Een stijging en daling? De Bitcoin koers slaat op hol

Er is de afgelopen dagen nogal veel gebeurd en dit is ook zeker al terug te zien in de cijfers. Voor de uitspraak van de Amerikaanse Centrale Bank begon de koers al langzaam steeds wat meer omhoog te klimmen en stond op een gegeven moment al op 42.000 dollar. Nu is het zo dat analisten verwachten dat het weleens zou kunnen dalen tot onder de 40.000 dollar. Wat is de waarheid?

Rentebesluit

Op de woensdag van het rentebesluit bewoog bitcoin rond de 41.000 dollar, maar toen bekend werd dat de rente, wat eigenlijk ook al te verwachten was, ongewijzigd op 5,25 – 5,50 procent zou blijven, stond de koers gelijk aan iets meer dan 42.000 dollar.

Na de uitslag ontstond er een piek van 43.400 dollar, waarmee het cruciale weerstandsniveau van $42.400 werd doorbroken. Hoewel de koers iets is gedaald van het hoogtepunt, blijft het sentiment positief en optimistisch, wat gaf dat veel beleggers op dat moment het vertrouwen hadden in verdere prijsstijgingen nu en later in de toekomst nog.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zei dat zijn centrale bank verwacht in 2024 te beginnen met het verlagen van de rente. Dat was de eerste keer dat hij zo openlijk over renteverlagingen sprak. Voor de markt was dat goed een signaal dat de inflatie verslagen is en dat het strenge rentebeleid snel vergeten kan worden. Dit was een grote reden om de koersen omhoog te laten schieten diezelfde avond.

Ook analist Ali Martinez is er optimistisch. “Er stroomt meer dan 19,7 miljard dollar in Bitcoin en Ethereum vandaag! Dat is ongeveer dezelfde instroom die we in december 2020 zagen, voordat de koers van 18.000 naar 65.000 dollar door schoot!”

Maar je moet er altijd rekening mee houden dat de cryptomarkt wisselvallig is en prijzen snel kunnen veranderen. Hierdoor komen er nu weer heel andere dingen aan het licht die weer kunnen zorgen voor deze veranderingen. Dat is wederom nu ook het geval.

Stijging en daling Bitcoin

Daling weer in zicht?

Ondanks dat er nog zo positief gekeken wordt naar Bitcoin denken sommige er even wat anders over. De populaire pseudonieme analist The Flow Horse geeft zelfs aan tot onder de 40.000 dollar te komen. Waar gaat de daling vandaan komen?

Binnenkort is de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Volgens de analist is het heel goed mogelijk dat er in de aanloop naar de lancering enorme stijgingen te zien zijn, maar zodra het eenmaal goedgekeurd is, kan het verkeerd lopen. Dit komt, omdat veel mensen nu al inkopen. Als de ETFs er zijn en het een succes is, dan moeten de ETF-managers een gigantische hoeveelheid Bitcoin uit de markt halen.

Inmiddels zit de koers weer tegen de 43.000 dollar aan en dat betekent dat het voor nu nog niet een heel groot probleem is. Het kan dus zijn dat de voorspelling niet klopt, maar mocht dat wel zo zijn, zie je binnenkort een Bitcoin koers van 39.000 tot 38.000 dollar. Gelukkig is dit nog een zorg voor later en proberen de beleggers er nu nog zo goed mogelijk gebruik van te maken.

De oplossing

Er zijn genoeg mensen die al hebben nagedacht over wat er allemaal kan gebeuren, maar ook wordt er gesproken over mogelijke oplossingen en dingen die nu nodig zijn om alles zo stabiel mogelijk te houden.

Het komt er voornamelijk op neer dat Bitcoin even ruimte en tijd nodig heeft. Een stijging gebeurt niet vanzelf en Dogecoin oprichter Bill Markus ziet er op dit moment niet zo positief in, maar dit is geen nieuws als het aankomt op Markus.

De oprichter van Dogecoin is regelmatig nogal cynisch en negatief als het gaat om de markt. Zijn reden om Dogecoin op te richten was ook om te laten zien hoe onzinnig cryptocurrency’s zijn. het begon dus eigenlijk als een grap en je kunt nu wel zeggen dat het erg uit de hand is gelopen.

Bitcoin koers slaat op hol

Hij geeft aan dat we Bitcoin wat meer ruimte moeten geven en dat het dan uit zijn kamer zal komen. Het forceren heeft geen zin. Bitcoin kan beïnvloed worden door een hoop factoren en het is nu belangrijk om dit zo rustig mogelijk te houden. Dit is natuurlijk alleen te doen zolang iedereen hier hetzelfde over denkt en op één lijn staat.   

Ben je ook benieuwd naar wat crypto allemaal te bieden heeft? Dan kun je weleens een kijkje nemen bij Bitvavo. Je kunt gemakkelijk een account aanmaken en direct beginnen in de wereld van onder andere Bitcoin.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie