Galaxy Digital de nieuwe liquiditeitsverschaffer voor Bitcoin Futures van Goldman Sachs

Goldman Sachs, een toonaangevende wereldwijde investeringsbank en financiële dienstverlener, werkt samen met Galaxy Digital, de crypto-handelaarsbank van Mike Novogratz voor Bitcoin Futures. Op 18 juni begon Goldman Sachs Bitcoin Futures uit te wisselen op het Galaxy Digital-netwerk van Mike Novogratz. Een baanbrekende mijlpaal die de druk opvoert bij andere fiat- bankinstellingen om hun klanten ook Bitcoin en cryptodiensten aan te bieden.   

Galaxy Digital de nieuwe liquiditeitsverschaffer voor Bitcoin Futures van Goldman Sachs

Volgens een CNBC persbericht wordt Galaxy Digital de liquiditeitsverschaffer voor de Bitcoin-investeringsdiensten van Goldman Sachs. De bank lanceerde vorige maand opnieuw zijn Bitcoin Futures handelsdesk. Deze desk werd al eerder gelanceerd, maar in 2018 werd de desk opgeborgen vanwege de onzekerheid in de regelgeving omtrent cryptocurrencies.  

Galaxy Digital is in 2018 opgericht met als doel de kloof tussen Wall Street en de cryptomarkt te overbruggen. Nu drie jaar laten lijkt het erop dat Galaxy Digital zijn ambitie daadwerkelijk gaat waarmaken in een partnerschap met Goldman Sachs, een van ’s werelds grootste investeringsbanken.

De samenwerking stelt Galaxy Digital in staat om de liquiditeitsverschaffer te zijn voor het kopen en verkopen van Bitcoin Futures op de CME Group- derivatenbeurs. Galaxy Digital kondigde de samenwerking aan, aangezien Goldman Sachs het investeren in Bitcoin en andere cryptomunten wil stimuleren.

Goldman Sachs was al begonnen met het verhandelen van Bitcoin Futures. Hiervoor werkte het samen met een andere liquiditeitsverschaffer, namelijk Cumberland DRW. Sinds eind vorige week heeft Goldman Sachs dus ook Galaxy Digital toegevoegd als liquiditeitsverschaffer om de handelsdesk van de Bitcoin Futures verder uit te breiden.

Bitcoin futures

Goldman-Galaxy partnerschap blijk van vertrouwen

In een verklaring over de Goldman-Galaxy partnerschap zei Max Minton Damien, Goldman Sachs hoofd van digitale activa voor Azië-Pacific, dat Goldman’s doel is om klanten toe te rusten met de beste uitvoeringsprijen en een veilige toegang tot de activa die ze willen verhandelen. Anno 2021 bevat dit dus ook crypto, Goldman Sachs is verheugd dat ze een partner hebben gevonden met een uitgebreid scala aan liquiditeitslocaties en gedifferentieerde derivatenopties die het cryptocurrency ecosysteem bevatten.

Galaxy gaat Goldman voorzien van de beste uitvoeringsprijzen en veilige toegang tot de Bitcoin futures en activa. De samenwerking tussen Galaxy en Goldman zal enorm ten goede komen aan Goldman. Aan de andere kant zal deze strategische zet van Goldman fiat-bankinstellingen op een soortgelijke pad brengen. 

Damien Vanderwilt, co-president van Galaxy Digital, gaf zijn commentaar op het nieuwe partnerschap met Goldman. Hij zei dat het partnerschap het bewijs is van het vertrouwen dat Goldman in Galaxy heeft. Het bevestigt ook dat Sachs vertrouwen heeft in de institutionele expertise en kracht van de diensten die ze bij Galaxy bouwen.

Goldman is niet de eerste financiële instelling die het vertrouwen heeft in Galaxy als hun liquiditeitsverschaffer en risicomanager. Galaxy heeft al meerdere samenwerkingen met verschillende partners, waaronder ook bankpartners.

Goldman Galaxy Bitcoin Futures

Andere bankinstellingen gaan Goldman zeker volgen

Goldman Sachs is volgens veel bronnen de eerste bank in de VS die actief handelt in cryptocurrency. Veel fiat-bankinstellingen zijn nog niet overtuigd van Bitcoin en crypto en beschouwen het als een financiële bubbel. Er zijn zelfs financiële experts die van mening zijn dat crypto nog steeds een oplichterij is, zelfs na meer dan tien jaar bestaan.

De samenwerking tussen Goldman en Galaxy digital is een bewijs voor banken dat er wel degelijk manieren zijn om de strikte regelgeving voor fiat-banken tegen crypto te omzeilen. Door de Goldman-Galaxy samenwerking kunnen fiat-bankinstellingen, zoals Goldman, veilig en betrouwbaar investeren in crypto-activa.  

Dankzij de nieuwe Goldman-Galaxy partnerschap zullen ook andere traditionele fiat-bankinstellingen overal onder druk komen te staan ​​van consumenten om hen bloot te stellen aan crypto. Zodra de druk om Bitcoin te verstrekken toeneemt, zullen de bankinstellingen genoodzaakt worden om hun klanten tevreden te stellen. Vanderwilt gelooft dat er binnenkort meer bankinstellingen toetreden tot de cryptowereld vanwege FOMO, dat wil zeggen de angst om iets te missen. 

Bitcoin Futures Goldman Sachs Galaxy

Toekomst ligt in Bitcoin en cryptowereld

Deze mijlpaal van Goldman geeft blijk dat steeds meer financiële instellingen vertrouwen hebben in Bitcoin en de cryptowereld. De institutionele Bitcoin acceptatie laat dus zien dat de toekomst in Bitcoin en de cryptowereld ligt. 

Naarmate steeds meer financiële instellingen de cryptomunt gaan ondersteunen, zal de wereldwijde Bitcoin acceptatie toenemen. Bitcoin zal op verschillende plekken beschikbaar zijn en naar verwachting zullen ook de volatiliteitsproblemen in Bitcoin sterk verminderen en misschien zelfs helemaal verdwijnen naarmate de Bitcoin acceptatie volledig is.

https://www.youtube.com/watch?v=6o1dOYOLWxg

Plaats een reactie