Ether koers kan $4,5K bereiken voor ETF-goedkeuring

Arthur Cheong, de oprichter en CEO van DeFiance Capital, voorspelt dat de prijs van Ether (ETH) zou kunnen stijgen tot $4.500 voordat de eerste spot Ether exchange-traded funds (ETFs) op de markt komen. Cheong deelde zijn voorspelling op 26 mei via X (voorheen bekend als Twitter) met zijn 167.000 volgers. Op dat moment handelde Ether rond $3.903, dit betekent dat een stijging tot $4.500 een winst van meer dan 15% zou betekenen.

91e96dfb 30d7 40c7 9376 5e713c252a06 1

SEC goedkeuring voor spot Ether ETFs

De voorspelling van Cheong komt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei de 19b-4-aanvragen voor acht spot Ether ETF-uitgevers goedkeurde. Deze goedkeuring maakt het mogelijk voor deze ETF’s om genoteerd en verhandeld te worden op de beurzen. De eerste goedgekeurde ETF’s zijn van bekende bedrijven zoals VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, en Bitwise. Hoewel deze goedkeuring een belangrijke stap is, moeten de ETF uitgevers ook nog goedkeuring krijgen voor hun S-1-aanvragen. Dit proces kan volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart maanden duren.

Marktverwachtingen en Ether’s prijsbeweging

De recente ontwikkelingen rond spot Ether ETFs hebben gezorgd voor een sterke prijsstijging van Ether. De mogelijkheid van een verdere stijging naar $4.500 lijkt haalbaar als er meer positieve ontwikkelingen komen. Dit zou Ether op ongeveer 8% onder zijn hoogste punt ooit van $4.891 brengen, dat werd bereikt op 16 november 2021.

Ether staat echter voor aanzienlijke weerstand rond de $4.000 en $4.100. Een doorbraak boven de $4.100 zou naar verwachting meer dan $500 miljoen aan gecumuleerde leveraged short posities op alle beurzen liquideren, volgens CoinGlass data.

Ether’s potentiële stijging tot $10.000

De goedkeuring van de spot Ether ETFs zou de sterkste prijsaanjager kunnen zijn tijdens de huidige bull cyclus. Andrey Stoychev, hoofd van prime brokerage bij Nexo, meent dat dit de prijs van Ether zelfs zou kunnen opdrijven tot $10.000. Deze aanzienlijke stijging is mogelijk als de vraag naar Ether blijft toenemen en de markt positief reageert op de goedkeuring van de ETF’s.

6cd636b4 7eef 444a b95b c0f5951ee8fa 1

Verdere invloed van ETF goedkeuringen

De goedkeuring van spot Ether ETFs door de SEC heeft niet alleen invloed op de prijs van Ether, maar ook op het vertrouwen van investeerders in de cryptomarkt. ETF’s bieden een gereguleerd en toegankelijk investeringsvehikel voor institutionele en retail beleggers die geïnteresseerd zijn in blootstelling aan Ether. Dit verhoogde vertrouwen en de toename in het aantal beleggers kunnen bijdragen aan een langdurige prijsstijging van Ether.

Daarnaast kan de goedkeuring van de ETFs een domino-effect veroorzaken waarbij meer landen en regelgevende instanties soortgelijke producten goedkeuren. Dit kan leiden tot een wereldwijde acceptatie en verdere prijsstijging van Ether.

Technische analyse en weerstandsniveaus

Technische analyse wijst erop dat Ether veel weerstand ondervindt rond de $4.000 en $4.100 niveaus. Om deze niveaus te doorbreken, moet Ether voldoende koopdruk ervaren om de huidige verkooppunten te overwinnen. Als Ether erin slaagt deze weerstanden te doorbreken, kan de weg vrij zijn voor een snellere stijging naar het voorspelde niveau van $4.500 en mogelijk daarboven.

Invloed Van Macroeconomische Factoren

Naast de goedkeuring van de ETFs, spelen macro economische factoren zoals renteverlagingen, inflatie en de bredere economische omstandigheden een rol in de prijsbewegingen van Ether. Een gunstig macro economisch klimaat kan bijdragen aan een positieve marktsentiment en verdere prijsstijgingen van Ether ondersteunen.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Wil je zelf Bitcoin kopen? Probeer het bij Bitvavo! Bitvavo is een van de grootste en meest betrouwbare crypto exchanges in Nederland. Met een gebruiksvriendelijke interface, lage handelskosten en een breed scala aan cryptocurrencies, is Bitvavo ideaal voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Bij Bitvavo geniet je van het volgende:

  • Lage kosten: Bitvavo rekent lage handelskosten, wat betekent dat je meer waarde krijgt voor je geld.
  • Gemak: Met iDEAL en SEPA kun je eenvoudig geld storten en opnemen.
  • Veiligheid: Bitvavo houdt zich aan strikte veiligheidsmaatregelen om je fondsen te beschermen.
  • Ondersteuning: Een uitstekende klantenservice die je helpt bij al je vragen.

Probeer Bitvavo vandaag nog en ontdek zelf waarom zoveel mensen kiezen voor deze Nederlandse exchange. Bitcoin kopen?

Plaats een reactie