Grote week voor crypto

Deze week staat vol met belangrijke gebeurtenissen voor iedereen die geïnteresseerd is in de cryptomarkt. Er staan een aantal interessante en veelbesproken ontwikkelingen op de agenda, zoals de mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF’s, de aankomende Amerikaanse CPI gegevens en belangrijke wetgevende beslissingen. Deze gebeurtenissen kunnen veel effect hebben, waardoor het goed is voor iedereen die zich bezighoudt met cryptovaluta om alert en goed geïnformeerd te blijven. Wat zijn de details en wat kan dit allemaal betekenen voor de markt.

Stemming over belangrijke wetgeving in de VS

In de Verenigde Staten gaan wetgevers stemmen over H.J. Res. 109, een maatregel die gericht is op het terugdraaien van de controversiële SEC Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121). Deze stemming zou volgens de agenda van House Majority Leader Steve Scalise op dinsdag of woensdag kunnen plaatsvinden. SAB 121 vereist dat financiële instellingen de digitale activa van klanten op hun balans opnemen. Critici van deze maatregel vinden dat dit digitale activa buiten het Amerikaanse financiële systeem houdt, dit heeft negatieve gevolgen voor de acceptatie en integratie van crypto in de mainstream financiële sector.

Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat hebben in mei gestemd voor het afschaffen van SAB 121. Echter, President Biden heeft zijn veto uitgesproken tegen deze beslissing, met het argument dat het belangrijk is om consumenten en beleggers te beschermen. Veel experts en marktdeelnemers zien deze stemming als erg belangrijk voor de toekomst van de crypto industrie in de Verenigde Staten. Het resultaat van deze stemming kan grote gevolgen hebben voor hoe digitale activa worden behandeld en gereguleerd in een van ’s werelds grootste economieën.

Verwachte goedkeuring van Ethereum ETF’s

Een van de meest besproken onderwerpen in de cryptowereld is de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum (ETH) exchange traded funds (ETF’s). Deze ETF’s zouden het voor beleggers makkelijker maken om blootstelling aan Ethereum te krijgen zonder dat het nodig is om de daadwerkelijke munt te kopen en op te slaan. Dit kan zorgen voor bredere acceptatie en meer institutionele investeringen in Ethereum.

Marktwaarnemers zijn erg optimistisch over de kansen dat deze ETF’s binnenkort zullen worden goedgekeurd. Experts voorspellen dat deze ETF’s mogelijk al volgende week gelanceerd kunnen worden. ETF analisten van Bloomberg Intelligence, James Seyffart en Eric Balchunas, hebben gesuggereerd dat deze ETF’s volgende week of de week van 15 juli kunnen worden genoteerd. Nate Geraci, president van ETF Store, sluit zich aan bij deze voorspellingen en verwacht dat spot ETH ETF’s binnen twee weken verhandelbaar zullen zijn.

Het goedkeuringsproces van de SEC is echter belangrijk voor deze ETF’s om echt van start te kunnen gaan. Hoewel de SEC de 19b-4 formulieren heeft goedgekeurd, moeten de uitgevers nog hun S-1 formulieren laten goedkeuren. Ondanks het optimisme en de verwachting van goedkeuring, is de waarde van ETH behoorlijk gedaald sinds de voorlopige goedkeuringsdatum. Momenteel wordt ETH verhandeld op $2.887—ongeveer 26% lager sinds eind mei.

Invloed van de Amerikaanse CPI gegevens

De release van de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) gegevens op 11 juli is een ander belangrijk evenement waar beleggers en marktwaarnemers naar uitkijken. De CPI meet de gemiddelde verandering in de prijzen die consumenten betalen voor goederen en diensten en wordt beschouwd als een belangrijke indicator van inflatie.

De CPI gegevens van mei lieten geen maand-op-maand stijging zien, wat sommige zorgen over inflatie wegnam. Voorspellingen voor juni suggereren echter een stijging van 0,08% in de headline CPI-inflatie, met een kern-CPI-inflatie van 0,28%. De Federal Reserve zal deze cijfers nauwkeurig volgen om inflatietrends te beoordelen en beslissingen te nemen voor hun volgende vergadering op 30-31 juli.

Lagere inflatie kan duiden op economische stabiliteit en het vertrouwen van beleggers in risicovollere activa zoals cryptocurrencies vergroten. Als de inflatie echter hoger uitvalt dan verwacht, kan de Fed besluiten om de rentetarieven te handhaven of te verhogen, wat voor onzekerheid op de markt kan zorgen. Cryptocurrencies, bekend om hun volatiliteit, kunnen aanzienlijke prijsveranderingen zien als reactie op deze economische indicatoren.

Token veranderingen bij Jupiter

Jupiter, een op Solana gebaseerde gedecentraliseerde beurs (DEX), heeft plannen aangekondigd om de voorraad van hun native token, JUP, met 30% te verminderen. Dit voorstel bevat een vermindering van 30% van de aan het team toegewezen tokens en een verlaging van de emissies. Deze bestuursstemming zal in juli gebeuren en heeft als doel de financiën van het platform te stroomlijnen en de gemeenschap meer te betrekken.

Meow, de pseudonieme mede-oprichter van Jupiter, verklaarde dat deze veranderingen mogelijk zijn omdat Jupiter geen directe investeerders heeft. Het voorstel is gericht op het aanpakken van hoge emissieniveaus en het optimaliseren van de tokenomics van het platform. Door deze aanpassingen hoopt Jupiter een stabielere en meer duurzame toekomst te creëren voor hun platform en gebruikers.

Vela V2 en nieuwe functies

Vela, een op Arbitrum gebaseerde perpetuele DEX, zal op 8 juli de lancering van Vela V2 zien. Deze update brengt verschillende nieuwe functies en verbeteringen naar het platform. Zo zijn er nieuwe tokenomics geïntroduceerd, is er een handelscompetitie georganiseerd en zijn de functies van het platform verbeterd. Vela V2 biedt flexibele vestigingsopties, stemrecht in het bestuur en een versimpelde staking pagina. Ook zal er een prijzenpot van 500.000 ARB zijn als onderdeel van Grand Prix Season 3 om deelname te stimuleren en gebruikers te belonen.

Vrijgave van Xai tokens

Xai, een layer-3 oplossing voor AAA gaming, zal op 9 juli bijna 200 miljoen XAI tokens vrijgeven. Deze hoeveelheid, met een waarde van ongeveer $55,18 miljoen, is 71,59% van de circulerende voorraad. Deze vrijgave heeft voor discussies gezorgd over de mogelijke impact op de prijs van XAI. Ook Aptos zal op 12 juli een groot aantal van hun token, APT, vrijgeven. Dit is 2,49% van de circulerende voorraad, met een waarde van zo’n $62,88 miljoen.

Andere projecten zoals Immutable (IMX) zullen ook in deze periode tokens vrijgeven. Beleggers moeten deze gebeurtenissen goed in de gaten houden, omdat ze de tokenprijzen kunnen beïnvloeden. Grote vrijgaven van tokens kunnen zorgen voor verhoogde verkoopdruk, wat de prijzen negatief kan beïnvloeden. Aan de andere kant kunnen ze ook zorgen voor meer liquiditeit en handelsactiviteit.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Met zoveel belangrijke gebeurtenissen en mogelijke marktveranderingen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de cryptomarkt. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en updates, kun je terecht op Bitvavo.

In deze dynamische markt is het belangrijk om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn. Of je nu een ervaren handelaar bent of net begint, de komende weken kunnen grote kansen en uitdagingen bieden. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte blijft en je strategie aanpast aan de laatste ontwikkelingen om optimaal te profiteren van de kansen die zich voordoen in de cryptowereld.

Plaats een reactie