Fysieke Bitcoin naar de maan

In november 2021 gaat Bitcoin letterlijk naar de maan. Door een samenwerking tussen Astrobotic en BitMEX komt een fysieke Bitcoin daadwerkelijk op de maan terecht. Misschien denk je nu, hoe kan dat de Bitcoin is toch enkel beschikbaar in digitale vorm? Dat klopt! Het gaat om een fysieke munt waar 1 Bitcoin opgeslagen staat. Zo lang niemand de munt gaat ophalen, blijft deze ene fysieke Bitcoin voor iedereen onbereikbaar.

Fysieke Bitcoin naar de maan

Er bestaat natuurlijk geen echte Bitcoin, de munt bestaat uitsluitend in een digitale vorm. Het Bitcoin adres waar de Bitcoin opgeslagen is wordt bekendgemaakt. Op die manier kunnen we met z’n allen het Bitcoin adres in de gaten houden. Het zal de allereerste Bitcoin zijn die zich op het oppervlak van de maan bevindt, met fotografisch bewijs om het te bewijzen! Het is ook mogelijk voor gulle Bitcoiners om ook enkele satoshi’s de maan op te sturen. Mocht iemand dan toch ooit de Bitcoin willen ophalen, dan komt die bovenop die ene Bitcoin.

Peregrine-1 neemt de fysieke Bitcoin mee op maanmissie

Deze unieke en waardevolle fysieke Bitcoin munt gaat mee op de Peregrine-1 en is hiermee eerste commerciële maanlander van Astrobotic die in november 2021 wordt gelanceerd. Astrobotic is een ruimterobotbedrijf dat de ruimte voor de wereld toegankelijk wil maken. De lijn van maanlanders en rovers van het bedrijf levert nuttige ladingen aan de maan voor bedrijven, overheden, universiteiten, non-profitorganisaties en individuen.

Het is weer een enorme sprong voorwaarts in de ruimtevaart en markeert de eerste westerse zachte landing op de maan sinds de Apollo-missies van de jaren zestig en zeventig.

Fysieke Bitcoin

Bijzondere en gedenkwaardige gebeurtenis

Tijdens het onlangs georganiseerde Bitcoin 2021 evenement in Miami vond de aankondiging plaats. Het is een creatieve marketingcampagne voor BitMEX als Bitcoinbeurs en voor Astrobotic. Een unieke fysieke Bitcoin munt naar de maan markeert namelijk een bijzondere en gedenkwaardige gebeurtenis. De ene kant is gewijd aan Astrobotic en Peregrine-1, de andere aan crypto. De munt legt dit historische moment vast en toont de huidige Bitcoin-hashrate, het jaar en een citaat van Satoshi Nakamoto.

Fysieke Bitcoin naar maan

Bitcoin “to the moon”

De “to the moon”-meme bestaat al langer, dit leek meer een kwestie van tijd. Maar de lancering van een fysieke Bitcoin munt komt qua timing goed uit. Want Elon Musk kondigde eerder aan dat hij de Dogecoin graag naar de maan of naar Mars wil sturen. Maar laten we eerlijk zijn, Bitcoin was de eerste cryptomunt en behoort eigenlijk dan ook als eerste de maan te bereiken. Er zal slechts één munt naar de maan worden gestuurd, maar vóór de lancering zal een serie met Bitcoin geladen herdenkingsmunten in beperkte oplage op aarde beschikbaar worden gesteld.

One way ticket

Astrobotic en BitMEX zijn niet van plan om de fysieke Bitcoin munt weer terug te halen. Wanneer de fysieke munt landt, blijft deze op de maan totdat iemand het waardig acht om hem terug te halen.

Op het moment van schrijven loont het nog niet om Bitcoin munt op de maan op te gaan halen. De huidige koers weegt niet op tegen de kosten van een ritje naar de maan. Maar als Bitcoin in waarde blijft stijgen en ruimtevluchten goedkoper worden komt er misschien ooit een moment dat het interessant is om werk te maken van een vlucht.

Als de Bitcoin eenmaal op de maan is beland zal het lang duren voordat de munt ooit weer van zijn plek komt. Wel word je op de website uitgenodigd om de fysieke Bitcoin munt op te halen. De organisatoren hopen stiekempjes dat er ooit een Bitcoin ruimterace gaat plaatsvinden.

Fysieke Bitcoin od maan

Bitcoin verandert niet alleen de wereld, maar ook de maan

Dit project onderstreept het vertrouwen van BitMEX in de veerkracht van het Bitcoin-protocol en zorgt ervoor dat deze wereld veranderende cryptocurrency deel zal uitmaken van deze historische reis. Het zal een tijdcapsule zijn die een van de belangrijkste uitvindingen in de recente geschiedenis vastlegt, perfect bewaard voor toekomstige generaties.

Bitcoin zal nooit meer hetzelfde zijn! Wat zal de fysieke Bitcoin en ook de digitale Bitcoin over een decennia waard zijn?

Fysieke Bitcoin opd maan

Plaats een reactie