Weer een Bitcoin daling? Koerscorrectie komt eraan

De populaire analist Credible Crypto waarschuwt op dit moment voor een nogal agressieve koerscorrectie van de Bitcoin koers. De analist denkt dat Bitcoin onderweg is naar een nieuw record, maar dat er in de tussentijd nog van alles gaat gebeuren. In de totale koersgeschiedenis maakte Bitcoin het drie tot vier keer eerder mee dat er een gigantische correctie ontstond voor een grote stijging.

Een nieuw probleem?

In de crypto wereld is het altijd al zo geweest dat er voor iedere actie die er plaatsvindt ook een reactie tegenover staat. Als de verwachting namelijk is dat er een waanzinnige stijging van 100.000 dollar of meer aankomt in een relatief kort tijdsbestek, dan moet je daarnaast ook kunnen accepteren dat er een gelijkwaardige agressieve correctie volgt.

Als je nu goed naar de cijfers kijkt, staat Bitcoin er even niet zo positief voor. De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met een stevige 3 procent gedaald en tikt momenteel binnen op 42.300 dollar. Zal dit voor problemen zorgen?

Het is al een tijdje zo dat de markt zich goed aan het voorbereiden is op de gehele goedkeuring van de Spot ETFs. Voor Bitcoin heeft dit natuurlijk ook gevolgen. Aan een groot probleem zit het gelukkig nog niet. Het zomaar kunnen dat Bitcoin juist een stijging pakt bij de goedkeuring van de Spot ETFs, maar dit is nog moeilijk met volle vertrouwen te zeggen. ARK Invest CEO Cathie Wood heeft namelijk een andere mening en geeft aan dat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs waarschijnlijk voor een korte termijn koersdaling zorgt voor de digitale munt. Hoe lang deze termijn is, kan ook nog niet gezegd worden.

Uiteindelijk weet er helemaal niemand zeker wat er gaat gebeuren en om die reden is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en op basis daarvan keuzes te maken wat voor jou het beste uitkomt. Neem vooral geen overhaaste beslissingen. Hier heb je meestal later spijt van. Zelfs analisten kunnen de volgende dag met een geheel nieuwe theorie komen dus zo gek is het zeker allemaal niet.

Koerscorrectie Bitcoin komt eraan

Technische analyse koerscorrectie

Buiten wat bekende en onbekende analisten te zeggen hebben, werden er ook analyses gedaan met kerst. Dit was niet voor iedereen beschikbaar, maar de Premium leden van Crypto Insiders ontvingen dit wel.

“De bitcoin chart toont een interessant beeld. De koers maakte medio december nog een dipje, maar we zien nu weer voorzichtige signalen van een opwaartse trend. We richten onze blik nu op de blauwe zone, opgebouwd uit de 127,2% en 161,8% Fibonacci-niveaus. Deze zone bevindt zich tussen de $46.288 en $47.920. Zodra bitcoin deze zone bereikt, verwachten we dat de koers weerstand zal ondervinden, wat kan leiden tot een nieuwe dip.”

Ook hier geven ze dus aan dat er een daling zal plaatsvinden, nadat de koers is gestegen. Het fijne is wel, dat de meesten hier nu goed op voorbereid kunnen zijn. Als je al een tijdje meegaat, had je het al wel zien aankomen.

Bitcoin is schaars

Cathie Wood heeft een nieuw interview gegeven en buiten wat ze vertelt over de nieuwe ETFs, geeft ze ook aan dat het allemaal draait om de schaarste van Bitcoin.

“Het aantal Bitcoin dat in omloop is ligt momenteel op 19,5 miljoen stuks en dat getal gaat niet verder omhoog dan 21 miljoen. Dus de schaarste-waarde gaat de Bitcoin koers in beweging brengen als het institutionele geld in de markt stroomt, zo is onze overtuiging”, aldus Wood.

Het is best gek, want op het moment van schrijven, is daar nog geen sprake van en zie je de Bitcoin koers precies nu een beetje inzakken. Zou dit dan misschien genoeg zijn om Bitcoin bij de goedkeuring juist geen dip te geven, maar om meteen naar nieuwe hoogtepunten door te schieten? Er is niemand die hier een duidelijk en zeker antwoord op kan geven, maar dat was ook wel te verwachten.

Bitcoin koerscorrectie

Blijf het nieuws en de koers vooral in de gaten houden de laatste dagen van het jaar. Het zou zomaar nog eens spannend kunnen worden, voordat er knallend 2024 in wordt gegaan. Gelukkig kun je hier goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en je zo goed mogelijk voorbereiden op iedere stap die komen gaat.

Wil je een start maken met Bitcoins of andere vorm van Crypto? Bitvavo is hier om jou te helpen. Het is een van de bekendste platforms in Nederland en erg fijn te gebruiken. Met een paar klikjes ben je er al en kun je meegenieten van al het spannende wat er op dit moment gebeurt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie