun eigen nodes opzetten in de garage, maar het kunnen ook grote deelnemers zijn, zoals cryptocurrency exchanges, zoals Coinbase of Binance

Maar een ding dat we kunnen zeggen is dat Duitsland een onderschatte cryptokrachtpatser is, deels vanwege de strikte privacywetten in de VS, en nogal wat Amerikaanse codeurs Duitsland als hun basis gekozen.

Er is ook de Chaos Computer Club (CCC) in Duitsland, die wordt beschreven als de grootste hackervereniging van Europa met 7.700 geregistreerde leden. Er kan een groot aantal Bitcoin-codeerders onder deze leden zijn, waaronder enkele kern-Bitcoin-ontwikkelaars

Bitcoin nodes Duitsland

Wat is een Bitcoin node?

Een Bitcoin-node is voor veel mensen nog steeds moeilijk te begrijpen, maar het vormt de kern van het hele Bitcoin-netwerk. In het Nederlands betekent het “knooppunt” en deze knooppunten zorgen ervoor dat er een volledig decentraal netwerk kan worden gecreëerd.

Kort samengevat is een Bitcoin-knooppunt en computer waarop Bitcoin-software draait. Dit kan een mijnwerker zijn of iemand die de originele Bitcoin-software wallet beheert met een kopie van de hele blockchain. De software maakt via hetzelfde programma verbinding met andere computers, dus andere Bitcoin-knooppunten, dus samen vormen ze het hele Bitcoin-netwerk.

Tot nu toe zijn volledige knooppunten het belangrijkste onderdeel van het Bitcoin-netwerk, en Bitcoin bestaat naast of samen met deze “knooppunten”. Deze knooppunten zijn van vitaal belang voor het Bitcoin-netwerk. Zonder deze knooppunten kunnen we net zo goed terugkeren naar het traditionele financiële systeem.

Duitsland Bitcoin nodes

Duitsland als thuishaven

Steeds meer Bitcoin nodes kiezen Duitsland als thuishaven. Feit is dat het kennelijk erg attractief is om een node op te zetten in Duitsland. Ook wekt het de veronderstelling dat Duitsland wordt gezien als een veilige haven voor codeurs.

Bovendien hebben recente politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten mogelijk bijgedragen aan de opkomst van Bitcoin nodes in Duitsland. Het is duidelijk dat de Amerikaanse regering de laatste tijd niet populair is geworden in de cryptogemeenschap vanwege een aantal wetten en maatregelen die zijn aangenomen.

Ook is de banksector, als belangrijkste concurrent in de cryptowereld, erg goed in het lobbyen bij binnenlandse politici. Het politieke klimaat in Europa is veel relaxter. Het bankwezen heeft hier veel minder macht en over het algemeen is men veel minder waakzaam tegenover de overheid. Al deze dingen hebben mogelijk bijgedragen aan de overdracht van Bitcoin-knooppunten naar Duitsland. Dit is in ieder geval een positieve ontwikkeling voor het Bitcoin netwerk. Als grootste basis zorgt Duitsland ongetwijfeld voor meer stabiliteit en veiligheid.

 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Institutionele beleggers
Nieuws
Leila

Institutionele beleggers investeren massaal in Bitcoin

Een paar jaar geleden was het bijna ondenkbaar dat institutionele beleggers in Bitcoin zouden investeren. Maar institutionele beleggers hebben nu de waarde van Bitcoin ontdekt.  Ze beginnen nu echt in te stappen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, ziet het geld

Lees verder »
Bitcoin bull flag.
Nieuws
Leila

Bitcoin vertoont bull flag

Nu de Bitcoin prijs in een krappere range komt, speelt Bitcoin een mentaal spelletje. Crypto-analisten wijzen op de vorming van een zogenaamde bull flag op de Bitcoin grafiek en suggereren dat de prijs kan blijven consolideren tot een belangrijke katalysator

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!