HTX Exchange Getroffen door Grote Hot Wallet Hack: $13,6 Miljoen Verloren

HTX, voorheen bekend als Huobi Global, heeft een ernstige klap gekregen door een hack waarbij ongeveer $13,6 miljoen is gestolen uit hun hot wallets. Dit incident is onderdeel van een grotere exploitatie van de HECO Chain bridge, met een totaal verlies van $86,6 miljoen. Deze recente cyberaanval onderstreept de voortdurende beveiligingsuitdagingen binnen de crypto-industrie, vooral met betrekking tot de kwetsbaarheid van hot wallets.


HTX, voorheen bekend als Huobi Global, heeft een significant verlies geleden door een recente hack, waarbij ongeveer $13,6 miljoen gestolen werd uit hun hot wallets. Dit incident, dat plaatsvond op 22 november, maakt deel uit van een grotere exploitatie tegen de HECO Chain bridge, waarbij in totaal een astronomisch bedrag van $86,6 miljoen werd ontvreemd.

Volgens een verslag van Cointelegraph, begon de aanval met het compromitteren van drie hot wallets van HTX Global. De aanvallers wisten vervolgens gebruikers- en uitwisselingsactiva om te zetten in Ether (ETH) en deze te verspreiden over verschillende Ethereum-adressen. Onder de gestolen activa waren 1.240 ETH, 7,3 miljoen USDT, 1,78 miljoen USD Coin (USDC) en 62.200 LINK.

HTX Exchange Getroffen door Grote Hot Wallet Hack 136 Miljoen Verloren 1

Deze hack volgt op een eerdere inbreuk in september, waarbij HTX $8 miljoen verloor door een soortgelijke exploitatie van hun hot wallet. In beide gevallen heeft Justin Sun, de de-facto eigenaar van HTX en oprichter van Tron en BitTorrent, beloofd dat het bedrijf de verliezen volledig zou compenseren. Deze belofte werd opnieuw gedaan na de recente hack, waarbij Sun aankondigde dat alle fondsen bij HTX veilig zijn en dat de gemeenschap gerust kan zijn, aldus Investing.com.

De frequentie en omvang van dergelijke aanvallen in de crypto-industrie vestigen de aandacht op de aanhoudende beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met hot wallets. In tegenstelling tot cold wallets, die offline worden opgeslagen en als veiliger worden beschouwd, zijn hot wallets online en daardoor kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Coinspeaker onthulde dat de hackers de gestolen activa eerst omzetten in ETH, waarna ze verspreid werden over meerdere adressen, wat de opsporing bemoeilijkt.

Deze recente incidenten tonen aan hoe essentieel het is voor crypto-uitwisselingen en individuele beleggers om hun veiligheidsmaatregelen te verbeteren. Het implementeren van robuuste veiligheidsprotocollen en het overwegen van meer veilige opslagmethoden voor crypto-activa, zoals cold wallets, kunnen helpen om dergelijke inbreuken in de toekomst te voorkomen.

HTX’s inspanningen om van deze tegenslagen te herstellen en hun beveiliging te verbeteren, zullen nauwlettend gevolgd worden door de crypto-gemeenschap. De belofte van Sun om de verliezen te compenseren, zal ook nauwlettend in de gaten gehouden worden, aangezien deze belofte een precedent schept voor hoe crypto-uitwisselingen omgaan met beveiligingsinbreuken en de bescherming van gebruikersfondsen. Het incident bij HTX is een harde herinnering aan de risico’s van de digitale valuta wereld en de noodzaak voor verhoogde waakzaamheid en beveiliging binnen de sector.

HTX Exchange Getroffen door Grote Hot Wallet Hack 136 Miljoen Verloren 2

In het licht van de recente hack bij HTX, waarbij $ 13,6 miljoen werd gestolen uit hot wallets, wordt het belang van veiligheid en betrouwbaarheid in de crypto-wereld duidelijk. Dit soort incidenten kan iedereen in de crypto-gemeenschap raken en wijst op de noodzaak van extra voorzichtigheid.

Als je op zoek bent naar een veiligere manier om in crypto te investeren, kan Bitvavo een goede keuze zijn. Met hun registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) ben je als gebruiker verzekerd tot 100.000 euro. Dit biedt niet alleen een extra beschermingslaag, maar ook een stukje gemoedsrust in een markt die soms onvoorspelbaar kan zijn.

Door voor een gereguleerd platform zoals Bitvavo te kiezen, verklein je de risico’s die gepaard gaan met crypto-investeringen. Deze registratie garandeert dat Bitvavo voldoet aan bepaalde veiligheids- en regelgevingsstandaarden, wat een groot voordeel is in een industrie waar beveiliging van het grootste belang is. Dus als je overweegt om in crypto te stappen of op zoek bent naar een veiliger platform, denk dan eens aan Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie