Facebook Bitcoin the Goat en Max the Goat

Kent u Facebook Bitcoin the Goat en Max the Goat al?

Waarschijnlijk is Mark Zuckerberg een beetje moe van het feit dat mensen zoals Elon Musk en Mark Cuban op dit moment de crypto pers domineren. Hij kwam deze week uit de schaduw tevoorschijn met een bijzondere zet. Hij vernoemde zijn nieuwe huisdiergeit naar de grootste cryptomunt ter wereld, namelijk Bitcoin.

Internet in rep en roer door Facebook Bitcoin the Goat

Mark Zuckerberg, Facebook oprichter en CEO, bracht begin deze week het internet in rep en roer door de namen van zijn twee huisdiergeitjes bekend te maken. Normaliter zou zoiets niet voor roering zorgen, maar omdat ze de namen Bitcoin en Max dragen gebeurde dit toch. 

Bitcoin the Goat is het gesprek van internet geworden nadat Zuckerberg op zijn eigen Facebook-pagina een foto had geplaatst van het geitje die in een schuur met hooi aan het dartelen was. Dit deed Bitcoin niet alleen, maar samen met zijn speelkameraad Max.

Facebook Bitcoin

Speculatie is begonnen over Facebook Bitcoin

De gehele Bitcoin gemeenschap ging gelijk speculeren over de betekenis van de geit en zijn naam en ook over welke boodschap Zuckerberg hiermee wil uitdragen. Is Zuckerberg zelf een bitcoiner of was dit een actie dat de gemeenschap gevoelig is voor dit soort berichtgevingen en wilde hij gewoon een aantal mensen voor de gek houden?

Op Twitter berichtte Madelon Vos, een Nederlandse columnist en bitcoiner dat het ging om een woordspeling en dat de geheime boodschap achter Bitcoin Max Geiten zijn. Ook andere Bitcoin-fans kwamen met soortgelijke woordspelingen, hetgeen een welkome afleiding wat voor de wat grillige glijbaan van Bitcoin begin deze week.

Anndy Lian, crypto-adviseur en investeerder sprong ook op de Bitcoin Max- grappenwagon, maar stelde ook de vraag of de naamkeuze aangaf dat Zuckerberg klaar was om te stoppen met het traditioneel beleggen en te beginnen met het investeren in Bitcoin.  

Weer een andere cryptoliefhebber, Danny Scott, CEO en medeoprichter van CoinCorner vroeg zich af of Zuckerberg zijn liefde voor Bitcoin betekende dat hij verliefd is geworden op Libra, het stablecoin project van Facebook dat nu bekend staat als Diem.

Facebook Bitcoin

Gaat Facebook Bitcoin op de balans zetten?

Dat de voorman van Facebook één van zijn geiten ‘Bitcoin’ noemt is al reden genoeg voor veel speculatie.De combinatie van de twee namen van de geiten is nog het meest interessant. Want de tweede geit heet “Bitcoin” en de andere geit heeft “Max”. Kan het zijn dat Zuckerberg een Bitcoin maximalist is? Wel bijzonder dat hij uit alle andere geitennamen precies voor deze combinatie heeft gekozen. 

 Wil de Facebook CEO zijn standpunten over de cryptomarkt zo op cryptische wijze delen? Heeft Zuckerberg zelf een deel van zijn vermogen in bitcoin zitten? Is Facebook de mogelijkheden aan het verkennen om een deel van zijn kasreserves in Bitcoin te investeren? Het zal niet lang duren voordat we antwoorden gaan krijgen op deze vragen.

Vooral voor grote financieel gezonde bedrijven is het geen groot risico om een klein deel van de kasreserves te parkeren in Bitcoin. Als Bitcoin inderdaad bereikt wat veel Bitcoin maximalisten ervan verwachten, dan kan een investering van een paar procent bijzonder lucratief zijn. Wat dat betreft is het risico-rendementsprofiel van Bitcoin is heel sterk. 

Facebook Bitcoin

Facebook Bitcoin Max een grap?

Ondanks alle theorieën die op dit moment de rondte in gaan is, is het zeer aannemelijke dat Zuckerberg gewoon wat onrust wil stoken. Bitcoin is hot en Mark wil natuurlijk niet achterblijven met de hype. De afgelopen maanden waren er wat geruchten dat Facebook Bitcoin op de balans had staan. 

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2021 heeft Facebook niets genoemd over Bitcoin. Maar wellicht komt daar op termijn een verandering in.

https://www.youtube.com/watch?v=h8ES_ZL8LyM

Plaats een reactie