Versnelde goedkeuring van Bitcoin ETF door SEC

Daar waar Europa zich aan het voorbereiden is op de lancering van de eerste Bitcoin ETF was er in de VS nog een impasse over Amerikaanse ETF’s. Terwijl er tot op heden nog geen echt teken van goedkeuring voor de lancering van een Bitcoin ETF in de VS, zien we dat de ETC group in september een baanbrekend Bitcoin ETF-product op de markt gaat brengen. 

Maar de ETF-experts van Bloomberg verwachten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk al tegen eind oktober een Bitcoin ETF gaat goedkeuren en dat er in oktober een lancering zou kunnen komen van een eerste ETF gebaseerd op Bitcoin in de VS. Ze denken dat de SEC er zelfs meerdere tegelijk gaat toestaan om te vermijden dat er een first mover voordeel wordt uitgedeeld.

Wat is een Bitcoin ETF?

De Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) is de veiligste en eenvoudigste variant van Bitcoin Securities (ETP) die op de beurs kan worden verhandeld. Het dient als een Bitcoin-prijstracker, beheerd door een beursgenoteerd fonds en volgt de officiële Bitcoin-prijs. Alle Bitcoins worden door het fonds zelf in speciaal beveiligde Bitcoin wallets opgeslagen. De EFT wordt verhandeld op beurzen, waarmee het dezelfde flexibiliteit krijgt als een aandeel.

Via de Bitcoin ETF kunnen veel financiële instellingen, institutionele beleggers en particuliere beleggers eenvoudig Bitcoin verhandelen via een bekend en eenvoudig instrument. Het zal een erkend en gebruiksvriendelijk investeringsinstrument worden en een grote hoeveelheid investeringskapitaal aantrekken. Het kan de prijs aanzienlijk opdrijven en de marktwaarde van Bitcoin op korte termijn enorm verhogen. Voor Bitcoin zal dit instrument een nieuwe manier zijn voor beleggers om hun beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Bitcoin ETF..

In Europa wordt de eerste Bitcoin ETF in september gelanceerd

De allereerste Bitcoin ETF wordt in september gelanceerd op de grootste derivatenbeurs van Europa, Eurex. Dit werd dinsdag in een persbericht bekendgemaakt door de ETC Group. Deze groep exploiteert al ’s werelds eerste centraal geclearde Bitcoin exchange-traded product (ETP) bekend als BTCetc Physical Bitcoin (BTCE). Eurex zal vanaf volgende maand de eerste Europese Bitcoin futurescontract hosten dat gebaseerd is op een crypto ETP.

De reden voor de lancering van de eerste Bitcoin ETF is vanwege de stijgende vraag van beleggers naar institutionele producten die aan Bitcon en altcoins zijn gekoppeld. Volgens Cointelegraph keert het sentiment onder institutionele beleggers langzaam terug in de richting van blootstelling aan cryptovaluta. Via de Bitcoin ETF willen ze een veilige blootstelling krijgen aan Bitcoin en andere cryptovaluta.

De ETC group lanceert het nieuwe product om op deze manier een groter aantal marktdeelnemers in staat te stellen in Bitcoin te handelen en af te dekken. De nieuwe Bitcoin ETF wordt op dezelfde manier behandeld als elk ander derivatencontract als het gaat om centrale clearing, verrekening en risicobeheer. Europa is wat betreft dit product traditioneel een vriendelijker omgeving dan de Verenigde Staten, die tot voorheen de hakken in het zand zette wat betreft de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Bitcoin ETF__

Bloomberg ETF-analisten verwachten snelle goedkeuring van SEC

Bloomberg ETF-analisten, Eric Balchunas en James Seyffart, gaven dinsdag een beleggersnotitie uit waarin ze suggereerden dat de abrupte terugtrekking van Ether (ETH) futures ETF-voorstellen door VanEck en ProShares van vorige week de SEC-goedkeuring van een Bitcoin ETF zou kunnen triggeren.

“De snelle intrekking door VanEck en ProShares van voorstellen voor Ethereum futures ETF’s is een goed teken voor een potentiële Bitcoin ETF, aangezien de SEC heeft toegestaan dat deze indieningen actief blijven. Een lancering zou al in oktober kunnen komen, en wij geloven dat de SEC meerdere tegelijk moet toestaan om te voorkomen dat een first-mover-voordeel wordt uitgedeeld,” zeiden de analisten.

Balchunas merkte op dat de Bitcoin ETF van ProShares tot de voorstellen behoort die hoogstwaarschijnlijk door de Amerikaanse effectentoezichthouder zullen worden goedgekeurd. “We denken dat de terugtrekking van Ether laat zien dat SEC hier op dit moment een neus in heeft en in reg contact is met emittenten, wat zou moeten betekenen dat eventuele kinken worden gladgestreken, zodat ze 75 dagen na de indiening kunnen lanceren,” voegde hij eraan toe.

Deze nieuwse verwachting qua goedkeuring van Bitcoin ETF komt kort nadat vermogensbeheerders VanEck en ProShares plotseling hun aanvragen voor Ether ETF’s introkken, slechts twee dagen na het indienen van papierwerk bij de SEC. Een aantal BTC ETF’s aanvragen zijn echter nog steeds actief gebleven, met vermogensbeheerders zoals Valkyrie, ProShares, Invesco en VanEck die eerder dit jaar Bitcoin ETF-aanvragen indienden.

Zoals eerder gemeld door Cointelegraph, suggereerde SEC-voorzitter Gary Gensler onlangs dat de toezichthouder mogelijk openstaat voor het goedkeuren van Bitcoin ETF’s onder de Investment Company Act van 1940.

https://www.youtube.com/watch?v=3pAHjnScztU

Plaats een reactie