Ethereum gasvergoedingen zijn sinds november met 90% gedaald

De cryptomarkten hebben de ontwikkelingen van Ethereum 2.0 nauwlettend in de gaten gehouden. Met name nu het van plan is in juni 2022 een grote upgrade in te voeren. In de aanloop naar de ‘Merge’ is het verlagen van de Ethereum gasvergoedingen een van de belangrijkste positieve ontwikkelingen geweest.

Wat is een gasvergoeding?

Een gasvergoeding moet je betalen voor het uitvoeren van een transactie of smart contract, het lanceren van een gedecentraliseerde applicatie (dApp) of om betalingsgegevens op te slaan. Hierbij is gas een rekeneenheid voor de benodigde computerenergie om een bepaalde transactie op het netwerk uit te voeren.

Wil je bijvoorbeeld een transactie doen om 10 ETH over te maken naar een andere wallet op het Ethereum netwerk heb je wat gas nodig om de transactie uit te voeren. Het gas wordt omgezet in ETH.

Ethereum gasvergoeding

Ethereum gasvergoedingen blijven dalen

Nu investeerders en analisten bullish blijven over de altcoin, zou Ethereum zich kunnen herstellen van zijn neerwaartse trend en naar $ 4.000 kunnen klimmen. De hoge netwerkkosten van de Ethereum blockchain, die beschouwd worden als een van de grootste obstakels voor investeringen, zijn sinds november 2021 met 90% gedaald.

In de afgelopen zes maanden is de Ethereum gasvergoeding met 90% gedaald. Volgens on-chain gegevensverschaffer Santiment heeft dit de bezorgdheid van gebruikers verminderd. Volgens het rapport zou dit ook de sterke stijging van de ETH-koersen kunnen verklaren.

De gegevensverschaffer liet weten dat de Ethereum gasvergoedingen veel betaalbaarder zijn geweest dan we de afgelopen 8 maanden hebben gezien. De gemiddelde Ethereum gasvergoeding zit op slechts $5.81. Ter vergelijking: de gemiddelde vergoedingen bloeiden op tot $69,57 op 11 mei, 2021, en tot $62,85 op 8 november 2021.

Verder vermeldde Santiment dat Ethereum (ETH) nauwer aan de S&P 500 verwant is dan Bitcoin (BTC). ETH heeft hiervan geprofiteerd sinds de aankondiging van de FOMC drie weken geleden.

Als de Fed de rente verhoogt, kan de aandelenmarkt een kortstondige correctie doormaken. Een soortgelijk effect kan optreden in de cryptocurrency markt en de Ethereum prijs. Volgens crypto-marktonderzoeker Michäel van de Poppe heeft ETH een koopzone rond het $ 3.100 niveau in het geval van een daling.

Opmerkelijk is dat, vergeleken met Bitcoin, de inkomsten uit vergoedingen van het netwerk volgens Crypto Fees in zeven dagen tijd 39 keer zijn gestegen. De gemiddelde Ethereum gasvergoedingen over de afgelopen zeven dagen bedroegen $ 24,4 miljoen, terwijl die van bitcoin $ 623.000 bedroegen.

Ethereum gasvergoedingen gedaald

ETH zet in op een rally dit kwartaal

Analisten zijn ervan overtuigd dat Ethereum de volgende altcoin leider kan worden. Arthur Hayes, de CEO van BitMEX, gelooft dat Ethereum’s prijs het beter kan doen dan zijn concurrenten in de lage klasse.

Mark Cuban, de eigenaar van de NBA’s Dallas Mavericks en een miljardair investeerder, gelooft dat de “Merge” een van de meest optimistische en geanticipeerde gebeurtenissen in Ethereum is. In een interview met Fortune verklaarde Cuban dat hij bullish is over het feit dat de Ethereum prijs beter zal presteren dan andere cryptocurrencies.

Opmerkelijk is dat een ander gunstig element dat de prijsstijging van Ethereum aandrijft, de toegenomen band met de S&P 500 en technologiebedrijven is. Experts evalueerden het Ethereum prijspatroon en voorspelden een opleving van de crypto.

Volgens FXStreet experts is de prijs van Ethereum tot boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen, en de tekenen op de grafiek van de altcoin blijven optimistisch. Analisten schatten dat de prijs van Ethereum zal stijgen tot $4.000.

De lancering van het EIP-1559 protocol is een van de belangrijkste vooruitgangen geweest in de Ethereum gemeenschap. Dit protocol zette deflatoire druk op de Ethereum (ETH) prijs, die een verbrandingsmechanisme bevat.

Intussen heeft Ethereum waarschijnlijk nog een paar geweldige maanden voor de boeg. Zijn ontwikkelaars werken aan schaalbaarheidsupgrades, en de Kiln testnet merge is nu aan de gang. Ondanks de prestaties en de gasprijzen heeft Ethereum een hoge DeFi activiteit gekend.

Dat alles staat echter op het punt te veranderen als ETH2 updates, nu de consensuslaag genoemd, worden doorgevoerd. Ethereum zal de prestaties aanzienlijk verbeteren, wat zowel de prijs als het totale gebruik ten goede zal komen. Later dit jaar zal de samenvoeging live gaan op het mainnet. Deze factoren, samen met een groeiende markt voor DeFi en de introductie van nieuwe platforms, kunnen extra investeringen in de sector aanmoedigen.

https://www.youtube.com/watch?v=jK0PWnBSPnQ

Plaats een reactie