Infrastructuur wetsvoorstel...

De nieuwe infrastructuur wetsvoorstel in de VS van USD 550 miljard kan ernstige wegversperringen opzetten voor cryptobedrijven die in Amerika actief zijn. Het wetsvoorstel omvat een cryptobepaling met extra belastingen voor betalingen die in cryptocurrencies worden gedaan. Moeten Bitcoin miners en Blockchain bedrijven de VS ontvluchten?

Bitcoin heeft de afgelopen twee weken een goed herstel laten zien en de markt voor cryptocurrency is eigenlijk weer bullish. Maar een Amerikaanse nieuwe infrastructuur wetsvoorstel kan daar weleens verandering in aan brengen, als deze door de Senaat worden aangenomen.

Het is niet zo ver, maar het hangt wel in de lucht. De prijzen van Bitcoin, Ethereum  en bijna alle andere cryptocurrencies zijn nu veel hoger dan twee weken geleden. Deze mogelijke nieuwe wetgeving en de daaraan verbonden gevolgen hebben echter al een impact op de prijzen.

Ongeveer twee weken geleden steeg de prijs van BTC nauwelijks boven de $ 30.000. Afgelopen zondag steeg de prijs kort naar USD43.000, wat elke cryptocurrency-fanaat tevredenstelde. Vandaag daalde de waarde echter tot onder USD 40.000, wat een direct gevolg lijkt te zijn van de Amerikaanse berichtgeving.

Infrastructuur wetsvoorstel

Nieuw infrastructuur wetsvoorstel in Amerika

Nadat de details van de Amerikaanse infrastructuur wetsvoorstel zijn opgedoken, is de recente bull run gestopt. Het gaat hierbij om een infrastructuur wetsvoorstel van USD 550 miljard. De wetgevers in de Amerikaanse Senaat zijn nu op zoek naar een extra opbrengst van USD 28 miljard. Op zich is dit geen probleem, ware het niet dat USD 28 miljard van het totale bedrag afkomstig moet zijn van crypto-belastingen.

Het 200-pagina’s tellende document van de Amerikaanse infrastructuur wetsvoorstel heeft een subtiel genoemde belastingrapportage-eis voor crypto-transacties. Zo moet elke makelaar of firma die betrokken is bij cryptohandel deze melden aan de IRS.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal dit een aanzienlijke impact hebben op cryptobedrijven en mijnwerkers in de Verenigde Staten en grote beurzen zoals Coinbase. Ze moeten informatie verstrekken aan de IRS (Amerikaanse belastingdienst) via een formulier (formulier 1099).

Het is niet helemaal duidelijk wie uiteindelijk moet worden belast. Volgens een artikel van Coindesk wordt de huidige definitie als volgt omschreven: “Elke (betaalde) persoon die verantwoordelijk is voor het regelmatig verlenen van diensten voor de overdracht van digitale activa namens een andere persoon.”

De gevolgen van de infrastructuur wetsvoorstel

Het infrastructuur wetsvoorstel bevat een bepaling met de titel “Enhancement of Information Reporting for Brokers and Digital Assets” die kan leiden tot een aantal onbedoelde gevolgen voor crypto-gebruikers en de algemene crypto-industrie.

Onder sectie 6045(c)(1) van de IRS, breidt het wetsvoorstel de definitie van “makelaar” uit tot elke persoon die verantwoordelijk is voor het verlenen van diensten met betrekking tot de overdracht van digitale activa. Dit heeft verschillende marktdeelnemers in verwarring gebracht omdat de definitie te ruim is en tot verwarring leidt over wie in aanmerking moet worden genomen.

Bovendien is het mogelijk dat entiteiten die onder deze brede definitie vallen, niet de juridische mogelijkheid hebben om aan de nieuwe eis te voldoen. Dit omvat spelers zoals miners, DeFi, liquidators en houders van governance tokens.

Infrastructuur wetsvoorstel.

Er wordt algemeen aangenomen dat het voor veel partijen problemen kan veroorzaken, waaronder Jake Chervinsky: “Voor niet-bewarende deelnemers, zoals mijnwerkers, is het bijna onmogelijk om de informatie te verkrijgen die nodig is om het 1099-formulier in te vullen. In feite kan dit een verbod op mijnbouw in de Verenigde Staten betekenen. Tenzij het doel is om de hele Bitcoin mining industrie te elimineren, is het bijna onmogelijk om een ​​regelgeving door te voeren. Het tart namelijk alle logica om een regeling te aanvaarden die bijna onmogelijk is om na te leven.

Cryptocurrency en burgerrechtenadvocaat Martha Belcher gaf ook commentaar op de kwestie: “Het wetsvoorstel maakt het letterlijk onmogelijk om cryptocurrencies rechtstreeks met anderen te verhandelen via open source-code (zoals smart contracts en gedecentraliseerde uitwisselingen) terwijl je anoniem blijft.”

Infrastructuur wetsvoorstel..

Nog veel onduidelijkheid

Er is veel tegenstand tegen het infrastuctuur wetsvoorstel. Zo merkte Forbes-bijdrager Hailey Lennon op dat regelgevers een “duidelijk begrip” van de crypto-industrie moeten hebben om “redelijke regelgeving” in de cryptoruimte voor te stellen. Ze wijst samen met andere spelers uit de industrie op mogelijke gebreken van het wetsvoorstel. Ze schreef:

 

“Ten eerste heeft de IRS niet aangetoond dat belastingontduiking in cryptocurrency een groot probleem is of dat meer toezicht enig probleem met belastingontduiking zou verbeteren. Belangrijker nog, het wetsvoorstel werpt een te breed en dubbelzinnig net over de industrie die dreigt het te wurgen net nu het begint te rijpen”.

Het infrastructuur wetsvoorstel nog niet aangenomen, maar de Senaat kan deze week een definitief besluit nemen. Alleen dan weten we of en in hoeverre we ons zorgen moeten maken.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »