25% van inwoners El Salvador klaar voor Bitcoin

Uit een recent rapport blijkt dat maar liefst 25% van de inwoners van El Salvador is klaar voor Bitcoin. Het rapport is door de Chamber of Commerce and Industry opgesteld. Het kwam uit het rapport naar voren dat 1% van de ondervraagden bereid is om uitsluitend gebruik te maken van Bitcoin.

In een maand tijd is het aantal inwoners van El Salvador dat klaar staat om Bitcoin te proberen gegroeid tot een kwart van de bevolking. Eerder deze maand stemde het congres van El Salvador ermee in om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Als gevolg hiervan zal het Zuid-Amerikaanse land functioneren met een dubbele munteenheid. Dit komt omdat El Salvador Bitcoin samen met de Amerikaanse dollar zal gebruiken.

Bitcoin biedt financiële uitkomst

El Salvador heeft geen eigen valuta en heeft hierdoor verschillende financiële uitdagingen. Het land was tot voorheen sterk afhankelijk van de Amerikaanse Dollar. Door de Bitcoin acceptatie als wettig betaalmiddel worden deze problemen opgelost. De president gaf aan dat de Bitcoin acceptatie goed is voor de economische situatie van het land. Niet alleen zou het veel banen jobs creëren, maar ook zouden duizenden mensen zo toegang krijgen tot het formele economische circuit. Hij verwees hiermee naar het feit dat ongeveer 70% van de bevolking van El Salvador niet over een bankrekening beschikt of toegang hebben tot financiële diensten.

Bukele gelooft dat Bitcoin als wettelijk betaalmiddel de toekomst van miljoenen El Salvadoranen beduidend zal verbeteren. Daarnaast zou het ook een enorme besparing zijn op alle transactiekosten die de bevolking moet betalen wanneer ze geld van hun familie in het buitenland ontvangen.

Het grootste voordeel voor de burgers is dat ze niet langer financieel uitgesloten zijn omdat ze niet over een eigen bankrekening beschikken of toegang hebben tot financiële diensten. Zij kunnen nu dankbaar gebruik maken van de Bitcoin en zo toegang krijgen tot het formele economische circuit. Bijzonder te vermelden is dat Satoshi Nakamoto in feite om deze reden Bitcoin gemaakt. Het enige wat de burgers nu nog nodig hebben is een mobiele telefoon om de financiële transacties uit te voeren. 

El Salvador klaar voor Bitcoin

Elke burger met crypto e-wallet krijgt USD 30 aan Bitcoin

De staat biedt de burgers van El Salvador die de crypto e-wallet downloaden een waardevol cadeau. Elke volwassen Salvadoraan die de Bitcoin-wallet app van de regering downloadt, komt in aanmerking voor een ‘airdrop’ van USD 30 aan Bitcoin. 

Willy Woo, de on-chain analist Willy, vermeldde in een Tweet bericht dat dankzij de instroom van 4,5 miljoen Salvadoranen de wereldwijde gebruikersbasis van Bitcoin zal groeien met 2,5%. Anderen analisten en economen schatten de volwassen Salvadoraanse bevolking op 6,5 miljoen. Op basis van dit aantal berekende Zack Guzman, anchor bij Yahoo Finance, dat er voor USD 195 miljoen aan Bitcoin gedropt zal worden in het hele land.

Klaar voor Bitcoin

Steeds meer bedrijven en particulieren klaar voor Bitcoin

Het positieve sentiment rond de Bitcoin acceptatie in El Salvador groeit en dat steeds meer mensen klaar voor Bitcoin zijn. Van het grote publiek is inmiddels al 25% klaar voor Bitcoin. Voor de ondernemers in El Salvador geldt dat 21% klaar voor Bitcoin is en ook bereid is om de beste andere cryptocurrencies uit te proberen. Tevens is 1% van de consumenten en ook de ondernemers bereid om uitsluitend Bitcoin te gebruiken.

Klaar voor Bitcoin El Zonte

Geen verplichte Bitcoin acceptatie

Aanvankelijk werd in de wet gestemd dat het voor bedrijven verplicht was om Bitcoin-betalingen te accepteren. Hierop kwam er nogal wat weerstand vanuit de winkeliers en bedrijven. De Bitcoin wet werd daarom versoepeld en hebben bedrijven in El Salvador nu de mogelijkheid om te kiezen tussen het gebruik van Bitcoin, de dollar of beide. Daarnaast staat er in artikel 12 in de Bitcoin wet duidelijk vermeld dat een ieder die ‘geen toegang heeft tot de technologieën waarmee hij Bitcoin transacties kan uitvoeren, van de verplichting is uitgesloten.’

Sommige economen zijn van mening dat de Bitcoin acceptatie rampzalige gevolgen kan hebben voor El Salvador. Zo zegt de econoom Steve Hanke dat drugsdealers Bitcoin gaan gebruiken om fiat-valuta uit het land over te hevelen. Maar El Zonte, een vissersdorp aan de kust van El Salvador gebruikt Bitcoin al een jaar lang met succes. De Bitcoin-fans in El Salvador gebruiken dit dorp dan ook graag als bewijs dat massale Bitcoin acceptatie goed kan werken. Zij zijn in ieder geval klaar voor Bitcoin naar een next level te brengen. 

Plaats een reactie