Japanse waakhond geeft Binance Japan waarschuwing en verwelkomt Coinbase

De Japanse Financial Service Agency (FSA) heeft Binance Japan afgelopen vrijdag een waarschuwing gegeven in een statement.  Binance kreeg deze waarschuwing omdat de beurs zonder licentie in Japan zou opereren. Dit terwijl Coinbase net de goedkeuring heeft gekregen om met haar operaties in Japan te starten.

Binance Japan al eerder problemen met FSA

Toen China in 2017 het handelen in crypto verbood, verhuisde de cryptobeurs Binance, samen met enkele andere cryptobeurzen naar Japan. Vlak daarna zorgde de FSA ervoor dat Japan het eerste rechtsgebied werd dat duidelijke regels opstelde voor crypto-exchanges. Om in het land te mogen opereren, werd het ook verplicht om in het bezit te zijn van een nationale registratie en geldige licentie, naast alle andere vereisten.

Daar waar andere cryptobeurzen, waaronder Huobi, zich schikten naar de FSA-regels, koos Binance ervoor om in maart 2018 zijn activiteiten naar Malta te verhuizen. In januari 2020 kondigde Binance Japan aan dat ze de diensten aan Japanse burgers geleidelijk in stappen zouden uitfaseren.

De gewijzigde “Payment Services Act” van Japan, die vanaf Q2 2020 van kracht werd, creëerde meer duidelijkheid over het crypto-handelen in Japan. Binance probeerde alsnog voet aan land te krijgen door een strategische overname uit te voeren. Het Japanse crypto activa beurs, TaoTao, werd als een optie gezien om het land van de rijzende zon te kunnen betreden. Helaas voor Binance werden die plannen in oktober 2020 afgeblazen. Uiteindelijk werd TaoTao overgenomen door financiële gigant SBI.

Binance Japan FSA

Binance Japan krijgt officiële waarschuwing van FSA

Binance Japan is onder vuur komen te liggen. De FSA heeft Binance Japan een officiële waarschuwing gegeven, omdat het opmerkte dat Binance niet is geregistreerd en daarom illegaal in Japan opereert. Binance is het nieuwste platform dat een dergelijke waarschuwing krijgt, maar in mei van dit jaar werd Bybit, het handelsplatform voor cryptoderivaten, ook al officieel gewaarschuwd door de FSA.

Binance krijgt niet alleen in Japan een officiële waarschuwing, maar wordt op dit moment ook geconfronteerd met regelgevingsproblemen in het VK. Afgelopen zaterdag maakt de Financial Conduct Authority (FCA) bekend dat Binance Markets Limited geen licentie heeft om in het VK gereguleerde activiteiten uit te voeren. De FCA heeft Binance dringend verzocht om haar activiteiten per ultimo juni te stoppen.

Eerder deze de maand werd ook vermeld Binance’s WazirX werd onderzocht wegens het witwaspraktijken in India. WazirX ontkende later enige betrokkenheid bij de beschuldigde ‘cryptokoning’, Makarand P Adivirkar, die WazirX zou gebruiken voor het witwassen van geld.

In een verklaring van Binance staat:

We willen herhalen dat WazirX de wereldwijde best practices op het gebied van KYC en anti-witwaspraktijken (AML) volgt en een robuust transactiebewakingssysteem heeft. Om de identiteit van elke gebruiker te verifieren, voeren we een strikte KYC-verificatie. Daarnaast voeren we ook een secundaire KYC-verificatie uit via gekoppelde bankrekeningen van gebruikers alvorens we een klant toestaan ​​transacties uit te voeren op WazirX,

Volgens een woordvoerder voert Binance Japan momenteel geen activiteiten uit in Japan, noch zijn ze hier actief klanten aan het werven. Naar eigen zeggen nemen Binance de specifieke regels per land zeer serieus. Ze voegden hier aan toe Binance geen verdere commentaar wilt leveren over regelgevende zaken.

Japan Binance

Japanse FSA verwelkomt Coinbase

De financiële waakhond van Japan, de Financial Services Agency (FSA), is een van de weinige instanties die onlangs duidelijke regels heeft ingevoerd rond cryptocurrencies. Zo heeft de FSA alle crypto-exchanges die actief zijn in Japan opgeroepen om zich bij de FSA te registreren.

Coinbase, de Nasdaq-genoteerde crypto exchange, heeft in de stilte stappen ondernomen voor het uitbreiden en vergroten van zijn bereik. Gedurende de laatste maanden heeft Coinbase nauw samengewerkt met de FSA om de Japanse markt binnen te treden.


Aanmelden bij Coinbase

Vorige week werd gemeld dat Coinbase na een succesvolle registratie toestemming had gekregen om zijn diensten in Japan aan te bieden. Nu er goedkeuring is verkregen om de Japanse markt binnen te komen, gaat Coinbase vijf cryptocurrencies aanbieden: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Stellar Lumens. Andere cryptocurrencies worden later toegevoegd.

Voor Coinbase wordt de regio een belangrijke markt, omdat Japan een cryptovriendelijke en lucratieve klantenkring biedt. Het is een belangrijke markt omdat de Coinbase-aandelen het de afgelopen maanden moeilijk hebben gehad. Dit werd gedeeltelijk veroorzaakt door de daling van de Bitcoin-prijzen en ook de daling van het handelsvolume naarmate de vraag naar Bitcoin afneemt.

https://www.youtube.com/watch?v=usx4BMsra6s

Plaats een reactie