Institutionele beleggers investeren massaal in Bitcoin

Een paar jaar geleden was het bijna ondenkbaar dat institutionele beleggers in Bitcoin zouden investeren. Maar institutionele beleggers hebben nu de waarde van Bitcoin ontdekt.  Ze beginnen nu echt in te stappen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, ziet het geld bij Binance binnenstromen.

In een video-interview met de South China Morning Post liet Zhao weten dat hij institutionele beleggers “in groten getale” naar de markt ziet komen. Hij onthulde in dit interview dat hij steeds meer institutionele beleggers op het Binance platform ziet. Hij ziet echter wel dat velen van hen voorzichtig zijn en met kleine posities in Bitcoin beginnen.

Institutionele beleggers beginnen klein als het gaat om beleggen in Bitcoin

Het feit dat steeds meer institutionele beleggers in Bitcoin stappen is een goed teken. Zhang gaf echter aan dat deze traditionele financiële spelers voorzichtig zijn met beleggen in Bitcoin. Het is een klein deel van hun portefeuille. Hoewel ze niet meteen al hun geld in crypto steken, is het toch een interessant teken dat institutionele beleggers Bitcoin eindelijk serieus beginnen te nemen. Volgens Zhang biedt crypto veel toepassingen die voor de komst van blockchain technologie onmogelijk waren.

De CEO van Binance gelooft dat de markt van niet-fungibele tokens (NFT’s) in de nabije toekomst heel groot zal worden. Het Binance NFT Team is momenteel in gesprek met vele kunstenaars om een belangrijk deel van deze markt naar Binance te lokken. Op dit moment lijkt het erop dat hij gelijk heeft op het NFTs front, maar deze markt staat nog in de kinderschoenen en kan alle kanten op gaan. Deze vorm van tokens is pas onlangs erg populair geworden.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of het over een paar jaar nog mogelijk zal zijn een NFT lucratief of tenminste tegen dezelfde waarde te verkopen. Wat schaarste betreft zijn NFT’s helemaal niet te vergelijken met Bitcoin of andere cryptovaluta. Dat komt omdat NFT onbeperkt gecreëerd kunnen worden en er dus geen schaarste is. Maar gezien de recente ontwikkelingen op de NFT-markt, lijkt het erop dat NFT inderdaad een lucratieve markt gaat worden.

Institutionele belegers Bitcoin

Binance moet gaan samenwerken met regelgevers

Tot nu toe opereerde Binance altijd zonder aantoonbaar hoofdkantoor. Maar recente ontwikkelingen hebben daar een grote verandering in gebracht. Door de strenge wetten en regels in verschillende landen is Zhao zich ervan bewust geworden dat het niet langer mogelijk is met nationale regelgevers samen te werken als er geen centraal aanspreekpunt is. De afgelopen maanden heeft het ontbreken hiervan Binance veel problemen bezorgd. In een groot aantal vooral Europese landen heeft Binance een waarschuwing ontvangen voor het niet bezitten van de juiste vergunningen om in het land te mogen opereren. In sommige gevallen, zoals in het VK, mag Binance helemaal niet meer opereren.

Momenteel is de crypto-beurs Binance nog steeds een gecentraliseerd crypto-exchange. Daardoor heeft het ook een gecentraliseerde entiteit nodig om met de verschillende regelgevers samen te werken. Naarmate het wettelijk kader voor cryptomarkten verder vorm krijgt, heeft ’s werelds grootste crypto-uitwisseling geen andere keus dan zich ernaar te schikken.

De cryptomarkt heeft nu zo’n grote schaal bereikt dat serieuze cryptobeurzen de regelgevers niet langer kunnen ontlopen. Waar veel crypto beurzen in het verleden als cowboys in het wilde weg konden schieten, zien we nu dat de crypto markt steeds meer op de traditionele financiële wereld begint te lijken.

In sommige gevallen lijkt het er zelfs op dat de crypto-industrie nog harder getroffen wordt dan de traditionele financiële wereld. Het lijkt wel of ze aan strengere regels moet voldoen dan andere sectoren in de financiële wereld. Eigenlijk past dit helemaal niet bij de ideologie van Bitcoin, maar om de markt te laten groeien is dit een onvermijdelijk gevolg. Vooral nu in de beginjaren.

https://www.youtube.com/watch?v=xP5tL1oAwAw

Plaats een reactie