Internet Computer (ICP) introduceert Bitcoin Smart Contracts

De Internet Computer (ICP) blockchain, een product van de Dfinity Foundation, staat op het punt mogelijkheden voor smart contracts voor Bitcoin te introduceren. In een persbericht meldt DFINITY dat een upgrade van Internet Computer het mogelijk zal maken dat Bitcoin smart contracts direct in het ICP netwerk verwerkt kunnen worden. Volgens de voorgestelde routekaart moeten Bitcoin smart contracts tegen het eind van het jaar in het ICP geïntegreerd zijn. Deze stap zal deuren openen naar nieuwe real-world toepassingen en gebruiksmogelijkheden voor de toonaangevende cryptocurrency.  

Partnerschap tussen Internet Computer en Bitcoin

Internet Computer werkt samen met Bitcoin om Bitcoin smart contracts mogelijk te maken. De IC blockchain zal zijn geïntegreerde ketensleutel cryptografie technologie gebruiken om samen te smelten met Bitcoin, en zo Bitcoin slimme contracten introduceren. DFINITY liet weten dat deze soorten Bitcoin slimme contracten op Internet Computers de eerste in de industrie zijn en de deur openen naar Web 3.0 voor Bitcoin. De upgrade is mogelijk omdat deelnemers aan het ICP netwerk positief gestemd hadden. Het stemmen resulteerde in een goedkeuringspercentage van 96,5%.

Volgens de aankondiging van de DFINITY Foundation zullen deze Bitcoin smart contracts direct op de IC blockchain gehost worden. De ICP-gemeenschap zal R&D middelen inzetten en slimme contracten toevoegen aan Bitcoin via Chain Key cryptografie om het netwerk direct te integreren. De slimme contracten op Internet Computers kunnen Bitcoins vasthouden, versturen en ontvangen.

Om Bitcoin smart contracts mogelijk te maken, moeten de IC slimme contracten toegang krijgen tot Bitcoin’s liquiditeit, zegt Dfinity Foundation’s oprichter en Chief Scientist, Dominic Williams. Hij voegt er ook aan toe dat Bitcoin krachtige slimme contractfuncties zal hebben zonder het omslachtige en onveilige proces van vertrouwensoverbrugging. Bovendien zullen slimme contracten Internet Computer gerelateerde BTC-adressen bevatten, waardoor directe toegang tot transacties op de Bitcoin blockchain mogelijk wordt. Dit zal gunstig zijn voor Bitcoin omdat transacties sneller voltooid zullen worden.

De drijvende factor achter DFINITY’s investering in geavanceerde blockchain technologie is om crypto transacties sneller te laten verlopen. Nu Bitcoin al partner is, zullen andere cryptocurrencies volgen. Momenteel heeft Bitcoin een van de traagste transactiesnelheden van meer dan 40 minuten. De trage snelheid is echter ook te wijten aan het grote aantal transacties op het platform. Om dit obstakel te overwinnen, kan de zogenaamde “Bitcoin Bank” direct op de Internet Computer gebruikt worden om een snelle transactie van twee seconden te bereiken.

DFINITY Bitcoin smart contracts

Over Internet Computer en DFINITY

Internet Computer (ICP) is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd netwerk, gelanceerd door de Zwitserse cryptografie stichting DFINITY, dat een solide omgeving wil bieden voor slimme contracten en andere gedecentraliseerde toepassingen om op netwerksnelheid te draaien.

DFINITY is een Zwitserse non-profit organisatie voor wetenschappelijk onderzoek die verantwoordelijk is voor het toezicht op onderzoekscentra over de hele wereld. Zo heeft DFINITY kantoren in Japan, de Verenigde Staten en Duitsland. DFINITY’s missie is het oprichten, bevorderen en onderhouden van Internet Computers.

Het project, dat in 2014 van start ging, heeft massale financiële steun gekregen van enkele van de meest prominente investeerders in cryptocurrency, waaronder Polychain Capital en Andreessen Horowitz. In 2018 voerde het bedrijf een ICO uit, waarbij in totaal USS 195 miljoen werd opgehaald.

Het team achter The Internet Computer omvat veel van ’s werelds beste cryptografen en blockchain- en programmeerexperts. DFINITY bevat in totaal bijna 100.000 academische citaten en heeft maar liefst 200 patenten. Momenteel heeft DFINITY 189 medewerkers, 3 onderzoekscentra en houdt het team regelmatig lezingen over De Internet Computer.

ICP Bitcoin smart contract

DFINITY zet flinke stappen

De DFINITY Foundation heeft al flinke stappen gezet in haar streven om haar doelen te bereiken. In januari onthulde het zijn kijk op Bitcoin smart contracts met behulp van een eenvoudige blockchain met native bridges. In maart van dit jaar lanceerde de DFINITY Foundation haar programma voor ontwikkelaarsecosystemen ter waarde van 223 miljoen dollar. Dit programma ondersteunt de ontwikkeling van geavanceerde blockchain technologie en slimme contracten, ook dat van Bitcoin smart contracts. 

DFINITY beweert dat ICP al 200.000.000 blokken heeft verwerkt sinds de lancering vier maanden geleden. Dit zou de waarde van het ICP token (de eigen cryptocurrency token van Internet Computer) kunnen doen stijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=EIddHyoTHzY

Plaats een reactie