Cryptohandelaren wedden om uitkomst van de Fed vergadering

In de vroege uren van de dinsdag ochtend zagen prijsanalisten en handelaren op de cryptomarkt ineens een stijging in de prijs van de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De stijgingen van de prijzen van deze cryptocurrencies kon verklaard worden door de weddenschappen die cryptohandelaren onderling hadden afgesloten over de uitkomst van de Fed vergadering.

Afwachten op de conclusies van de Fed vergadering

Dat het nieuws en de politiek invloed hebben op de prijs van cryptocurrencies is voor velen geen nieuw gegeven. Mogelijk waren afgelopen dinsdag gebruikers van cryptocurrencies zich klaar aan het maken voor een potentieel ‘’buy the news’’ evenement.

Een dergelijk evenement bestaat uit een suggestie, roddel of bericht dat erg naar voren komt in het nieuws, en welke vervolgens de prijs van een cryptomunt beïnvloedt. Mocht het nieuws heel positief zijn voor de ontwikkeling van de cryptomarkt, dan zal het nieuws de prijs doen laten stijgen omdat onder andere meer handelaren zullen toetreden tot de markt voor digitale valuta’s.

Om winst te maken is het daarom verstandig om de cryptomunten te kopen voordat je positief nieuws verwacht, omdat je dan de prijsstijging voor bent. Je zult de munten nog relatief goedkoop in handen krijgen. Het inkopen van een activa voordat de uitkomst van het evenement bekend is wordt ook wel gezien als een gok of weddenschap.

Later op de dinsdag bleek er een verwachting te zijn voor een dergelijk ‘’buy the news’’ evenement. Dit evenement had betrekking tot een belangrijke Fed vergadering. De Fed vergadering zal naar verwachting meer duidelijkheid geven rondom de toekomstige ontwikkelingen die de Fed voor ogen heeft rondom het verminderen van de inkoop van activa, waaronder cryptocurrencies.

De Fed vergadering zal enige tijd duren en eindigen op woensdagmiddag. De uitkomsten van de vergadering zullen gedeeld worden met de bevolking door middel van een persconferentie met de voorzitter van de Fed: Jerome Powell. Mogelijk hebben de uitkomsten van deze Fed vergadering weer invloed op de ontwikkelingen die plaatsvinden op de cryptomarkt.

Tijdens een eerdere Fed vergadering zijn er al enkele acties van de Fed naar buiten gebracht. Zo heeft de federatie eerder laten weten dat het in november 2021 ging beginnen met het afbouwen van de hoeveelheid activa die zij op maandbasis kochten. Voorafgaand aan het afbouwen kocht de Fed per maand voor 80 miljard dollar aan Treasuries en voor 40 miljard dollar aan door hypotheken gedekte effecten. Deze enorme bedragen wilde de Fed in november afbouwen zodat er in de toekomst per maand slechts 15 miljard dollar uitgegeven wordt aan verschillende activa.

Nu vraag jij je misschien af: waarom koopt de Fed zoveel activa? Veel marktdeelnemers zijn het er over eens dat de Fed dit doet om de prijzen op de activamarkt te ondersteunen. Dit doet de Fed voor diverse soorten activamarkten zoals de markt voor aandelen en de markt voor digitale cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum. Vermindering van de inkopen van de Fed kan sell-offs gaan veroorzaken op zowel de traditionele markten als de crypto-markten.

De prijsontwikkelingen van de afgelopen dagen

De cryptomarkt zette zich dus de afgelopen dagen schrap voor een ‘’buy the news’’ evenement. Maar hoe was dit terug te zien in de ontwikkelingen van de prijzen op de markt? Met name de prijzen van de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn sterk beïnvloed.

De 24 uur voorafgaand aan de dinsdag avond wist de prijs van de Bitcoin te dalen met 3%. Deze bekende cryptocurrency wordt verhandeld tegen een prijs van ongeveer 47K dollar. De prijs van Ethereum is in dezelfde periode als de prijsdaling van de Bitcoin gedaald met maar liefst 5%. De prijs van deze cryptomunt hangt nu rond de 3,8K. De genoemde prijzen werden geconstateerd op 14-12-2021, om 13:26 CET.

De nachtelijke dieptepunten die plaatsvonden in de nacht van maandag op dinsdag proberen zich te herstellen. Het dieptepunt voor de prijs van de Bitcoin was zo laag als 46.214 dollar. De prijs van Ethereum is niet gezakt beneden de 3.685 dollar. De prijzen van beide cryptomunten waren het hoogst op dinsdagmiddag. Het hoogtepunt van de prijs van de Bitcoin ligt rond de 47.500 dollar. De hoogste prijs van Ethereum die we dinsdagmiddag hebben gezien lag rond de 3.820 dollar.

Plaats een reactie