Investeerders vragen om milieuvriendelijke Bitcoin

We weten inmiddels allemaal wel dat de handel in cryptovaluta een enorme vlucht heeft genomen. Zo heeft Bitcoin definitief een belangrijke positie veroverd binnen de financiële wereld. Over de gehele wereld investeren grote bedrijven en massaal in Bitcoin. Grayscale, een van de grootste spelers op de cryptomarkt, deed onlangs het jaarlijks terugkerende investeringsonderzoek. Een van de zaken die hierbij duidelijk werd, is dat investeerders grote behoefte hebben aan een milieuvriendelijke Bitcoin.

Jaarlijks investeerder onderzoek Grayscale Research

Als we kijken naar een analyse die recent nog door de Europese fondsbeheerder Nickel Digital Asset Management is gedaan, zien we dat 20 beursgenoteerde bedrijven samen voor meer dan 9,6 miljard dollar in Bitcoin geïnvesteerd hebben. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze twintig bedrijven een totale markwaarde van meer dan 1 biljoen USD.

We zien echter ook meer en meer dat ook individuele investeerders steeds grotere interesse in Bitcoin krijgen. Onlangs werd het derde jaarlijkse Bitcoin investeerder onderzoek van Grayscale Research uitgebracht. Een van de zaken die hierbij heel duidelijk naar voren kwamen, is het feit dat de het afgelopen jaar de vraag naar Bitcoin enorm is gestegen.

Een opmerkelijk feit is dat uit het onderzoek is gebleken dat zo’n 55 procent van de menen die op dit moment Bitcoin in hun bezit hebben, deze het afgelopen jaar voor het eerst hebben aangekocht. Wat hierbij ook naar voren kwam, is dat de markt voor mensen die interesse hebben in Bitcoin of Bitcoin gerelateerde diensten, dit jaar is gegroeid naar 59 procent. Een jaar terug was dit nog zo’n 55 procent. Een stijging van 4 procent dus. Ook bleek dat er een grote behoefte is een milieuvriendelijke Bitcoin. 

investeerders milieuvriendelijke Bitcoin

Zorgen om energieverbruik vergroot de roep om een milieuvriendelijke Bitcoin

Het lijkt er dus op dat de wereld Bitcoin steeds sterker aan het omarmen is. We weten echter inmiddels ook dat het minen van Bitcoin gigantische hoeveelheden energie verbruikt. Veel mensen maken hier zich dan ook zorgen om en het blijft dan ook een discutabel onderwerp.

Uit het onderzoek van Grayscale Research blijkt onder meer dat ruim 30 procent van alle Bitcoin investeerders zich grote zorgen maakt over de ecologische voetafdruk van de grootste cryptomunt van dit moment. De roep om een milieuvriendelijke Bitcoin is dan ook groot.

Wat hierbij Interessant is, is dat deze zorgen bij de investeerders voornamelijk in dit jaar zijn ontstaan. Hier kunnen we met zijn allen dan ook niet omheen en het onderwerp zal dan ook op tafel moeten komen. Wij zijn van mening dat de discussie in het voordeel van Bitcoin kan uitvallen. Wat het belangrijkste is, is dat mensen voldoende tijd nemen om zich in de materie te verdiepen, zodat ze het ook beter kunnen begrijpen. Wel is het zo dat een milieuvriendelijke Bitcoin een goede invloed zal hebben op de Bitcoin prijs. 

Behoefte milieuvriendelijke Bitcoin

De vergelijking van Bitcoin met het huidige financiële stelsel

Je kunt namelijk geen oordeel vellen over het energieverbruik zonder dat je hierbij kijkt naar het alternatief, het huidige financiële stelsel.

Je moet dit als volgt zien. Momenteel hebben alle economieën bij elkaar een gigantische berg schulden opgebouwd. Deze is inmiddels vier keer zo groot als de inkomsten van al deze economieën wereldwijd bij elkaar. Zoals het er op dit moment naar uit ziet, zal deze verhouding de komende tijd alleen maar schever worden.

Het komt er in feite op neer, dat we met elkaar een economie hebben opgebouwd, die niet mag stiltaan. Hij moet blijven groeien, alleen al om de verschuldigde rente op de gemaakte schulden te kunnen betalen. De vraag die hierbij rijst is of we dit tempo wel kunnen bolwerken.

Het lijkt een onmogelijke opgave om deze schulden allemaal ooit terug te kunnen betalen. Zolang we de rente kunnen betalen, is dit niet zo’n probleem. Maar hiervoor moet er steeds sneller en meer worden geproduceerd.

De hoeveelheid energie die hiervoor nodig is, is immens groot, om over de vervuiling maar niet te spreken. Als je dit gaat vergelijken met het Bitcoin systeem, zou je kunnen stellen dat energieverbruik bij het Bitcoin minings proces dat veel minder problematisch is dan door veel mensen wordt gedacht. Dus eigenlijk hebben we een best milieuvriendelijke Bitcoin. 

https://www.youtube.com/watch?v=DB1KUGMCG6w

Plaats een reactie