In juni slechts USD 958 miljard aan crypto handelsvolume, het op een na laagste van heel 2021

De Bitcoin exchanges verwerkte in juni USD 958 miljard aan crypto handelsvolume, zo blijkt uit de gegevens van The Block. Dit is het op een na laagste handelsvolume van heel 2021. Ten opzichte van mei was het een flinke daling van 56%. Hoe komt het dat het handelsvolume zo laag is?

Hoe deed Bitcoin het in juni?

In mei vonden de grootste correcties in de geschiedenis van Bitcoin plaats, maar in juni was het wat dat betreft een stuk rustiger voor Bitcoin. Op de crypto exchange Coinbase opende de Bitcoin koers de maand met een prijs van net boven de USD 37.200. Vervolgens kwam er een dip naar de USD 30.000 die snel werd gevolgd door een piek rond de USD 40.000. Deze twee prijszones zijn momenteel ook de boven- en onderkant van de prijsrange waarin Bitcoin nu verhandeld wordt.

Na de piek rond de USD 40.000 drukte de Bitcoin bears de Bitcoin prijs weer geheel terug naar USD 30.000. Alleen deze keer behaalde de Bitcoin koers zelfs een low van USD 28.800. Gelukkig kwam er vervolgens een klein herstel en kon de Bitcoin koers de maand afsluiten met een koers van USD 35.060. Je kunt je wel voorstellen dat er met een opening van net boven de USD 37.200 en een afsluiting van USD 35.060 er niet heel veel is gebeurd gedurende de maand juni.

In juni gebeurde er dus niet zoveel als het gaat om de Bitcoin koers. Na een periode van een hoge verkoopdruk, dat de markt in juni grotendeels in balans. Het was eigenlijk een bijzonder saaie maand voor de meeste cryptomunten. Dit zien we dan ook terug in de crypto handelsvolumes op de grootste beurzen.

Crypto handelsvolume daalt 56%

Op een na laagste crypto handelsvolume ooit dit jaar

Uit de gegevens van The Block Research blijkt dat er in juni slechts voor USD 958,3 miljard aan Bitcoin en andere cryptocurrencies werd verhandeld.

Op de maand januari na is dit het laagste crypto handelsvolume van 2021. Na januari kwam het maandelijks handelsvolume niet onder de USD 1.000 miljard. In combinatie met de prijsrange tussen de USD 40.000 en USD 30.000 hebben thans noch de bulls, noch de bears de touwtjes in handen. Sinds de All Time High boven de USD 64.000 zit de Bitcoin prijs in een dip en lijkt ook de interesse in de cryptomunt af te nemen.

Crypto handelsvolume slecht USD 958 miljard

De top 4 beurzen qua crytp handelsvolume

De handelsbeurzen verwerkte in juni in totaal dus USD 958 miljard aan handelsvolume in Bitcoin en andere crypto. Qua verdeling in crypto handelsvolume wordt de top 4 aangevoerd door Binance. Bijna 70% van het totale crypto handelsvolume wordt gegenereerd door Binance.

Hieronder de top 4 en het percentage qua totale crypto handelsvolume.

  1. Binance (69,7%)
  2. Coinbase (8%)
  3. FTX (4,2%)
  4. Kraken (4,1%)

Crypto handelsvolume Binance

Een aantal andere interessante Bitcoin statistieken

Hieronder benoemen we nog een aantal interessante statistieken die het gevolg zijn van de crypto prestaties van de maand juni.

  • De Bitcoin whales verkochten tijdens de dip veel Bitcoin en schreven pas begin juli weer ruim 64.100 extra Bitcoin bij.
  • De Bitcoin balans van de cryptobeurzen is ook een interessante statistiek. In totaal zijn er 18,7 miljoen Bitcoin in omloop. Hiervan staan er momenteel 2,5 miljoen bij de cryptobeurzen. De afgelopen week werden er maar liefst 24.257 Bitcoin bij beurzen is weggehaald,
  • Het afgelopen weekend vond er de grootste negatieve moeilijkheidsaanpassing ooit in de geschiedenis van Bitcoin plaats. De correctie bedroeg maar liefst meer dan 27%.
  • Dankzij het hardhandige optreden van de Chinese overheid, zijn inmiddels bijna alle op Bitcoin gerichte datacentra uit het land vertrokken. Dit was dan ook goed te zien aan de hashrate, oftewel de rekenkracht van het Bitcoin netwerk. Door het wegvaleen van de Bitcoin miners werden er per dag middeld een stuk minder blocks gevonden.
  • Eerder deze week schreven we al over de daling van de inkomsten van Bitcoin en Ethereum miners, De omzetten daalden respectievelijk met 42% en 53%. Ook dit was het gevolg van het harde optreden in China.

Al met al was juni geen bijzonder goede maand voor Bitcoin noch voor veel andere cryptomunten. Laten we hopen dat de maand juli een hete maand gaat worden voor de verschillende cryptocurrencies en dat er weer een aantal All Time Highs gerealiseerd kunnen worden.

Plaats een reactie