Jack Dorsey wil met Square een nieuwe Bitcoin hardware wallet ontwikkelen

Jack Dorsey, de Twitter CEO, heeft vlak voordat hij op de Bitcoin 2021 Miami conferentie het podium op ging, verklaard dat Square aan het overwegen is om een Bitcoin hardware wallet te ontwikkelen. Dorsey gaf aan dat het gehele ontwerp en de gehele ontwikkeling van de Bitcoin hardware wallet transparant en open source zal zijn. Het gehele proces zal met deelname van de cryptogemeenschap gebeuren.  

Dorsey grote voorstander van Bitcoin

Jack Dorsey staat bekend als een groot voorstander van Bitcoin. Zijn Twitter-bio is de naam Bitcoin. Op de Bitcoin 2021 Miami-conferentie was hij een van de gastsprekers en legde hij uitlegde dat er niets meer mogelijk is dan Bitcoin. Hij gaf zelfs aan dat als hij niet bij Twitter en Square zou werken, hij zeker bij Bitcoin zou werken.

Dorsey is verder betrokken geweest bij het bevorderen van de Bitcoin acceptatie, met name in Afrika en Azië. Zijn crypto-gerichte bedrijf Square is een handelsecosysteem dat Bitcoin-uitgaven promoot. Square was tevens een van de eerste bedrijven die Bitcoin aan zijn balans toevoegde.

Bitcoin hardware wallet

Invloed in de gemeenschap vergroten door Bitcoin hardware wallet

Jack Dorsey en zijn andere crypto-gerichte bedrijf Square zijn nu zoekende naar manieren om hun impact in de crypto gemeenschap uit te breiden. Dit willen ze doen door een Bitcoin hardware wallet te ontwikkelen. De CEO deelde dit opwindende nieuws via een tweet, vlak voordat hij op de Bitcoin 2021 Miami conferentie als gastspreker het podium opging. In het bericht bevestigde hij verder ook dat Square zou gaan samenwerken met de grotere cryptogemeenschap.

Dorsey heeft al een bepaald beeld van de functionaliteiten en voordelen die de wallet moet gaan bieden. Zo moet de Bitcoin hardware wallet een uitstekende mobiele ervaring bieden, aangezien de meeste mensen internet via mobiele telefoons ervaren. Elke oplossing die Square bouwt moet daarom een uitstekende ervaring bieden bij het gebruik van mobiel, ondanks de tekortkomingen en aansprakelijkheden

Bitcoin hardware wallet

Censuurvrij en permissieloos geld

Hardware wallets zijn van cruciaal belang geweest voor beleggers als een van de veiligste manieren om cryptocurrency op te slaan. In tegenstelling tot online wallets en exchanges, houden hardware wallets cryptocurrencies offline. Ze promoten het vasthouden op lange termijn verder.

Dorsey gaf aan dat de nog te ontwikkelen Bitcoin hardware wallet een verlengstuk zal zijn van de ideologie van censuurvrij en permissieloos geld. De Square CEO gaf aan dat custody momenteel een ingewikkeld probleem is voor zowel de gebruikers als de crypto-exchanges. Het product dat ze willen ontwikkelen wordt een non-custodial oplossing dat gebruikt kan worden voor iedereen ter wereld. Zo wordt geldt toegankelijk voor iedereen.  

Wel benadrukte hij dat de nieuwe Bitcoin hardware wallet geen concurrentie wil aangaan met bestaande hardware wallets zoals Trezor en Ledger. Nee, het is echt de bedoeling dat het een extra product op de markt gaat worden.

Bitcoin hardware wallet 2

Open source, transparant en met de gemeenschap

In een serie tweets legde Dorsey het plan verder uit. De veiligheid heeft voor hem de hoogste prioriteit en het product moet gericht zijn op de mobiele gebruiker. Hoogstwaarschijnlijk zal er een integratie komen met de Cash App van Square. Ook de tweedelaags schaalbaarheidopslossing zouden een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Het lijkt erop dat Dorsey hiermee verwijst naar het Lightning Netwerk.

Het idee is dat Dorsey en Square nu eerst gaan inventariseren en de benodigde input gaan verzamelen bij de community alvorens het project écht van start gaat. Het concept van een open source hardware en software bracht de Twitter CEO gelijk in de praktijk op de conferentie. Hij vroeg namelijk aan de bitcoincommunity gelijk waarmee ze rekening moeten houden met de ontwikkeling van de Bitcoin hardware wallet. Een aantal goed ingelichte Bitcoiners hebben hiervoor al verschillende ideeën geopperd, zoals gebruikmaken van van CoinJoins en PSBT’s en van secure chips en multi-sig-optimalisaties. De eerste inventarisatie is dus al gedaan.

Voor degenen die in decentralisatie geloven is het opwindend nieuws dat Square van plan is om het project open te stellen en de gemeenschap te betrekken bij de ontwikkeling. Dorsey bevestigde dat wanneer ze besluiten hiermee door te gaan, er hiervoor speciale Twitter- en GitHub-accounts worden gecreëerd.

https://www.youtube.com/watch?v=awHxZ0zKz_k

Plaats een reactie