Google en Coinbase kondigen strategisch partnerschap aan

Google en Coinbase hebben op 11 oktober hun strategische partnerschap aangekondigd. Google gaat vanaf nu strategisch samenwerken met de toonaangevende crypto-beurs Coinbase. Het partnerschap tussen Google en Coinbase werd aangekondigd tijdens Google’s Cloud Next conferentie. Aanvankelijk zal Google slechts een handvol klanten toestaan cryptocurrency te gebruiken om voor zijn clouddiensten te betalen.

Samenwerking Google en Coinbase

Coinbase heeft gigantische stappen gezet om de crypto-industrie dichter bij mainstream adoptie te brengen. Als allereerste cryptobeurs die naar de beurs ging, stelde het beleggers in staat om te investeren in crypto-aandelen. Dit zonder dat ze zich in de ruimte moesten begeven of specifiek cryptocurrency moesten bezitten. Nu heeft Coinbase opnieuw een reuzenstap gezet om de adoptie van Web3 te versnellen, door samen te werken met een van de grootste bedrijven ter wereld: Google.

Hoewel het moederbedrijf van Google, Alphabet, de grootste sponsor is van blockchain, heeft Google zich tot nu toe meestal afzijdig gehouden van het ecosysteem. Eerder in mei kondigde het aan dat het de mogelijkheid onderzocht om betalingen met digitale valuta te accepteren. Van alle onderzochte bedrijven had Coinbase de meeste mogelijkheden.

Google zal zijn gebruikers van de Clouddienst nu toestaan om voor hun gebruik te betalen met cryptocurrency. Coinbase van zijn kant zal zijn datagerelateerde activiteiten migreren van Amazon Web Services naar Google’s Cloud infrastructuur.

google en coinbase

De voordelen van het strategisch partnerschap tussen Google en Coinbase

Hoewel de volledige details van het partnerschap tussen Google en Coinbase niet bekend werden gemaakt, zullen beide partijen op meerdere niveaus met elkaar samenwerken. Naast bovengenoemde zal Coinbase ook zijn wereldwijde dataplatform op de Cloud-infrastructuur bouwen en Coinbase-klanten crypto-inzichten bieden door gebruik te maken van de analysetechnologieën van het platform.

Ondertussen zal Google Coinbase Prime gebruiken voor custodiale diensten en rapportage. Het zal Web3-ontwikkelaars ook toegang verlenen tot Google’s BigQuery crypto publieke datasets via Coinbase Cloud Nodes.

CEO van Coinbase Brian Armstrong uitte zijn vreugde dat Google Cloud besloot samen te werken met Coinbase om nieuwe Web3 oplossingen te brengen. Hij zei: “We konden ons geen betere partner wensen om onze visie van het bouwen van een vertrouwde brug naar het Web3 ecosysteem te helpen uitvoeren.”

Evenzo merkte Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, op dat het bedrijf klaar is om het groeiende Web3-ecosysteem te dienen. Hij zei: “Onze focus is het wrijvingsloos maken voor alle klanten om te profiteren van onze schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en datadiensten, zodat ze zich kunnen richten op innovatie.”

Cryptocurrency betaling zal selectief beschikbaar zijn

In eerste instantie zal Google slechts een handvol klanten toestaan cryptocurrency te gebruiken om voor zijn clouddiensten te betalen. Na verloop van tijd zal de betaaloptie algemeen worden.

Nu meer bedrijven clouddiensten nodig hebben, biedt Google Cloud Alphabet een belangrijke manier om zijn inkomsten te diversifiëren. Door samen te werken met Coinbase zou de firma een voorsprong kunnen nemen op andere concurrenten die zo’n betaaloptie nog niet hebben.

Na de aankondiging van de samenwerking tussen Google en Coinbase stijgen de aandelen van Coinbase ongeveer 3,6% op $69,42 tijdens de pre-market handel.

Waarom het Google en Coinbase partnerschap enorm is voor crypto

Google is een van de grootste bedrijven in de hele wereld en domineert online zoeken, adverteren en tal van andere gebieden van de technologie. Coinbase is ook een belangrijke leider in de crypto-ruimte, en hun alliantie zou crypto kunnen helpen een belangrijke plaats in te nemen in de mainstream tech-industrie.

Met Coinbase’s vastberadenheid om de ontwikkeling van Web3-technologie te bevorderen, zullen de twee bedrijven elkaar aanvullen om ervoor te zorgen dat Web3, waarvan crypto het middelpunt is, werkelijkheid wordt.

Er is weinig twijfel dat de ontwikkeling van Web3 zal doorgaan, en bedrijven als Google willen in de voorhoede van het internet blijven. De samenwerking tussen Google en Coinbase illustreert dat Google cryptocurrency zeker ziet als de voorhoede van die ontwikkeling.

Ga echter niet speculeren over welke crypto’s Google voor ogen heeft als onderdeel van zijn Web3-platform – er werd geen specifieke crypto genoemd, dus het is op dit moment allemaal speculatie.

Toch, zoals crypto-voorstanders graag zeggen: “Dit is goed voor Bitcoin.”

Plaats een reactie