Grote Bitcoin transacties bereiken hoogtepunt met totaal volume van 10 miljoen per dag

Het totale volume van grote Bitcoin transacties op het netwerk heeft de 10 Bitcoins per dag bereikt. Het grootste volume is grotendeels afkomstig van institutionele beleggers. Maar de toegenomen transactie-activiteit op het netwerk is misschien geen goed teken voor zowel handelaren als lange-termijnbeleggers. Het kan zelfs schadelijk zijn voor de markt.

Toename van grote Bitcoin transactie

De Bitcoin prijs gaat langzaam weer omhoog, en we zien ook toegenomen activiteit op de blockchain. Vooral als we kijken naar het aantal grote Bitcoin transacties.

Voor het eerst in de afgelopen twee jaar heeft het weer een piek bereikt. Het totale volume van grote Bitcoin transacties bereikte eerder deze week 10 miljoen in 1 dag. Dit is vooral te danken aan de toenemende belangstelling van institutionele beleggers voor de grootste cryptocurrency.

Maar wat betekent dit voor de prijzen op korte termijn? Een van de belangrijkste aanwijzingen voor een stabiele structuur van de cryptomarkt is de geringe instroom van geld naar de exchanges. Met aanzienlijke transactieactiviteit op het netwerk komen meestal grote instroomvolumes naar exchanges.

In het algemeen is dit geen goed teken als het netwerk te druk is. Omdat dit vaak gepaard gaat met netto instroom naar grote beursplatforms, is dit niet gunstig voor de cryptokoersen. Op dit moment hebben we dit echter niet gezien en de reserves van de grote beurzen zijn op ongeveer hetzelfde niveau gebleven of zelfs gedaald.

Grote bitcoin transacties

Grote Bitcoin transacties, maar niet op de beurzen

Omdat grote Bitcoin transactievolumes niet naar gecentraliseerde of gedecentraliseerde beurzen gaan, worden ze hoogstwaarschijnlijk tussen portefeuilles verplaatst of gebruikt in OTC-transacties. Dit betekent rechtstreekse transacties tussen twee partijen en meestal geen gecentraliseerde transacties. De partijen doen dit om lagere transactiekosten te betalen en forse prijsbewegingen als gevolg van de transactie te vermijden. Het aantal bitcoins dat op een beurs verhandeld kan worden is immers beperkt, dus grote Bitcoin transacties kunnen een flinke invloed hebben op de Bitcoin prijs.

Daarnaast werken de meeste institutionele beleggers met grote geldvolumes die niet onmiddellijk via beurzen gerealiseerd kunnen en mogen worden. Grote institutionele beleggers verplaatsen hun Bitcoin daarom vaak van de ene portemonnee naar de andere.

Grote Bitcoin transacties piek

“Oude” hodlers laten zich niet leiden door het marktsentiment

De recente dump van 15% BTC die op 7 september plaatsvond, werd ook gevolgd door een verhoogde transactieactiviteit en, belangrijker, een grote verandering in het aantal munten dat in portefeuilles wordt gehouden. BTC-miljonairs verkochten ongeveer 70.000 munten in slechts drie dagen. Daarna konden ze snel weer zo’n 60.000 Bitcoins terugkopen met een korting van ongeveer 10%. Het zijn vooral deze walvissen die enorm konden profiteren van de paniek die zich op dat moment op de markt afspeelde.

De volatiliteit van Bitcoin leek vooral nieuwe Bitcoin gebruikers te treffen. Tijdens de periode van prijsschommelingen hebben we de activiteit van de jonge walvissen zien toenemen, terwijl ervaren Bitcoin houders rustig blijven. De “oude” of ervaren hodlers blijven tijdens paniekmomenten rustig zitten. Deze grootbezitters, of walvissen, zijn niet bereid hun Bitcoin te verkopen en houden ze liever aan. Bovendien zagen we dat portefeuilles ouder dan een jaar meerjarig lage bestedingspercentages hadden. Deze Bitcoin houders die al langer op de Bitcoin markt zitten, laten zich dus niet zo snel van de wijs brengen door kortstondige prijsacties. Ze hebben dit eerder gezien en schrikken niet van een prijsdaling van 10% of meer.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $ 48.300 zonder enige volatiele bewegingen te maken ondanks de grote Bitcoin transactievolumes en de geleidelijk toenemende netwerkactiviteit. De Bitcoin prijs lijkt zich te herstellen en de paniek lijkt ook langzaam uit de markt te verdwijnen. Maar we moeten altijd voorzichtig zijn met dit soort voorspellingen. De cryptomarkt blijft volatiel en gevoelig voor marktontwikkelingen en nieuwsberichten, die op hun beurt de markt kunnen maken of breken.

https://www.youtube.com/watch?v=N-TwVLIK7UM

Plaats een reactie