Accountancybedrijf KPMG investeert in crypto, wie volgt?

KPMG Canada, onderdeel een van de grootste internationale accountants- en adviesorganisaties ter wereld, heeft bekend gemaakt dat zij in cryptovaluta hebben geïnvesteerd. Het gaat hierbij om investeringen in Bitcoin en Ethereum. Dat KPMG investeert in crypto is wel een uniek feit, want het bedrijf is hiermee het eerste kantoor van deze omvang binnen de branche dat investeringen in cryptovaluta doet. Over de omvang van de gedane investeringen zijn op het moment van schrijven nog geen mededelingen gedaan.

KPMG investeert in crypto, zal concurrentie volgen?

KPMG heeft wereldwijd gezien een zeer goede reputatie. Dit maakt het dan ook zo interessant dat de Canadese tak van KPMG investeert in crypto. Het besluit van KPMG om deze investeringen te doen, is absoluut weer een goede stap naar een brede acceptatie van crypto in het algemeen en Bitcoin en Ethereum in het bijzonder. Dit besluit zou dan ook nog wel eens grote invloed kunnen hebben op de gehele financiële wereld.

De grote vraag die nu rijst, is wat de diverse concullega’s van KPMG gaan doen. Dat KPMG investeert in crypto zal bij PricewaterhouseCoopers, EY en Deloitte namelijk niet onopgemerkt blijven. Mochten deze bedrijven al bepaalde gedachten hebben om iets met crypto te gaan doen, dan zullen deze plannen nu zeer waarschijnlijk in een stroomversnelling komen. De grote accounts- en adviesorganisaties hebben een zeer grote invloed op de financiële wereld en de besluitvorming die daar plaatsvindt. Als dergelijke bedrijven via investeringen het vertrouwen in cryptomunten als Bitcoin en Ethereum bevestigen, zal dit ook bij andere bedrijven en financiële instelling veel twijfels kunnen wegnemen.

Grote al dan niet beursgenoteerde bedrijven of andere organisaties die nog twijfelen over crypto, kunnen doordat KPMG investeert in crypto net dat zetje krijgen dat nodig is. Uiteraard moet nog wel duidelijk worden dat het om een substantiële investering gaat en niet om een marginale als zijnde een publiciteitsactie

Mocht dit laatste de bedoeling zijn geweest, dan is men bij KPMG daarin geslaagd. Het lijkt ons echter sterk dat dit zo was. Bitcoin met Ethereum in het kielzog zijn de afgelopen jaren tot toonaangevende financiële assets. Het is dan ook heel logisch dat de grote accounts- en adviesorganisaties toe willen treden tot de cryptowereld. Door het feit dat KPMG investeert in crypto, kan het zich profileren als het accountancykantoor waar je moet zijn voor een integratie van crypto in jouw bedrijfsvoering. Wat het effect is van het door KPMG genomen besluit op de brede adoptie van cryptovaluta, zal de komende tijd duidelijk worden.

uniek kpmg investeert in crypto.

Canada loopt voorop in de adoptie van cryptovaluta

Dat juist de KPMG tak in Canada als eerste investeringen in crypto doet is geen heel grote verrassing. Het is algemeen bekend dat dit land op dit vlak in veel opzichten vooruitloopt op de rest van de wereld.

Doordat KPMG investeert in crypto, positioneren zij zichzelf als het perfecte aanspreek punt voor bedrijven die ook zijn geïnteresseerd. KPMG Canada zegt hierover zelf het volgende: “Nu wij als bedrijf zelf door dit proces heen zijn gegaan, hebben we het volste vertrouwen dat we onze (potentiële) klanten kunnen helpen bij het aankopen van cryptovaluta. Deze investering geeft ons de kans om onze opgedane ervaringen en uitdagingen met de rest van de wereld te delen.”

Wat overigens ook interessant is, is het feit dat de Amerikaanse vestiging van KPMG de boeken van het bedrijf MicroStrategy controleert. Het besluit van KPMG Canada zal hen vast en zeker stof tot nadenken geven. KPMG heeft wereldwijd gezien, ruim 220.000 medewerkers. Bij de Canadese vestiging zijn dit er 8.000. We kunnen dus met recht van een gigant spreken, die in investeert in crypto. Wij zijn zeer benieuwd wie het voorbeeld volgt.

https://www.youtube.com/watch?v=TYrDPza-BjM

Plaats een reactie