Ondanks wereldwijde onzekerheid stijgt de vraag naar El Salvador’s Bitcoin Obligatie

El Salvador’s Bitcoin Obligatie groeit gestaag, want het nieuwe investeringsplan heeft momenteel een vraag van $1.5 miljard. De vulkaanobligaties zullen naar verwachting tien jaar lopen met een startinvestering van $1 miljard. Investeerders krijgen dus 6,5% rente van het $1 miljard project.

Salvador’s Bitcoin investering

Het idee voor de Bitcoin Obligatie ontstond in november 2021 tijdens een congres over cryptocurrency. Toen verklaarde president Nayib Bukele dat hij van plan was het Bitcoin City project te financieren door de uitgifte van obligaties.

Obligaties zijn beleggingsinstrumenten in effecten die overheden of grote entiteiten gebruiken om geld bijeen te brengen. Bovendien hebben obligaties meestal een vaste rente die na een bepaalde tijd komt.

Als zodanig zijn beleggers zich ten volle bewust van de rente die ze kunnen ontvangen als de vervaldatum is aangebroken. De inkomsten die de regering genereert zijn bestemd voor verschillende projecten die financiering behoeven.

El Salvador maakt van hetzelfde idee gebruik via de $1 miljard volcano obligaties. De opbrengst zal niet alleen Bitcoin City financieren, maar ook geld opleveren om meer BTC’s te verwerven.

Belangrijker is dat de regering deze Bitcoin obligaties uitgeeft via Liquid Network, een laag-2 ecosysteem dat de distributie van digitale activa ondersteunt. Het netwerk herbergt een sidechain die besloten transactieverrichtingen biedt.

Alle transactiegegevens zijn alleen zichtbaar voor de verzender, de ontvanger, en een derde gebruiker die ze kunnen kiezen.

Bitcoin City hoopt te kunnen werken aan de Hondurese grens, waar de Conchagua vulkaan staat. De enorme vulkaan zal dus geothermische energie leveren voor Bitcoin mining doeleinden.

El Salvador Bitcoin obligatie

Reactie van het MKB op Bitcoin als legale valuta

El Salvador werd het eerste land dat in september 2021 BTC als ruilmiddel legaliseerde. De stap suggereert dat inwoners van Salvador transacties kunnen doen met een peer-to-peer netwerk dat veiligheid, privacy en transparantie in acht neemt.

Ondanks de voordelen laat een rapport van de Kamer van Koophandel van het land een andere uitkomst zien.

Volgens de gegevens is slechts 3% van de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen het ermee eens dat BTC hun verkoopopbrengsten heeft aangewakkerd. Bijna 13,9% van de MKB’s beweert ook dat ze in het kader van hun activiteiten BTC verkochten.

Anderzijds zegt 91% van de deelnemers dat ze zelfs na de invoering van Bitcoin geen verandering hebben gezien. 86% van deze bedrijven heeft nog geen verkopen gedaan met de dominante cryptocurrency.

Uit de enquête bleek dat micro-ondernemingen 71% van de peilingen vertegenwoordigden, terwijl 13% en 16% middelgrote en grote bedrijven waren. Niettemin is El Salvador van plan door te gaan met zijn Bitcoin Bond project, ondanks de trage reactie in het bedrijfsleven.

Bitcoin obligatie

Waarschuwing van het IMF

Het invoeren van Bitcoin als wettig betaalmiddel ging gepaard met verschillende externe tegenwerkingen. In januari 2022 adviseerde het Internationaal Monetair Fonds Nayib Bukele dan ook om Bitcoin als wettig betaalmiddel te schrappen.

Volgens het IMF vormt Bitcoin een groot risico voor de financiële stabiliteit en de bescherming van de consument, zeiden de uitvoerende directeuren van het IMF in januari in een verklaring over de financiële gezondheid van El Salvador.

Het IMF liet nadrukkelijk weten dat er aan het gebruik van Bitcoin grote risico’s verbonden zijn, en ze drongen er bij de autoriteiten op aan de reikwijdte van de bitcoinwet te beperken door bitcoin de status van wettig betaalmiddel te ontnemen.

Aanhoudende begrotingstekorten en een hoge schuldendienst leiden tot een grote en toenemende financieringsbehoefte, merkte het IMF rapport op. Als dit beleid niet zou worden teruggedraaid, zou het voor El Salvador moeilijk worden leningen van het IMF te krijgen.

Het IMF verwacht namelijk nadat het begrotingstekort van El Salvador in 2021 zal oplopen tot 5,75% van het bruto binnenlands product (BBP) en in 2022 tot ongeveer 5% van het BBP. Ook de staatsschuld zal naar verwachting stijgen tot ongeveer 96% van het BBP in 2026. Gezien de omstandigheden, schat het IMF dat El Salvador op een “onhoudbare weg” zit.

Ondanks de waarschuwing maakte de regering van het land duidelijk dat de Bitcoin operaties toch door zullen gaan. De regering legde uit dat El Salvador werkt als een onafhankelijk land dat zijn eigen beleid kan voeren. Als zodanig, aldus de regio, hebben internationale entiteiten geen controle over hun beslissingen.

https://www.youtube.com/watch?v=T_mPft396oU

Plaats een reactie