Forse groei Tezos door grote vraag naar NFT’s

De gedecentraliseerde blockchain Tezos heeft in het voorgaande jaar een gigantische groei doorgemaakt. Niet alleen het aantal transacties op het netwerk nam in grote aantallen toe, maar ook het aantal smart contracts is ten opzichte van 2020 enorm gegroeid. Uit onderzoek blijkt dat de groeiende vraag naar NFT’s en de relatief lage kosten die het platform in rekening brengt, de belangrijkste redenen voor de forse groei Tezos. Het profiteerde hier ten volle van en sloot dan ook 2021 uiterst positief af. Daarnaast zijn ook de vooruitzichten voor dit jaar zeer gunstig.

Enorme groei Tezos, aantal transacties vervijfvoudigd

Tezos was het afgelopen jaar zeer succesvol. Uit de cijfers van een door Coin Metrics opgesteld rapport blijkt dat het aantal dagelijkse transacties die op de blockchain van Tezos worden verwerkt, is gestegen tot boven de 50.000. Dit betekent een forse groei. Tezos verwerkte in januari namelijk ‘maar’ 10.000 transacties per dag. In slechts één jaar heeft het platform dus een vervijfvoudiging van het aantal transacties weten te realiseren, wat natuurlijk een prestatie van formaat is.

Uit het rapport viel ook op te maken dat de nog altijd groeiende NFT markt de belangrijkste oorzaak is voor de groei. Tezos speelde hier natuurlijk al een rol in, maar deze wordt steeds groter en groter. Onlangs nog heeft Ubisoft, een van de grootste ontwikkelaars in de gaming industrie de ondersteuning van Tezos voor NFT’s die zijn gerelateerd aan gaming bekend gemaakt. Dit soort nieuws zorgt natuurlijk dat het bedrijf positief in het nieuws komt.

Enorme groei Tezos

Overige factoren voor groei Tezos

Naast het succes ten aanzien van het grote aantal transacties dankzij de groeiende NFT markt, zijn er natuurlijk nog wel een aantal factoren te benoemen die een rol spelen bij de groei. Tezos brengt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de grootste altcoin Ethereum (ETH), op dit moment veel lagere kosten in rekening.

De hoge kosten die de Ethereum blockchain in rekening brengt, hebben er voor gezorgd dat onder meer de makers en daarmee ook de kopers van NFT’s naar andere goedkopere blockchains uitkijken. Tezos is er hier een van. Het platform heeft dan ook diverse grote voordelen voor de handel in NFT’s. Naast de lagere kosten voor gebruik van het netwerk, is het netwerk ook nog eens CO2-neutraal.

Zeker dit laatste onderwerp is in de afgelopen periode een enorm punt van discussie geworden in de complete crypto industrie. De impact van de gehele crypto industrie op ons klimaat is een veel besproken onderwerp. In diverse landen staat de industrie dan ook ter discussie.

Samen met een aantal andere blockchains doet Tezos het echter dus uitstekend op dit vlak en wordt dan ook veel aangeprezen als alternatief voor de energie slurpende platforms. Dit gegeven trekt veel investeerders en handelaren aan.

Groei Tezos actieve adressen

Groei Tezos wallets

Niet alleen het aantal transacties kende een enorme groei. Tezos zag ook het aantal wallets dat actief is op het netwerk tot boven de 45.000 stijgen. Dit is een absoluut record in de geschiedenis van Tezos. Naast deze groei zag men ook dat het aantal actieve adressen van smart contracts in het vorige jaar verdrievoudigen. Dit aantal liep op van onder de 200.000 naar boven de 600.000.

Ook dit is een gigantische groei natuurlijk. We kunnen dus met recht stellen dat Tezos hiermee een zeer indrukwekkende prestatie heeft neergezet in het afgelopen jaar. Vooralsnog ziet het er naar uit dat ook dit jaar de groei in de NFT markt nog wel even zal doorzetten. De toekomst voor het Tezos-platform ziet er dan ook vooralsnog rooskleurig uit. Het kan dan ook zo maar zijn dat de Tezos koers dit jaar enorm gaat stijgen. Tezos is zeker een crypto om de komende maanden goed in de gaten te houden. 

https://www.youtube.com/watch?v=irOdcfQvvTA

Plaats een reactie