Vitalik Buterin verwacht een Ethereum koers van boven de $30.000

Vitalik Buterin, de oprichter en CEO van Ethereum, verwacht dat de Ethereum koers tegen het einde van 2021 rond de $30.000 zal liggen. De CEO is zeer optimistisch over de toekomst van het Ethereum project. De belangrijkste reden waarom hij erg bullish is, is omdat de recente London hard fork en de implementatie van EIP-1559 soepel zijn verlopen.

Rooskleurige toekomst voor Ethereum koers

In een interview verklaarde Buterin dat hij verwacht dat de Ethereum koers tegen het einde van 2021 ongeveer 10 keer hoger zal zijn dan de huidige Ethereum koers. Dit betekent dat tegen het einde van het jaar de Ethereum koers een enorm niveau van $30.000 zal bereiken. Als je dit doorrekent, betekent het dat de totale waarde van Ethereum USD 3 biljoen zal bereiken. Hiermee overtreft het alle grote technologiebedrijven in de wereld. 

In ieder geval doet de grootste altcoin van dit moment het de laatste tijd erg goed en dat zien we terug in de Ethereum koers. De prijs van 1 Ether staat nu rond de US$ 3.220, maar liefst 8% hoger dan een dag geleden. Een van de redenen voor de stijging in de Ethereum koers is de succesvolle implementatie van de London Hard Fork op 5 augustus jongstleden.

Ethereum koers

Succesvolle voortgang EIP-1559, meer dan 73500 ETH verbrand

Sinds de EIP-1559 upgrade, heeft het ETH-netwerk meer dan 83671 Ethereum verbrand, dit heeft een waarde van meer dan $269 miljoen. Het doel van deze EIP-1559 upgrade is om de hoge volatiliteit in de gastarieven te stabiliseren en ook om Ethereum een deflatoir actief te maken door Ethers uit de circulatie te halen en te verbranden.

Tijdens de London Hard Fork op 5 augustus van dit jaar werden niet minder dan vijf Ethereum verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd. Hiervan was EIP-1559 het meest besproken, omdat het een aanzienlijke verlaging van de transactiekosten op het ETH-netwerk oplevert. Dit komt doordat het de basisvergoeding verbrandt die voorheen werd gebruikt om te betalen voor transacties op het ETH-netwerk. Door deze basisvergoeding te verbranden, daalt de hoeveelheid Ethers in omloop automatisch. 

Het Ethereum netwerk is pas na EIP-1559 begonnen met het verbranden van tokens, daarvoor gebeurde dat niet. In die tijd gingen bepaalde vergoedingen nog naar de ETH miners. Dat zijn degenen die de transacties op het netwerk verifiëren en toevoegen aan de blockchain. Tegenwoordig ontvangen de ETH-miners deze vergoedingen niet meer, maar in plaats daarvan kunnen ze nog wel een “fooi” ontvangen van gebruikers.

Voor het Ethereum project is deze London Hard Fork een belangrijke mijlpaal in de overgang naar ETH 2.0. Het netwerk zal dan overgaan van een Proof of Work naar Proof of Stake algoritme. Nu de London Hard Fork succesvol is verlopen, zal de aandacht uitgaan naar de Shanghai Hard Fork die later dit jaar zal plaatsvinden. 

Ethereum koers naar 30000

Cardano geduchte concurrent van Ethereum

Gedurende de afgelopen week hebben we gezien dat de prijs van ADA aanzienlijk is gestegen. Hierdoor is het de tweede grootste altcoin geworden in termen van marktkapitalisatie. Het staat nog steeds maar één positie achter zijn geduchte concurrent Ethereum. Cardano daagt al geruime tijd de status quo van ETH uit en heeft ambities om Ethereum in de nabije toekomst in te halen.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson verwacht dat de Cardano-prijs tegen het einde van dit jaar 60x hoger zal liggen, namelijk op USD 150 dollar per token. Maar we kunnen ook zien dat de ontwikkeling van Ethereum 2.0 in de lift zit en voorspoedig verloopt. De recente London Hard Fork en de succesvolle implementatie van EIP-1559 hebben nieuwe deuren geopend op het mainnet voor ETH 2.0.

 

Het aantal gestaakte ETH-tokens heeft 6,5 miljoen bereikt. Dit betekent dat er op dit moment bijna USD 20 miljard aan ETH is in het huidige Ethereum 2.0-depositocontract. Alle statistieken van Ethereum wijzen op een grotere rally. Bovendien blijft Ethereum, in vergelijking met Cardano, favoriet bij veel ontwikkelaars en grote instellingen. Het is voor Cardano daarom niet gemakkelijk om Ethereum te overtreffen.

Het belooft in ieder geval een interessante wedstrijd te gaan worden tussen deze twee altcoins. Beide hebben de potentie om naar een veel hoger niveau te stijgen. Staat de Ethereum koers eind 2021 op USD 30.000 en ADA op USD 150? De tijd zal het ons leren.

https://www.youtube.com/watch?v=rB023DVu13k

Plaats een reactie