Koerscorrectie Bitcoin weer steeds meer in zicht: De oorzaken

De koerscorrectie Bitcoin komt weer in zicht. Gisteren is de koers met 5% gedaald. Dit mede door het uitstel van de goedkeuring op de ETFs. De dip van 5% komt uitgerekend op de dag van het 15 jarige bestaan van bitcoin en hier blijft het waarschijnlijk niet bij. Mocht het zo door blijven gaan als nu, dan zou dit bitcoin terug kunnen brengen in het prijskanaal van $36.000 en $38.000, wat neerkomt op een daling van ongeveer 20%.

Kritiek van Peter Schiff

Peter Schiff is een bekend criticus van bitcoin (BTC) en juist voorstander van goud. Hij heeft onlangs zijn zorgen geuit over de mogelijke gevolgen van de introductie van de bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS. De analist verwacht namelijk dat de bitcoin koers een grote crash zal maken na de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.

Schiff is CEO van Euro Pacific Capital en staat erom bekend om dat hij een nogal  sceptische kijk heeft op bitcoin. Hij uit dan ook vaak publiekelijk zijn twijfels over de waarde ervan. In een recente post op X (voorheen Twitter) licht hij zijn waarschuwing voor de impact van een spot bitcoin-ETF toe.

“Wees voorzichtig met wat je wenst. De belofte van een Amerikaanse beursgenoteerde bitcoin-ETF ondersteunt al jaren de bitcoin prijs en de speculatieve vraag. Zodra de ETF’s zijn gelanceerd en de langverwachte institutionele beleggers en andere nieuwe beleggers niet opdagen, pas dan op voor een neerwaartse beweging,” aldus Shiff

Een duidelijke mening is het zeker, maar of Schiff ook gelijk heeft, moet nog blijken. In de komende dagen wordt het in ieder geval allemaal helder en weet iedereen ook waar ze aan toe zijn. 

Koerscorrectie Bitcoin

Hoe zit het met de handelaren?

Door een samenwerking van Bybit met SATOS krijgen Nederlandse cryptohandelaren nu toegang tot een uitgebreid aanbod van meer dan 400 nieuwe crypto valuta’s. Deze ontwikkeling, gecombineerd met de acceptatie van Nederlandse betaalmethoden zoals iDEAL en de beschikbaarheid van Nederlandstalige klantenservice, positioneert Bybit als een topkeuze voor Nederlandse investeerders in de cryptomarkt. Nieuwe klanten komen in aanmerking voor aantrekkelijke bonussen.

Verder moeten de andere beursfondsen goed in de gaten gehouden worden. Een beursfonds is een beleggingsfonds dat beleggingskapitaal verzamelt van verschillende beleggers om te investeren in diverse effecten, zoals aandelen, obligaties of andere financiële instrumenten. Het kan dus enorme invloed hebben op handelaren, maar ook de financiële markt. Een groot voorbeeld is op dit moment ETFs.

Maar er zijn natuurlijk ook nog andere beursfondsen en deze worden nu een beetje vergeten. De verwachting van analyse bedrijf Matrixport is dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle andere lopende aanvragen deze maand af zal keuren. Er is een hoop angst en onzekerheid tot de crypto markt geïnjecteerd.

Gisteren kon je ook al lezen dat Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart nog steeds een kans van 10 procent toekennen aan een scenario waarin je geen goedkeuring ziet voor een ETF vóór 10 januari. Al maandenlang benadrukken ze al een kans van 90 procent op positief nieuws later deze maand. Het is dan ook belangrijk voor de handelaren om zich daarop te focussen.

Bitcoin koerscorrectie oorzaken

Altcoins in zicht

Dat de koerscorrectie van Bitcoin een hoop oorzaken heeft is duidelijk, maar een andere die er recentelijk bij is gekomen, is de opkomst van een altcoin. Het zorgt nu in ieder geval al voor wat opschudding in crypto land.

Als je Aayush Jindal van NewsBTC moet geloven, is er momenteel één altcoin die de potentie heeft om Bitcoin te overklassen. Het gaat om Tron (TRX), die de potentie heeft om op korte termijn met 10 procent te stijgen, zo is de overtuiging van Jindal.

Bitcoin, maar ook Ethereum maakte gisteren natuurlijk zoals al duidelijk was, gigantische koersdalingen door. Tron wist nog relatief stabiel te blijven boven de steun van 0,10 dollar. TRX vormde volgens Jindal een basis boven de 0,1020 dollar en begon daarna aan verse stijgingen. Voor nu ziet het er volgens Aayush Jindal van NewsBTC dus erg goed uit voor de munt en ziet hij zelfs kansen voor betere prestaties dan Bitcoin.

Dat is nogal bijzonder als je denkt aan het feit dat Bitcoin zo dicht bij de goedkeuring van de ETFs zit. Zover is het nog niet en zijn er daarom genoeg pijlen gericht op deze altcoin die allemaal nog maar eens waar moet gaan maken.

Bij Bitvavo heb je de kans om ook te handelen in de verschillende cryptocurrencies die er zijn en blijf je ook nog eens op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het is zeker de moeite waard dus om even te kijken of het iets voor je is.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie