Jack Mallers gaat El Salvador helpen de invoering van Bitcoin verder te stimuleren

Bitcoin heeft verschillende vernieuwers en ondernemers in het digitale ecosysteem aangetrokken door zijn mainstream adoptie en sterk stijgende prijzen. De acceptatie door El Salvador van Bitcoin als wettig betaalmiddel dit jaar wordt beschouwd als een historische gebeurtenis in de crypto-ruimte. Het wordt ook gezien als een van de grootste ontwikkelingen in de economie en de opkomende markten van de afgelopen 250 jaar. Jack Mallers is dolblij dat ze hier deel van uitmaakt. 

Het is opmerkelijk dat Jack Mallers, een van de invloedrijke figuren in het ecosysteem, de belangrijkste operationele figuur zal zijn achter de maatregelen van El Salvador om BTC in te voeren. Het is opmerkelijk dat de nationale adoptie van BTC in het kleine Amerikaanse land een van de eerste en stoutmoedigste projecten is. Bijna iedereen die niet in BTC gelooft dacht dat het project gedoemd was te mislukken.

Jack Mallers

Wie is Jack Mallers en wat is zijn rol bij de Bitcoin invoering in El Salvador?

Jack Mallers is een zevenentwintigjarige leidinggevende die dit jaar in de Forbes 30 Under 30 belandde. Om zijn dromen na te jagen, stopte hij met zijn studie en begon zijn bedrijf Strike op de leeftijd van 23 jaar. Dit is een van de toonaangevende Bitcoin betaalapps.

Binnen een korte tijd bleek het bedrijf een enorme hit te zijn en bereikte het ook verschillende mijlpalen. Het tijdschrift Forbes nam Jack’s naam zelfs op in de lijst van Forbes 30 under 30 in 2021 en zo trok zijn startup genaamd Zap zoveel investeerders en partners aan.

Onlangs nog schakelde Twitter Tip Feature in het platform in voor Zap App en lanceerde het ook Bitcoin betaling UPI. Jack schreef in een bericht dat binnenkort internet, handelaars, bedrijfsontwikkelaars en online marktplaatsen toegang zullen krijgen tot de goedkopere, snellere en wereldwijde betalingen van elke omvang allemaal met strike API.

Naar aanleiding van de stappen van de Salvadoraanse regering onderstreepte Mallers dat dit een van de grootste ontwikkelingen is in de economie en de opkomende markten van de afgelopen 250 jaar. Bovendien meende hij dat de invoering van Bitcoin een van de belangrijkste zaken is waar hij ooit deel van heeft uitgemaakt.

Jack Mallers El Salvador

Hoe helpt de Bitcoin adoptie El Salvador?

De adoptie van BTC door El Salvador heeft bij verschillende instellingen en investeerders vragen opgeroepen over de vraag of het een succes zal worden. Terwijl hij de door Satoshi Nakamoto ontworpen munt omarmde, meende Nayib Bukele, de Salvadoraanse president, dat dergelijke maatregelen $ 400 miljoen aan transactiekosten voor overmakingen uit het buitenland zouden besparen.

Opmerkelijk is dat dergelijke betalingen een groter aandeel hebben in het BBP van Latijns-Amerikanen. In het geval van de Salvadoranen bedragen deze betalingen meer dan 25% van het BBP, omdat migrerende werknemers naar het buitenland gaan op zoek naar betere vooruitzichten. Vervolgens sturen ze maandelijks geld op naar hun familie in El Salvador.

Maar volgens Bukele hielp het omarmen van de vlaggenschip cryptocurrency hen hun economische landschap te veranderen. Bovendien geloofde hij dat dergelijke maatregelen hen hielpen hun economie te transformeren.

El Salvador Jack Mallers

Bitcoin kan de mensheid mogelijk helpen

Mallers is nauw betrokken geweest bij het BTC Beach Project. Hij treedt op als pleitbezorger voor fundamentele menselijke vrijheid, een eigenschap die hij in verband brengt met financiële transacties.

Opmerkelijk is dat het project zich vooral richt op het helpen van financieel uitgeslotenen in het betalings-ecosysteem. Het idee is om deze personen toegang te geven tot de financiële wereld.

Mallers heeft ook meegewerkt aan andere projecten die de Salvadoraanse regering neigde in te voeren. Het meest recent werkte hij samen met de El Salvador om BTC obligaties te ontwerpen.

Nadat de invoering van Bitcoin bekritiseerd was, onderstreepte Maller dat hij, in tegenstelling tot doorgewinterde Bitcoiners, veel moeite deed om te verwoorden waarom hij gelooft dat de munt het grootste financiële hulpmiddel is dat de mensheid bereikt heeft.

Hij benadrukte verder dat het IMF niet bang moet zijn voor de toonaangevende crypto-valuta, omdat het slechts een hulpmiddel is dat de potentie heeft om onze soort te helpen.

Volgens deskundigen zal BTC, als het de wereld transformeert, geschiedenis maken. En Mallers zou daar een belangrijke rol in gespeeld hebben. Hij heeft inderdaad een van de sleutelrollen gespeeld bij het vormgeven van de infrastructuur.

https://www.youtube.com/watch?v=gT9zRWhT4rI

Plaats een reactie