Ethereum 6 jarig jubileum, net voor de London Hard Fork

Op 30 juli werd het Ethereum 6 jarig jubileum gevierd sinds zijn release. De op één na grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van USD 278 miljard viert haar Ethereum 6 jarig jubileum nog net voordat de London Hard Fork begin augustus plaatvindt.

Ethereum 6 jarig jubileum oprichting in 2015

De Enterprise Ethereum Alliance viert zijn Ethereum 6 jarig jubileum sinds zijn oprichting op 30 juli 2015. Indertijd heette het nog “Frontier”. Door de jaren heen heeft Ethereum zijn platform en technologie flink verbeterd en is uitgegroeid tot een enorm platform. Ethereum wordt voor vele andere protocollen gebruikt en het is een ware hub geworden voor Decentralized Finance (DeFi), Non-Fungible Tokens (NFT’s) en Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s).

Het Ethereum blockchain heeft inmiddels al een echte hard fork doorgemaakt. Hierdoor zijn Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) ontstaan. Dit Ethereum 6 jarig jubileum lijkt wel de laatste verjaardag te zijn voor Ethereum 1.0. Begin 2022 zal de blockchain geüpgraded worden naar Ethereum 2.0, een snellere en energiezuinigere versie van Ethereum. Omdat het ETH-netwerk moeite heeft om zijn succes bij te houden, worden upgrades steeds noodzakelijker.

Ethereum 6 jarig jubileum gevierd

Ethereum Blockchain als een echte hub voor DeFi, NFT’s en DAO’s

Zoals je wellicht wel weet, is de DeFi markt sinds afgelopen zomer geëxplodeerd. Het gebruik van DeFi is sinds vorig jaar met ongeveer 1500% omhooggeschoten, na een relatief trage start en een langer interval om de mainstream-acceptatie te realiseren.

Een groeiend aantal gebruikers schakelt nu over op DeFi om crypto uit te lenen, te lenen en te verhandelen zonder dat er een tussenpartij bij komt kijken. Om in perspectief te plaatsen hoe veel DeFi is gegroeid, hebben de op Ethereum gebaseerde DeFi-protocollen nu meer dan $ 60 miljard aan eigendom. Precies een jaar geleden bedroeg die hoeveelheid ongeveer $ 4 miljard. Het verhoogde DeFi-gebruik zorgde echter voor veel problemen op het Ethereum netwerk. Deze is namelijk ontworpen om slechts 15 transacties per seconde te verwerken.

Bovendien heeft het contante gebruik van smart contracts op de blockchain het netwerk vertraagd en vervolgens de kosten verhoogd. De explosieve groei van NFT op Ethereum het netwerk meer onder druk gezet. De verkoopvolumes van NFT bereikten $2,5 miljard in de eerste helft van het jaar. Hiervan verliepen de meeste transacties via Ethereum.

Gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) nemen bovendien geleidelijk toe. Ze stellen mensen in staat om deel te nemen aan beslissingen over protocollen en andere soorten organisaties die tokens gebruiken.

Ethereum 6 jarig jubileum

De Ethereum London Hard Fork

Zoals we eerder vertellen is dit een bijzonder Ethereum 6 jarig jubilieum. Ethereum zal volgens de planning een verbetering van het softwareprogramma ondergaan, ook wel London Hard Fork genoemd. De gloednieuwe verbetering zal een aantal aanpassingen opleveren, samen met het verlagen van de transactiekosten en het verhogen van de snelheid. 

Een van de vele Ethereum Enchancment Improvement Proposals , EIP-1559, probeert de gas die elke dag worden uitgegeven in drie elementen te verdelen. Van de ongeveer 13.000 punten per dag zullen de minimale betaling die klanten betalen voor transactieverwerking nu worden verbrand. 

Een ander voordeel is dat de verbetering de transactievertragingen zou verminderen en kosten extra voorspelbaar kunnen maken. Daarnaast verwacht het grote publiek dat er minder transacties mislukken. Bovendien denken mijnwerkers dat de verbetering van Londen het beste is voor de gemeenschap, hoewel hun inkomen aanvankelijk zal teruglopen. Naar verwachting vindt de Londen Hard Fork op 4 augustus plaats.

Ethereum 6 jarig jubileum

Ethereum heeft veel uitdagingen overwonnen

We mogen het bedrijf feliciteren met haar Ethereum 6 jarig jubileum. Ethereum heeft veel uitdagingen overwonnen tijdens het vieren van het Ethereum 6 jarig jubileum. Ongeacht de vooruitgang die de favoriete blockchain in de afgelopen zes jaar heeft geboekt, is het geen eenvoudige reis geweest. Ethereum kon zijn Ethereum 6 jarig jubileum niet vieren zonder terug te kijken op alle hindernissen die het heeft overwonnen. 

Wat dacht je van de beruchte DAO-hack van USD 55 miljoen in juni 2016. Dit was een moeilijke periode waarbij onbekende hackers  een DAO-verkoop van USD 150 miljoen aan crowdfunding binnendrongen en meer dan USD 50 miljoen aan ETH plunderden. De gevolgen van deze hack leidden vervolgens tot de breuk tussen het goede contract van Ethereum Classic en de nieuwere Ethereum-blockchain.

Ethereum heeft op dit moment een prijs van $ 2600, wat een zesvoudige verbetering is ten opzichte van dit niveau vorig jaar. Al met al staat Ethereum bekend als de pionier van het slimme contractplatform, heeft het een belangrijke mijlpaal bereikt en werkt het nog steeds hard aan de ontwikkeling van zijn hele bedrijf. We zijn benieuwd hoe Ethereum zich de komende jaren gaat verder ontwikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=AUENZ2zNe8c

Plaats een reactie