Betalen in Bitcoin via Google digitale betaalkaart mogelijk door samenwerking met BitPay en Coinbase

Het is een publiek geheim dat tech-reus Google graag wil toetreden tot de betaalindustrie. Tot op heden wilde dit echter nog niet echt lukken. Het bedrijf heeft nu grootse plannen om dit te gaan realiseren met Bitcoin. Het bedrijf wil op korte termijn de Google digitale betaalkaart introduceren. Hiervoor is men een samenwerkingsverband aangegaan met BitPay en Coinbase.

Google digitale betaalkaart voor diverse doeleinden

Met de Google digitale betaalkaart krijgt de gebruiker de mogelijkheid om bijvoorbeeld Bitcoin te bewaren. Deze tegoeden zal men vervolgens als fiatgeld kunnen uitgeven in winkels, tankstations, et cetera. Op deze manier betaal je dus via de betaalkaart van Google, indirect met Bitcoin.

Op het oog reuze interessant, want via deze manier van werken, is het niet meer nodig dat een Bitcoin transactie de blockchain raakt. Immers, alles verloopt daarbij via de systemen van Google.

Natuurlijk verloopt het niet helemaal zoals het ooit is bedacht. Maar via deze weg kun je nog altijd het overgrote deel je eigen Bitcoin wallet bewaren en het deel waarmee je betalingen wilt kunnen verrichten via jouw Google digitale betaalkaart, bij de Google.

Je hoeft dus niet je complete vermogen onder te brengen bij Google. Je bepaalt zelf hoe je het verdeelt en bent dus niet volledig afhankelijk van Google. Het is overigens nog niet helemaal duidelijk wanneer de Google digitale betaalkaart beschikbaar komt voor het grote publiek.

Lancering Google digitale betaalkaart

Bitcoin wordt mainstream

De crypto industrie en dan met name Bitcoin is langzamerhand mainstream aan het worden. Crypto currency zijn niet meer weg te denken in de financiële wereld. Steeds meer mensen zijn er van doordrongen dat cryptocurrency een steeds prominentere plaats innemen. De wereldwijde adoptie van crypto loopt dan ook gestaag door. Meer en meer mensen, ook kiezen ervoor om hun een gedeelte van hun spaargeld in crypto te beleggen. De lage rentes van de afgelopen jaren hebben hier zeker aan toe bijgedragen. Een bedrijf als Google ziet dit ook natuurlijk.

Bill Ready, President of Commerce bij Google zei hierover tegenover Bloomberg het volgende: “Crypto is een onderwerp wat bij ons erg veel aandacht krijgt. Op het moment dat de wensen van onze gebruikers en de bij Google aangesloten bedrijven om nieuwe functionaliteiten vragen, dan spelen we hier op in.”

Voor het kunnen aanbieden van de Google digitale betaalkaart, heeft het bedrijf samenwerkingsverbanden met het Amerikaanse handelsplatform Coinbase en Cryptobetalingsverwerker BitPay opgestart. Ready zei verder tegen Bloomberg dat het bedrijf nog altijd op zoek is naar nieuwe samenwerkingsverbanden, zodat ze het ecosysteem verder kunnen versterken.

Google digitale betaalkaart

Geen ambities meer om bank te worden

Oorspronkelijk had Google zeker bepaalde ambities om een belangrijke positie in de financiële wereld in te kunnen nemen. Eind vorig jaar werd lagen er nog plannen om met ‘Plex’ hun gebruikers bankrekeningen aan te kunnen bieden. Ready zei nu hierover het volgende:

“Google is zeker geen bank en wil dit zeker ook niet worden. Bepaalde projecten duwden ons in het verleden ons wel eens die kant uit, maar Google Pay moet in onze ogen meer als een verbindend platform worden gezien op het financiële vlak, voor de gebruikers.”

Om de ambities op kracht bij te zetten, heeft het bedrijf voormalig PayPal ster Arnold Goldberg weten te strikken. Hij heeft de opdracht gekregen om Google Pay naar een hoger niveau te brengen.

Inmiddels kun je met Google Pay heel simpel contactloos betalen via een mobiel device. In de nieuwe plannen, waar ook de Google digitale betaalkaart deel vanuit maakt, zal Google Pay worden omgevormd in een digitale wallet. Hier kun je naast je Bitcoin ook allerlei andere digitale assets bewaren. Kortom, ook al is Google geen bank, je kunt er goed terecht voor allerlei betaalfuncties. 

https://www.youtube.com/watch?v=iL134RN6FB8

Plaats een reactie