Staatsfonds Verenigde Arabische Emiraten klaar voor investering in cryptocurrency

We zien op allerlei vlakken dat de adoptie van cryptocurrency steeds grotere vormen aanneemt. In tal van landen vinden er allerlei positieve ontwikkelingen plaats. Dit keer nieuws uit Abu Dhabi. Het Mubadala Investment Capital fonds, het staatsfonds van de Verenigde Arabische Emiraten, zegt er klaar voor te zijn om in de nabije toekomst een investering in cryptocurrency te gaan doen. Voor de crypto wereld is dit natuurlijk uiterst positief nieuws.

Forse investering in cryptocurrency

Khaldoon al-Mubarak, die naast CEO van Mubadala Investment Capital ook nog eens eigenaar is van de Engelse voetbalclub Manchester City, liet zich tijdens een interview met CNBC uiterst positief uit over de crypto technologie. Hij zei hier onder meer bij dat het fonds niet alleen een investering in cryptocurrency wil gaan doen, maar ook in het complete crypto ecosysteem. De focus ligt hierbij op de blockchaintechnologie zelf, het energieverbruik van de crypto industrie en andere crypto gerelateerde zaken.

De uitspraken die Al-Mubarak deed zijn natuurlijk uiterst positief voor de crypto industrie. Het Mubadala Investment Capital fonds waar hij CEO van is, heeft namelijk goede banden met kroonprins Mohamed bin Zayed. Het fonds geniet dan ook veel aanzien in het Arabische land. Het is ook een enorm rijk fonds. In totaal beheert het fonds maar liefst zo’n 243 Miljard USD aan vermogen. Als een dergelijke partij wil gaan investeren in de crypto wereld, spreek dit natuurlijk erg aan. De verwachtingen zijn dan ook erg groot.

investering in cryptocurrency

Het wachten is op regulering van cryptocurrency

De CEO van Mubadala Investment Capital zegt in het interview volledig overtuigd te zijn van de legitimiteit van cryptovaluta. Hij zei het volste vertrouwen in de technologie en zei dat de technologie erg goed werkt. Er zijn in zijn ogen ook nog veel te veel mensen die sceptisch zijn over de industrie. 

Hijzelf is dit dus zeker niet en hij verwijst hierbij naar de enorme groei die de crypto industrie de afgelopen jaren heeft gemaakt. In slechts enkele jaren tijd groeide deze van 250 Miljard USD naar zo’n 3 Biljoen USD. Dat zijn natuurlijk zeer indrukwekkende cijfers, waar je niet om heen kan. Het toont eenvoudig weg aan dat er veel vertrouwen in de industrie is en dat dit nog altijd enorm aan het toenemen is.

Het is overigens niet de keer dat Mubadala Investment Capital actief is op dit vlak. Het bedrijf heeft al eerder geïnvesteerd in de crypto industrie. Twee jaar terug nog deed het fonds nog een investering in cryptocurrency via MidChains. Dit was destijds de eerste cryptobeurs van de Verenigde Arabische Emiraten die werd gereguleerd. Op dit moment biedt deze crypto exchange vijf verschillende populaire cryptomunten aan.

Al-Mubarak benadrukte echter strikt dat de aangekondigde investering in cryptocurrency nog altijd wel onder voorbehoud is. De reden hiervoor is dat hij van mening is dat de regelgeving van de Verenigde Arabische Emiraten omtrent cryptocurrency nog moet worden verbeterd. Zolang dit nog niet is gebeurd, zal de investering in cryptocurrency dus nog niet definitief zijn.

De Centrale Bank van de Emiraten zal de handel in cryptocurrencies moeten gaan reguleren. Nog niet zo lang terug werd er echter nog door hen aangegeven dat zij deze voor het land nieuwe activaklasse nog niet erkenden. Vooralsnog zal de Emirati-dirham dus het enige wettige betaalmiddel zijn in de Emiraten. De grote vraag is echter voor hoelang dit nog het geval zal zijn.

De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten zien cryptocurrency welleswaar nog niet als wettig alternatief voor de Emirati-dirham. De financiële waakhond van de Emiraten daarentegen, heeft echter reeds in september middels het tekenen van een overeenkomst wel toestemming verleend voor de handel in cryptocurrency in het WTC van Dubai. 

Uit deze actie kun je toch wel enigszins opmaken, dat het land toch serieus voorbereidingen treft voor de verdere adoptie van de crypto industrie. Dat de investering in cryptocurrency er dus gaat komen, is voor insiders slechts een kwestie van tijd.

Plaats een reactie