Er is een gezonde Bitcoin rally gaande volgens on-chain analisten

Wanneer we naar de marktgegevens van de Bitcoin kijken binnen de wereld van cryptocurrencies dan zien we dat er op dit moment sprake is van een zogenaamde ‘rally’. Een rally is een periode waarin er meer vertrouwen is in de cryptomunt waardoor er meer vraag naar is. Als gevolg ervan stijgt de prijs. De analyse van on-chain analisten op de marktgegevens wijst uit dat er een gezonde Bitcoin rally gaande is. Dit komt met name omdat de hefboomwerking van deze rally minder is.

De huidige gezonde Bitcoin rally

Op de huidige markt voor de cryptocurrency genaamd de Bitcoin is momenteel een rally gaande. Deze rally brengt de prijs van de Bitcoin sterkt omhoog. De prijs is inmiddels de grens van 68.000 dollar gepasseerd. De Bitcoin gemeenschap is enthousiast waardoor de on-chain signalen aangeven dat de prijzen wellicht nog ruimte hebben om te groeien. Deze ruimte voor groei wordt bevestigd door de technische analyses die uitgevoerd zijn op de huidige marktprestaties.

Willy Woo is een bekende analist uit de groep on-chain analisten die zich bezighoudt met de Bitcoin. Hij geeft aan dat er een ‘’enorme prijsvalidatie’’ is. Het bereik van deze prijsvalidatie bedraagt 50.000 tot 60.000 dollar. Volgens de bekende analist heeft de Bitcoin ook een positie als zogenaamde USD 1trn-activaklasse gereserveerd met de prestaties die de munt de afgelopen periode heeft laten zien. Willy Woo kan zich haast niet voorstellen dat de munt nog omvalt gezien de huidige prestaties.

Om het bereik van 50.000 dollar tot 60.000 dollar te behouden moet de Bitcoin goed ondersteund worden. Wanneer er een kleine neerwaartse prijsbeweging is te zien dan moeten er genoeg handelaren zijn die blijven investeren in de Bitcoin omdat ze vertrouwen hebben in de toekomst van de cryptocurrency munt.

Verschillende on-chain analisten wijzen aan dat dit steunsysteem zeker aanwezig is op de huidige cryptomarkt. Dit maken zij op uit het feit dat de huidige rally minder hefboomwerking kent. Dit maakt het gelijk een gezonde Bitcoin rally die veel positieve ontwikkelingen met zich mee brengt voor de cryptomunt.

Gezonde Bitcoin rally gaande

Een gezonde Bitcoin rally houdt aan

Er is niet alleen een gezonde Bitcoin rally gaande. De huidige rally is er ook nog eens eentje die nog wel eens een lange tijd kan aanhouden. Mikkel Morch, de Executive Director & Risk Management bij digital assets hedge fund ARK36 geeft dit ook aan. Volgens hem zijn de markten op dit moment alleen nog maar aan het opwarmen.

Echter, Morch weet zijn optimisme ook wel te nuanceren. Hij vertelt dat je als handelaar altijd rekening moet houden met een diepe prijscorrectie. Echter, de kans op deze correctie bij BTC is volgens de Executive Director & Risk Management van ARK36 wel klein omdat een aanhoudende rally vaak wint.

Ook Kraken laat weten dat er een gezonde Bitcoin rally gaande is. In het rapport van het bekende crypto bedrijf is te lezen dat de prijs op dit moment 3,8 keer zo hoog is als het 200-weeks voortschrijdende gemiddelde. Dit gemiddelde geeft vaak een goede indicatie van de kracht en richting van een ontwikkeling op de lange termijn. De gegevens laten dus zien dat er een kans bestaat dat de rally lang aanhoudt en ook nog eens zeer succesvol zal zijn.

Wanneer we deze indicator bestuderen dat zullen we ontdekken dat de huidige ontwikkelingen erg gunstig zijn. Het rapport van Kraken wijst uit dat de indicator berekeningen doet aan de hand van de huidige pieken in de prijsontwikkeling. Volgens de indicator is er een veelvoud van 10 tot 15 keer voor de volgende bullmarkt. Gezien de drie eerdere belangrijke pieken impliceert deze veelvoud een prijs die tijdens de volgende bullmarkt een bovengrens heeft van maar liefst 173.610 tot 260.415 dollar.

Een aantal technische analisten hebben ook de prijsgrafiek van de Bitcoin bekeken. In de afgelopen periode zien zij een cup-and-handle patroon ontstaan. Dit is een klassiek patroon dat soms terug te vinden is in koersgrafiek van een bepaalde activa. Volgens de theorie achter dit patroon is het mogelijk om een koersdoel te berekenen door het verschil te berekenen tussen de onderkant van het kopje tot de rechter bovenkant ervan. 

De vraag nu is tot waar zal deze gezonde Bitcoin rally gaan? De komende periode zal het ons leren. 

https://www.youtube.com/watch?v=FYJ–BP3fPw

Plaats een reactie