Veel klachten over Chivo wallet El Salvador, voor bijna 100.000 USD aan Bitcoin verdwenen

El Salvador is dit jaar al meerdere malen in het nieuws geweest. Het is een van de eerste landen waar een brede acceptatie van Bitcoin door de overheid heeft plaatsgevonden. Maar nu komt de cryptomunt in dit land in een wat negatiever daglicht te staan. Er zijn veel klachten over de Chivo wallet. El Salvador telt veel gebruikers van de Chivo-wallet. Maar nu beweren honderden gebruikers in het land dat zij op duistere wijze Bitcoin zijn kwijt geraakt. De Salvadoraanse overheid moet nog met een officiële verklaring komen over waarom de gebruikers hun Bitcoins zijn kwijtgeraakt. 

Klachten over Chivo wallet El Salvador

Uit een artikel van de New Scientist valt op te maken dat de inwoners van het Midden-Amerikaanse land melding maken van het feit dat hun Bitcoin op duistere wijze uit hun Chivo wallet zijn verdwenen. Ook zijn er al velen klachten gedeeld over technische problemen en bugs de Chivo wallet. El Salvador wilde een eigen wallet om de acceptatie van Bitcoin te verhogen.

Maar nu regent het dus klachten en gaan er verhalen ten ronde dat de Chivo wallet wellicht helemaal niet zo veilig is als wordt beweerd. Als dit verhaal een eigen leven gaat leiden, kan dit weer grote impact hebben op de acceptatie van de Chivo Wallet. El Salvador wilde hiermee vooroplopen. Maar het is te hopen dat deze klachten een brede acceptatie niet in de weg zullen staan.

Chivo wallet

Gebruikers maken melding van duistere verdwijning van Bitcoin

In het betreffende artikel in de New Scientist stond vermeld dat er tot op heden zo’n 50 klachten waren gemeld bij El Comisionado, een anonieme Salvadoraanse twitteraar.

Op 16 december van dit jaar startte El Comisionado een Twitter-thread. Hieruit blijkt dat er tot op de dag van vandaag voor ruim 96.000 USD aan Bitcoin is zoekgeraakt, vanaf de lancering van de Bitcoin wallet. El Salvador kent diverse soorten gebruikers. Zo kwamen er klachten binnen over transacties van enkele tientjes. Er zijn echter ook klachten te zien van gebruikers die zeggen dat ze Bitcoin ter waarde van duizenden Amerikaanse Dollars kwijt zijn geraakt.

El Comisionado zegt in de Twitter-thread ook dat de Salvadoraanse overheid nog altijd niet heeft geregeerd op het verlies van de Bitcoin en op de klachten over de Chivo wallet. El Salvador spreekt er schande van. Tegen de verslaggever van de New Scientist zegt El Comisionado het volgende hierover:

‘De overheid heeft nog altijd niet gereageerd en erkent ook de problemen met de wallet niet. De Salvadoraanse bevolking eist van de regering dat ze een fatsoenlijke reactie op de door hen gemelde klachten geven. Veel gebruikers wachten nu al een aantal maanden op een reactie van de regering over hoe zij hun geld kunnen terugkrijgen.’

El Salvador Chivo wallet

Wachten op reactie van president Bukele

De meeste klachten die tot nu toe zijn gemeld, hadden vooral betrekking op de technische problemen en verschillende bugs met de Chivo wallet. De eerste meldingen waren er al direct na de lancering van de wallet. De klachten over de wallet lopen uit een van kleine verstoringen in de interface van de app tot het compleet crashen van de wallet. 

De ontwikkelaars van de Chivo wallet zijn wel actief met het oplossen van problemen. Zo is er onlangs nog een privacy issue opgelost omdat er enkele issues waren bij het verzenden van betalingen via het Lightning Network.

De grote vraag is waar de initiator van de ontwikkeling van de Chivo wallet nu blijft. Critici zeggen dat we in een tijd leven dat presidenten veelal reageren via Twitter. Dit kunnen we dus ook van President Bukele verwachten. Tot op heden, blijft het echter angstvallig stil vanuit die kant.

https://www.youtube.com/watch?v=4fvnz9pO2fY

Plaats een reactie