Verovert Ethereum de nr. 1 plek van Bitcoin?

Al vaker wordt gespeculeerd dat Ethereum de nr. 1 plek van Bitcoin gaat veroveren. Bitcoin is al geruime tijd de dominante cryptovaluta. Tot op heden is Bitcoin altijd de dominante cryptomunt geweest. Maar ether, die bij het Ethereum-netwerk hoort, heeft de afgelopen tijd met volle overtuiging de nr. 2 positie opgeëist. Uit gegevens van Statista blijkt dat Ethereum enorm is gegroeid, maar gaat het de munt na al die jaren nu eindelijk lukken om de nr. 1 te worden?

Sinds het begin van 2021 heeft ether op het gebied van totale marktwaarde een winst geboekt op Bitcoin. Dit is steeds meer beleggers opgevallen en wie zien dat beleggers steeds meer interesse hebben voor ether. Qua ontwerp en gebruiksmogelijkheden zijn de twee cryptomunten totaal verschillend, maar volgens kenners zijn beide een goede optie voor de lange termijn beleggers.  

Ethereum nr. 1 crypto

Ethereum en Bitcoin

Bitcoin en Ethereum zijn de twee grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, Deze twee populaire cryptomunten zijn al veel jaren de marktleiders. Ondanks dat de munten heel verschillend zijn, kiezen beleggers er toch vaak voor om een van de twee munten aan te houden, Daar waar Bitcoin wordt beschouwd als het digitale goud, wordt Ethereum gezien als de moedermunt van alle altcoins. Ethereum wordt ook gezien als de basis voor een nieuw era van het internet.

Ethereum de nr. 1

Verovert Ethereum de nr. 1 plek van Bitcoin?

Er wordt regelmatig gespeculeerd door analisten en experts dat Ethereum de nr. 1 positie van Bitcoin gaat veroveren. Nathan Cox van Two Prime zei in een interview met Forbes dat ether nu pas wordt begrepen door de second-tier adopters. Ethereum kan al het andere gaan overtreffen, of ether daadwerkelijk ook de koningsmunt van zijn troon kan stoten dat moet nog blijken.

Lark Davis, een veel gevolgde cryptocurrency handelaar, gaf aan dat Ethereum klaar is om te exploderen op het moment dat het grote geld zich begint op te stapelen in crypto. Hij gaf verder te kennen dat Ethereum op zondag 27 juni dagelijks ongeveer 200.000 meer actieve adressen had dan Bitcoin. Sinds 1 januari 2017 was dit pas de derde dag dat Ethereum meer actieve adressen heeft dan Bitcoin. Volgens hem kan Ethereum de nr. 1 plek weleens gaan behalen. 

Ook Steve Ehrlich, CEO en oprichter van Voyager Digital, gelooft dat Ethereum een beter toekomstbeeld heeft vanwege het nut dat de munt dient, de functionaliteiten en ook het ecosysteem. Hij geeft aan dat de klanten van deze cryptobroker die zowel Bitcoin als Ethereum bezitten de afgelopen maanden meer Ethereum zijn gaan aanhouden. Ook ziet de cryptobroker dat hun grote beleggers zich steeds meer gemakkelijk voelen bij het rendements- en risicoprofiel van Ethereum.

De blockchain van Ethereum is de motor van de meest ontwikkelde ecosysteem voor DeFi, nutstokens en NFT’s, welke op hun beurt weer allemaal aan populariteit aan het winnen zijn. Binnenkort ondergaat Ethereum een upgrade die de transactieverwerking zal versnellen, de transactiekosten omlaag zal brengen en de muntvoorraad in omloop zal beperken.

Tally Greenberg, Allnodes hoofd bedrijfsontwikkeling zei dat het nut en het technologische voordeel van de blockchain van Ethereum veel groter is dan dat van Bitcoin. Op dit moment is er meer dan USD 75 miljard geïnvesteerd in de DeFi-projecten op de blockchain van Ethereum. Een paar maanden geleden werd er “nog maar” USD 40 miljard in deze projecten geïnvesteerd.

Ethereum nr. 1 cryptomunt

Vooral de investeerders die geloven in het gebruik van DeFi voor verschillende financiële diensten, waaronder lenen, verzekeren en verhandelen zullen hun aandacht gaan richten op Ethereum. De slimme contracten die door het Ethereum netwerk worden ondersteund bieden onbeperkte mogelijkheden en zouden voldoende moeten zijn voor Ethereum om een belangrijk concurrentievoordeel te hebben op Bitcoin.

Ethereum de nr. 1 cryptomunt?

Het is goed mogelijk dat Ethereum de nr. 1 cryptomunt gaat worden. De realiteit is dat Bitcoin veel beperktere functionaliteit biedt als het gaat om dingen zoals, slimme contracten, het uitgeven van NFT’s of het doen van gedecentraliseerde financiën. Met de langverwachte Ethereum upgrade, EIP 1559, die nu daadwerkelijk om de hoek staat, is de verwachting dat het bullish sentiment de komende periode hoog zal zijn. Tevens is er een grote kans dat de Ethereum koers zich wellicht gaat opmaken voor een enorme stijging van maar liefst 800%. Als dit gebeurt dan kan Ethereum de nr. 1 gaan worden. 

Maar of Ethereum daadwerkelijk in staat gaat zijn om de koningsmunt daadwerkelijk van zijn troon af te stoten, dat moet nog maar blijken. Feit is wel dat de toekomst er gunstig uitziet voor Ethereum, maar zal dit voldoende zijn om voor Ethereum de nr. 1 positie te bemachtigen? In de cryptowereld kan het alle kanten opgaan.

Plaats een reactie