Gevolgen Bitcoin: Wordt de Spot Bitcoin ETF toch afgewezen?

Voor enige tijd leek het bijna niet mis te kunnen gaan en eigenlijk is het nog steeds wel het geval, maar er ontstaan toch wat meer twijfels. Het is altijd een kwestie van realistisch blijven, mochten de ETFs niet goedgekeurd worden, kan dit zware gevolgen hebben voor de Bitcoin koers ondanks dat de cijfers er nu zo goed voorstaan.

Geen goedkeuring?

Bloomberg-analist Eric Balchunas, die eerder nog een kans van 90 procent aangaf op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF voor 10 januari, zegt nu dat er nog altijd een kleine kans is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) het oh zo populaire  beleggingsproduct afwijst. Dat zou de rug pull van het decennium zijn volgens Balchunas. Hier zit niemand natuurlijk nu op te wachten.

“Als we de Spot Bitcoin ETF niet zien in de komende twee weken, dan is het omdat ze meer tijd nodig hebben”, aldus Balchunas tegenover Cointelegraph.

Vetle Lunde, een analist van het crypto-bedrijf K33 Research, schat de kans op een afwijzing van de SEC in op ongeveer 5 procent. Mocht de SEC ervoor kiezen om de ETFs af te wijzen, dan verwacht Balchunas dat de aanvragers in de voetsporen van Grayscale volgen en naar de rechter stappen in Amerika.

Ook een journalist genaamd Eleanor Terret geeft aan dat we toch echt nog even wat geduld moeten hebben, en dat zeker deze week een Bitcoin ETF waarschijnlijk te vroeg komt. Hoe komt nu dit zo? In de afgelopen weken hebben verschillende aanvragers hun aanvraagformulieren gewijzigd om te voldoen aan de eisen van de SEC. Deze wijzigingen moeten nog gecheckt worden, en aangezien bijna de hele wereld begin deze week vrij was, kan de controle dus bij elkaar extra tijd in beslag nemen.

Dat de uitkomst na het checken goed zal zijn, is volgens Terret dan wel weer te verwachten, maar zoals eerder aangegeven, is het toch belangrijk om zo realistisch mogelijk te blijven en er niet van op te kijken als het langer duurt en dit er niet al te positief uitziet.

Wordt de Spot Bitcoin ETF toch afgewezen

Gevolgen voor Bitcoin

Als de SEC er dan toch uiteindelijk voor kiest om de ETF af te wijzen,  is de kans heel groot dat de Bitcoin koers een gigantische tik omlaag krijgt. De markt is momenteel enorm optimistisch over de goedkeuring en lijkt daar volledig op in te zetten.

Het zou dus een enorme teleurstelling zijn als de Spot Bitcoin ETF alsnog wordt afgewezen en je nog langer moet wachten. Maar voor velen blijft de kans even groot dat er voor 10 januari een goedkeuring komt. Dit, omdat de SEC momenteel enorm veel tijd investeert in het gladstrijken van alle zaken binnen de ETF-aanvragen waar ze het nog niet mee eens zijn.

Aan de andere kant zou de gigantische tik al eerder kunnen komen. Het on-chain analyseplatform CryptoQuant gelooft dat er een diepe correctie aankomt voor Bitcoin nog voordat de ETFs op de markt zijn. Een terugval van de koers zou de meeste winsten van investeerders die de afgelopen vijf maanden instapten weer volledig wissen.

Gelukkig is daar op het moment van schrijven nog geen sprake van, want de Bitcoin koers handelt momenteel nog steeds rustig door op 45.225 dollar en lijkt vooral weer het bullish momentum van eind vorig jaar te pakken te hebben.

Spot Bitcoin ETF toch afgewezen?

Vooruitzicht

Het is nog een week afwachten op de beslissing van de SEC en mocht het zo zijn dat dit uiteindelijk toch langer gaat duren, is er vrij weinig dat je kunt doen. Voor nu is het essentieel om de koers in de gaten te houden. Als het toch gebeurt dat de koers binnen een paar dagen weer daalt, zal dit wederom gevolgen hebben.

Want mocht bitcoin zijn opwaartse trend volhouden, ligt rond de 48.000 dollar een sterk weerstandsniveau dat welis nog wat problemen zou kunnen zorgen. De bitcoin dominantie van dit moment, ofwel het aandeel van bitcoin binnen de bredere crypto markt, heeft de afgelopen dagen enorme sprongen gemaakt. Crypto-analist Benjamin Cowen liet op sociale mediaplatfporm X weten dat de dominantie is gestegen vanaf zijn zogenoemde ‘bull market support band’.

Op het moment van schrijven staat, zoals eerder benoemd, de Bitcoin prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 45.225 dollar. Op de Nederlandse crypto beurs Bitvavo komt de Bitcoin prijs in euro daarmee uit op 41.301. Bitvavo is voor velen het ideale platform om een start te maken met crypto. Ook voor jou kan dit het geval zijn. Neem er eens een kijkje en mocht je het wat vinden, kun je gemakkelijk lid worden.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie