Wat staat er in februari op de planning voor crypto?

De eerste maand van 2024 is alweer voorbij gevlogen en er is veel gebeurd. Voor de rest van dit jaar worden er nog steeds allemaal verschillende voorspellingen gedaan, maar om dat goed te begrijpen, moet je eerst duidelijk hebben wat er allemaal al gebeurd is. Daarom lees je hier een korte recap van januari en plannen die er voor februari zijn.

Januari samengevat

De ETH Spot ETF om mee te beginnen, een beleggingsfonds dat beleggers de mogelijkheid biedt om indirect in Ethereum te investeren zonder de cryptocurrency direct te hoeven kopen. Ondanks het enthousiasme rondom deze ETF, wijst recente feedback van investeringsgiganten op een steeds onzekerder toekomstbeeld voor de goedkeuring ervan. Hier begon het jaar natuurlijk mee en daarom onmisbaar in de lijst.

Een ander belangrijk onderwerp is de bijzondere stijging in de koopkracht van stablecoins. Stablecoins, die vaak worden gekoppeld aan stabiele activa zoals de Amerikaanse dollar, bieden een minder volatiele optie voor investeerders binnen de crypto-markt. De recente toename in de waarde en het gebruik van stablecoins kan wijzen op een groeiend vertrouwen in deze digitale valuta én extra geld dat klaar staat om crypto van in te kopen.

Dan is er in de afgelopen maand al veel gespeculeerd over de halving van april. De halving van Bitcoin is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt en waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blokken wordt gehalveerd. Dit heeft in het verleden geleid tot een afname van het aanbod van nieuwe bitcoins en aanzienlijke prijsstijgingen. Beweegt de koers van bitcoin zich in lijn met de verwachtingen voor de aanstaande halving? Hier is al veel over gezegd en de meeste zijn dus al goed voorbereid.

Februari planning crypto

Investeren in februari

Als je het hebt over februari dan wordt er vooral gesproken over crypto om in te investeren. Gek genoeg blijft bitcoin niet een groot onderwerp hierin. Beleggers zijn op dit moment meer dan ooit op zoek naar de beste crypto om in te investeren en komen op andere plekken terecht.

In februari 2024 gaan moonshot-tokens Bitbot en Solana verschillende trajecten in voorafgaand aan de geplande Bitcoin halving (BTC) later dit jaar. Terwijl het presale evenement van Bitbot een enorme impuls heeft gekregen en in slechts 14 dagen 352.000 dollar opbracht, kelderde de prijs van Solana aanzienlijk onder de hoogtepunten van begin januari.

Ondanks de recente problemen van Solana zien investeerders het als een ‘moon project’ in februari en wellicht de rest van 2024, dankzij de grote marktkapitalisatie. Bovendien streeft Solana ernaar het ecosysteem te diversifiëren om gelijke tred te houden met andere snelgroeiende crypto platforms. Analisten verwachten dat de prijs van Solana dit jaar boven de 120 dollar zal terugkeren, wat mogelijk richting 150 dollar zal stijgen als de Bitcoin halving een bull run uitlokt, zoals analisten voorspellen.

Hoewel dit uitstekend nieuws is voor degenen die al in Solane hebben geïnvesteerd, verbleekt de prestatie bij de voorspelde prijsactie van Bitbot. Na de lancering van zijn crypto presale op 17 januari 2024, voor slechts $0,01, heeft Bitbot al een enorme acceptatie gezien van zijn non-custodial trading bot oplossing. Beleggers gokken inderdaad op opwindende rendementen, gezien de recente prestaties van andere trading bots.

Sluiting Crypto exchange Bitpanda

Iets wat ook vanaf vandaag is, is de sluiting van Crypto exchange Bitpanda. Vanaf vandaag sluit het de deuren en klanten werden een week geleden al dringend verzocht om hun crypto ergens anders te stallen.

Deze beslissing van Bitpanda, dat geen registratie heeft bij De Nederlandsche Bank (DNB), markeert een significante verschuiving in hun bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft meer dan 4 miljoen gebruikers, maar heeft nu besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse markt. De redenen achter deze beslissing zullen waarschijnlijk te maken hebben met het gebrek aan een licentie.

Tot gisteren konden klanten blijven handelen op het platform. Vanaf vandaag is handelen niet meer mogelijk, maar blijft inloggen en het beheren van accountinformatie, net als het opnemen of overdragen van activa en fondsen, toegestaan. 26 februari 2024 is de ultieme deadline voor het opnemen of overzetten van middelen. Dit is dus belangrijk om te weten, mocht je hier gebruik van maken.

Crypto planning februari

Nu kunnen mensen kiezen voor dus een andere optie. Het alternatief om crypto te verkopen en het saldo uit te laten betalen op een bankrekening biedt meer flexibiliteit voor degenen die een meer traditionele route kiezen. In Nederlands is er een groot platform om dit te doen.

Je zou nu daarom de perfecte overstap naar Bitvavo kunnen maken. Deze is niet geautomatiseerd en vereist een handmatig proces, maar er gaan daadwerkelijk nieuwe deuren voor je open.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie