De Latijns-Amerikaanse Bitcoin en Blockchain Conferentie (Labitcoinf) werd van 15 tot 20 november 2021 gehouden in San Salvador. Meer dan tweeduizend deskundigen uit de Bitcoin industrie namen deel aan de Labitconf in El Salvador om de mogelijkheden, prognoses en uitdagingen van de cryptocurrency te bespreken.
Inhoudsopgave
Labitconf goed bezocht en uitbundig gevierd
De Bitcoin-gemeenschap daalde deze week af naar El Salvador, ’s werelds eerste land dat de cryptocurrency wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Ze waren in El Salvador als onderdeel van de “Labitconf “, een reeks evenementen met twee conferenties en een reeks feestjes en geïmproviseerde ontmoetingen die experts uit de sector en crypto fanaten de kans gaven om hun trouw te vieren aan de digitale token die zij zien als een wereldwijde game-changer.
Op woensdagavond stonden honderden Bitcoin-voorstanders voor een podium met livemuziek buiten het evenement te stuiteren op Latin-rapmuziek. Ze dronken blikjes Pilsener en Golden, de populaire lokale bieren, terwijl ze de Amerikaanse dollar hekelden en waarschuwden voor dreigende hyperinflatie.
Met hoeden op met het Bitcoin symbool en T-shirts met de cryptomantra “buy the f*cking dip”, zeiden de Bitcoin aanhangers in het Latijns-Amerikaanse land dat ze zich geen zorgen maken over de recente prijsschommelingen. Ze investeren namelijk voor de lange termijn.
Verschillende soorten cryptobedrijven, van Bitcoin-automaten tot cryptocurrency-uitwisselingen, richtten stands in rond het Teatro Presidente in de hoofdstad van El Salvador. Sommige aanwezigen planden uitstapjes naar El Zonte, een strandstad op een uur afstand waar Bitcoin voor het eerst van de grond kwam in El Salvador.
Deelnemers Labitconf uiterst positief over Bitcoin toekomst
Jose Luis Guillen, CEO van Coincaex, een in Guatemala gevestigde Bitcoin-beurs, zei dat de recente dip mensen die van plan zijn hun tokens vast te houden, niet zou moeten verontrusten. Hij maakt zich geen zorgen over de prijs op de lange termijn en zei dat Bitcoin zich al 13 jaar durende bull-markt bevindt.
Guillen zei dat hij het afgelopen jaar een toename van klanten heeft gezien naarmate de inflatie in de VS versnelde, en zei dat zijn klanten steeds ouder zijn, nu in de leeftijdsdemografie van 45 tot 65 jaar in vergelijking met de 20- en 30-jarigen die hij oorspronkelijk zag.
Jerri Schick, die uit Galveston (Texas) kwam om het Labitconf evenement bij te wonen, zei dat ze heeft gemerkt dat de prijzen van goederen en diensten in de VS dit jaar de pan uit rijzen, waardoor het duurder wordt om het recreatievoertuigenpark dat ze bezit te onderhouden.
Ze begon in februari met het kopen van Bitcoin en probeert tussen de $20 en $100 per dag van de cryptocurrency te kopen om de inflatie af te dekken. Haar portefeuille is 40% gestegen sinds ze begon te handelen, zei ze. Daarnaast denkt ze dat Bitcoin het ontsnappingsluik is voor wat er staat te gebeuren, de ineenstorting van de Amerikaanse dollar en bio-wapens.
De Colombiaanse computerprogrammeur Jessie Rodriguez zei dat hij nog steeds een koper is van Bitcoin, waar hij in 2014 mee begon te experimenteren. Hoewel Colombia niet lijdt onder de hyperinflatie van regiogenoten als Venezuela of Argentinië, is de peso van het land de helft minder waard dan zeven jaar geleden, wat zijn spaargeld opeet. Als hij nu opdrachten uitvoert voor buitenlandse klanten, vraagt hij betaling via Paypal en zet hij zijn buitenlandse lonen onmiddellijk om in Bitcoin.
Hij zei dat hij zelfs geen dollars meer bewaard. Daar waar hij in eerste instantie geen fan was van Bitcoin en het ook zeker niet als een mogelijk betaalmiddel beschouwde, is hij inmiddels van mening veranderd. In El Salvador kun je ermee betalen bij Starbucks, of pupusa’s kopen. Het is een droom die uitkomt, en Rodriguez hoopt dat in Colombia hetzelfde gebeurt.
Bitcoin werd op 7 september een wettig betaalmiddel in El Salvador en de regering lanceerde haar crypto wallet Chivo. Deze werd vooraf geladen met Bitcoin ter waarde van $30. Salvadoranen begonnen al snel te speculeren, kochten dips en verkochten rally’s met de wallet. Vervolgens zetten ze deze snel om naar Amerikaanse dollars. De minister van Economie van El Salvador, Maria Luisa Hayem, zei op de Labitconf dat deze stap het land met zes miljoen inwoners “in de voorhoede van de technologie” brengt.
Bitcoin onderweg naar $1 miljoen
Deelnemers van de Labitconf waren volop enthousiast over Bitcoin. Het maakt hen niet uit dag Bitcoin tijdens alle festiviteiten aan het dalen was. De Bitcoin koers daalde elke dag, behalve op vrijdag. Aan het eind van de week stond hij ongeveer 16% onder zijn all-time high van bijna $69.000 die hij eerder in de maand bereikte.
De feestvierders lieten zich niet afschrikken. Sprekers op de Labitconf conferentie voorspelden dat de Bitcoin koers in de komende jaren zou kunnen oplopen tot $400.000 of zelfs $1 miljoen. Bitcoin to the moon?
https://www.youtube.com/watch?v=zmJaQ9WqMsQ