Huis verkopen met Bitcoin

Een huis verkopen met Bitcoin is nu mogelijk. In Nederland is de eerste penthouse verkocht voor 21 Bitcoin. Investeren in vastgoed met Bitcoin de nieuwe trend? 

Een huis verkopen met Bitcoin is nu mogelijk. Onlangs heeft een koper zich gemeld om een penthouse te kopen met Bitcoin. Als deze verkoop succesvol wordt afgerond, dan is het voor het eerst dat er een woning geheel met bitcoins wordt gekocht. De vraagprijs was 21 Bitcoin, op basis van de huidige koers is dit ongeveer een miljoen euro. 

Huis verkopen met Bitcoin

Eerste keer dat een huis volledig betaald wordt met Bitcoin

In het verleden zijn er al wel huizen deel met Bitcoin gekocht, maar dan werden de Bitcoin gebruikt als aanbetaling. Het is de eerste keer dat een woning volledig wordt betaald met cryptovaluta. Dit soort grote Bitcoin transacties is nog relatief nieuw voor vastgoed in Nederland. 

Van de Laar Makelaardij is de eerste makelaar die huis volledig in Bitcoin gaat verkopen. Een mooi voorbeeld van hoe een huis verkopen met Bitcoin nu echt mogelijk is. 

Huis verkopen met Bitcoin

Huis verkopen met Bitcoin een uitdagende transactie

Voor de notaris is een huis verkopen met Bitcoin nog wel even wennen. De makelaar moet samen met de notaris ervoor zorgen dat alles goed op papier staat. Het is de eerste keer dat een huis op de wijze wordt verkocht. Het is dan ook de nobele taak van de notaris om hier een nieuw document voor op te stellen. 

Er moeten zelfs extra advocaten aan te pas komen om alles goed op papier te regelen, want er zijn namelijk nog geen voorbeelden van. Wat dat betreft is het niet alleen voor de koper en verkoper een spannende transactie, maar ook voor de makelaar en notaris.  

Huis verkopen met Bitcoin

Volatilteit is een risico bij een huis verkopen met Bitcoin

De voornaamste uitdaging bij een huis verkopen met Bitcoin is dat de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten nogal sterk schommelen. Stel er wordt vandaag een overeenstemming bereikt over een huis verkopen met Bitcoin en de overdracht vindt vervolgens plaats over 2 maanden. De verkoper loopt dan het risico dat de koers 2 maanden later aanzienlijk lager is, dit betekent dat de uiteindelijke verkoopwaarde in euro’s lager is. Daarom is het verstandig om in de overeenkomst van koop op te nemen dat de vraagprijs in euro’s leidend is. 

Overdracht in Bitcoin

Naar verwachting zal de koop binnen een aantal dagen afgerond zijn. Maar omdat er nog niet eerder een huis gekocht werd met Bitcoin, moet de makelaar nu goed uitzoeken wat er precies geregeld moet worden. Normaliter draagt de notaris over in euro’s, maar nu gaat dit dus in Bitcoin. Daarnaast moet nog naar het juiste moment gezocht worden voor de daadwerkelijke verkoop van het penthouse. 

Huis verkopen met Bitcoin

Huis verkopen met Bitcoin gebeurt in buitenland steeds vaker

Wereldwijd komt het steeds vaker voor dat grote vastgoedtransacties worden betaald met Bitcoin of andere cryptovaluta.  Een van de grootste deals die met Bitcoin is afgehandeld vond plaats in Dubai. In 2019 werd hier een project aangeboden met een waarde van meer dan $325 miljoen. Kopers konden uitsluitend deelnemen aan het project door het inleggen van Bitcoin. 

In 2019 verkocht een vastgoed projectontwikkelaar een appartement in New York voor $15,3 miljoen via Bitcoin. De transactie gebeurde indertijd in samenwerking met Bitpay en Starr. De ontwikkelaar gaf aan dat de verkoop ‘naadloos’ verliep.

Ook nu zien we steeds meer buitenlandse vastgoedmakelaars en notarissen die zich specialiseren in het kopen en verkopen van vastgoed in cryptocurrency. 

Een huis verkopen met Bitcoin, ook in Nederland de nieuwe trend?

In Nederland wordt dit de eerste woning die volledig met Bitcoin betaald wordt. Wel hebben we al gevallen gehad waarbij vastgoed deels is gefinancierd met Bitcoin. 

We zijn benieuwd wanneer we voor het eerst gaan zien dat makelaars of bijvoorbeeld een woningwebsite als Funda de vraagprijzen in Bitcoin gaan vermelden.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Is Bitcoin gokken of kun je het zien als een investering?
Investeren
KWINTUS

Is Bitcoin gokken? Wij leggen het uit!

Bitcoin begint steeds meer aandacht te krijgen, is bitcoin gokken? Zowel in de pers, op internet als in allerlei blogs. De handel in bitcoin en cryptocurrencies wordt door sommigen gezien als gokken. Deels is dat natuurlijk ook zo. Want als

Lees verder »
Ethereum Classic
Altcoin nieuws
Leila

Ethereum Classic presteert beter dan Ethereum

Ondanks de institutionele revolutie presteert de Ethereum Classic beter dan Ethereum zelf. Deze token van de oorspronkelijke Ethereum blockchain steeg de afgelopen week in een dag met maar liefst 50%. De rally in Ethereum Classic heeft sommige investeerders een beetje

Lees verder »
Bitcoin Cash Upgrade
Nieuws
Camille

Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021

Op 15 mei 2021 ondergaat Bitcoin Cash een upgrade. Het doel hiervan is met name om de gebruikers- en verkoperservaring te verbeteren.  Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021 Op 15 mei 2021 zal het Bitcoin Cash network een upgrade ondergaan

Lees verder »
Litecoin
Altcoin nieuws
Leila

Litecoin op zijn weg naar boven

Wordt Litecoin weer een van de best presterende cryptomunten? Analisten geloven dat de tijd is gekomen dat Litecoin een explosieve groei gaat laten zien.  Litecoin straks weer een van de best presterende cryptomunten? Litecoin behaalde deze week grote winsten. Met

Lees verder »
Ethereum koers
Ethereum
Leila

Ethereum koers breekt de $3000

Vorige week bereikte de Ethereum koers meerdere recordhoogtes en gisteren kwam de Ethereum koers voor het eerst boven de $3.000 uit. Vanochtend tikte de Ethereum koers een waarde aan van $ 3.092. Hiermee is de Ethereum koers meer dan 300%

Lees verder »
DeFi adoptie
Ethereum
KWINTUS

DeFi adoptie doet Ethereum uit haar voegen barsten

Er is de voorbije tijd reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over DeFi adoptie. Deze afkorting staat voor ‘Decentralized Finance’. Het betreft hier een overkoepelend begrip welke wordt gebruikt voor de opkomst van decentrale applicaties, platforms en / of protocollen

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!