Lancering token met airdrop van 700 miljoen dollar

Jupiter is de gedecentraliseerde exchange (DEX) op het Solana (SOL) netwerk en heeft zijn nieuwe native token gelanceerd. De digitale munt gaat onder de ticker JUP door het leven. Gebruikers van het platform kunnen genieten van een airdrop in de token. Ongeveer 955.000 wallets komen hiervoor in aanmerking, waarvan meer dan 20% de gereserveerde tokens in het eerste uur claimde.

Een goede test

De digitale munt heeft een initiële maximale circulerende voorraad van 1,35 miljard tokens. Volgens CoinGecko was de munt enkele seconden 2 dollar waard. In slechts een kwartier stabiliseerde de koers naar een prijs van ongeveer 0,65 dollar, een waardering waar de token op het moment van schrijven zich nog steeds op bevindt.

De totale marktkapitalisatie stond vorige week met deze prijs op 860 miljoen dollar. Daarmee nam het project de 73ste positie in van de top 100 lijst van CoinGecko. Een indrukwekkende binnenkomer voor een gloednieuwe munt.

De airdrop bleek een goede test om de impact op het Solana systeem en de nieuwe Launchpad infrastructuur te beoordelen. Ondanks de enorme activiteit rond de airdrop, hield het Solana netwerk stand. Het verwerkte de transacties efficiënt, hoewel er enige vertraging was door overbelasting van sommige nodes. De verhoogde activiteit leidde tot significante winsten voor actieve deelnemers en validators die profiteerden van prioriteitskosten.

Token

Nieuwe mijlpaal voor token

Naast de enorme activiteit die de JUP token teweegbracht, behaalde het netwerk in het algemeen een toenemend gebruik. Begin 2024 heeft Solana een indrukwekkende mijlpaal bereikt met een recordaantal van circa 458.000 nieuwe wallet adressen in één week.

Deze toename is deels te danken aan de lancering van de memecoin WEN die in een eerder artikel al is benoemd en activiteiten op het gedecentraliseerde finance (DeFi) platform Jupiter. De ontwikkelingen laten maar weer eens zien dat Solana een geduchte concurrent is onder de smart contract platformen, met een veelbelovende toekomst zowel op de markt als in technologische vooruitgang.

Het Solana netwerk maakte de laatste paar weken een aantal zeer succesvolle lanceringen mee. Nieuwe memecoins zoals de eerdergenoemde WEN, maar ook BONK en WIF deden het zeer goed. Momenteel is één solana token 96 dollar waard.

Mede oprichtet van Jupiter Meow zei tevens dat er een buffer is van 33 miljoen JUP-tokens die geen deel uitmaken van de airdrop, waaronder “gecompromitteerde portemonnees, een enorm aantal beroepen en randzaken waar we vóór Jupuary niet op tijd aan konden komen.” Hij vervolgde met te stellen dat het team een plan overweegt waarbij elke 31 januari meer tokens worden uitgedeeld aan Jupiter-gebruikers. Hij ging verder met:

“We verwachten dat Jupiter nog tientallen jaren zal bestaan, en we geloven dat consistente tokendistributies een ongelooflijk krachtige manier zijn om de gemeenschap te verzamelen, maar het is ook ongelooflijk afleidend voor het team en mogelijk de gemeenschap vergiftigend, omdat we willen dat mensen het product gebruiken omdat ze vind het geweldig en niet vanwege punten.

Om deze beide dynamieken te respecteren, stellen we daarom voor om ieder jaar op 31 juli zonder fouten een significant deel van de tokens uit te delen aan gebruikers, met de afsluiting op 2 november, met een solide drie maanden gericht op het betrekken van de gemeenschap, het uitvoeren van grote initiatieven – en de rest van de negen maanden waren uitsluitend gericht op product- en platformgroei.”

Token

Invloed van Binance

Binance, een van de meest toonaangevende cryptocurrency-beurzen, heeft onlangs zijn besluit aangekondigd om Jupiter (JUP) op de markt te brengen. Nu de airdrop-claim van start gaat, kunnen gebruikers anticiperen op de notering van JUP op Binance Spot, met handelsparen waaronder JUP/USDT, JUP/FDUSD en JUP/TRY.

Bovendien zal Binance het JUP/USDT-handelspaar op de geïsoleerde marge introduceren, waardoor de toegankelijkheid wordt verbeterd voor handelaren die op zoek zijn naar handelsmogelijkheden met hefboomwerking.

Terwijl Jupiter blijft innoveren en zijn positie binnen de Solana-blockchain verstevigt, blijft het een blijk van interesse voor zowel doorgewinterde investeerders als nieuwkomers. Deze ontwikkelingen onderstrepen het groeiende belang van DeFi-projecten zoals Jupiter bij het vormgeven van de toekomst van de financiële wereld. Met grote kansen aan de horizon staan beleggers klaar om getuige te zijn van het volgende hoofdstuk in de evolutie van gedecentraliseerde financiering. Het blijft bijzonder om te zien wat deze ontwikkelingen allemaal gaan betekenen voor onder andere beleggers in de toekomst.

Nu kun jij ook onderdeel worden van deze wereld door simpelweg lid te worden van een platform waar je aan de slag kan gaan met crypto en andere zaken. Bitvavo is hier een hele goede optie voor. Ga dus snel kijken en mis geen enkele kans.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie